ЛОНДОН - 8

• 103 596
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Чак сега, когато щях да ги изхвърлям, видях, че на билетите от Мадам Тюсо пише, че може да се ползват за 30% отстъпка за Shrek`s Adventure до 01.07.2016г. На самите билети има още информация. Ако някой ще посещава тази атракция и ги иска,да пише на лични.

# 391
  • София
Easybus оперират заедно с National express, т.е. ползват се автобусите на National express. Разликата е само в цените на билетите-за Easybus може да се намерят и билети за 1,98 GBP докато при National express са около 15 GBP.

А как се различават? Билети от шофьорите ли се купуват? Гледах им сайта, излиза ми цена 1.95 паунда от Лутън до Марбъл Арч, от там пеша до Бъкингам ме устройва.

Sweety_m, много мило ми стана, благодаря за бързата реакция  bouquet
Най-добре си ги купете онлайн. Само показваш разпечатаният билет на шофьора. Оставете си около 40 минути от времето на кацане до часът на билета.

# 392
  • Бургас
И ние се завърнахме след ваканция в Лондон. Искам да споделя местата, които посетихме свързани с филми.
Ходихме на гарата, от която тръгва Хари Потър. Има перон 9 3/4 с количката през стената. Направено е като цяла атракция. Момиче помага да се вее шалчето, а друго момиче снима. Децата много се забавляваха, ние ги снимахме с наш фотоапарат, а до мястото има и магазин в който може да си вземеш после снимката на магнитче, клчодържател, на хартия и въобще много опции. В магазина може да се закупят много сувенири свързани  филмите за Хари Потър.
Отидохме и до гара Падингтън свързана с мечето Падингтън. На 1 перон има пейка, мечето като статуя с която си правиха пак снимки децата.
Другия филм е Нотинг Хил. В квартала има интересен пазар по централната улица с интересни магазинчета и сергии. Антикварни вещи и нови. В една пресечка е книжарничката за пътеводители. Има маски на Хю Грант и Джулия Робъртс. Има секции с пътеводители, а на едно от рафтчета имаше и няколко за Бъгария.

Разбира се ходихме и до музеи, галерии, но искахме да ви споделя филмов Лондон. Нашето гостуване беше 10 дни и имахме време и за тези места.
Камден маркет, Малката Венеция, Мемориала на Даяна, Канари уорф, Мадам Тюсо също мога да споделя впечатления.
До Лондонското око до касите има 4Д кино, което е безплатно за тези, които нямат време да се качат.

Това е. Готова съм да отговарям на въпроси.

# 393
Нещо не мога да се оправя със сайтовете на техния транспорт.... Може ли помощ - как се стига от Лутън до Бъкингамския дворец? И цената, разбира се. Намирам различни маршрути и цени...10-12 паунда за единичен билет? Толкова ли струва билетчето за градския им транспорт?

Гледам, че са ти отговорили на въпросите, аз само да уточня - Лутън не е точно в Лондон и билетите от летището до Лондон са по-скъпи поради тази причина.

Ако все пак решите да отидете до Гринуич - има лодки част от градския транспорт, с които може да отидете до Гринуич. Може да ги хванете от Тауър Бридж или Биг Бен (имат и други спирки, но гледам че това са едни от местата, които планирате да посетите).

Понеже сте само за ден - имайте предвид, че ако решите да ползвате градски транспорт ще са ви нужни поне безконтактни дебитни карти. В автобусите не продават билетчета, всъщност няма билетче за еднократно пътуване с автобус. За метрото - ще трябва да си купувате билети (или еднодневна карта) преди да влезете. Не си заслужава да се занимавате с Ойстер карти ако сте само за ден  Peace

# 394
Ако имам седмична карта, от къде трябва да си доплатя за пътуване с корабче от Окото до Гринуич?
Представям картата някъде или...?

# 395
  • София
Ако имам седмична карта, от къде трябва да си доплатя за пътуване с корабче от Окото до Гринуич?
Представям картата някъде или...?
Да, отива се на платформите от където тръгват корабчетата/точно срещу Окото/, показва се картата на служителките и ти правят отстъпка от цената.

# 396
  • Варна
Аз като се приготвям, ми изникват разни въпроси Simple Smile

След като Изи бъс ползват автобусите на Нешънъл експрес, защо някой изобщо ще си купува по-скъпия билет на Нешънъл експрес? Къде е уловката?

За 4 дни и двама души горе-долу с колко паунда да заредя Ойстър картата и как точно става плащането в автобуса за двама? Минаваме картата два пъти на устройството ли?

Може ли да се пазарува в евро в Англия или само в лири?

Навръщане самолетът ми е в 16,30 от Лутън. Ако си взема билет за автобус от Виктория до Лутън за 12 наобяд, късно ли е, т.е. има ли задръствания по пътя и дали ще успея да стигна навреме?

# 397
При нас от Виктория до Лутън в 20.00 часа отне около 2 часа- на места има ремонти и стават задръствания.

# 398
  • София
Аз като се приготвям, ми изникват разни въпроси Simple Smile

След като Изи бъс ползват автобусите на Нешънъл експрес, защо някой изобщо ще си купува по-скъпия билет на Нешънъл експрес? Къде е уловката?
Аз също нямам отговор на този въпрос, но е факт. Пътувала с билети и на Нешънъл експрес и и на Easy bus, Няма никаква разлика в обслужването. Просто се показна разпечатаният предварително билет на шофьора и толкова.

За 4 дни и двама души горе-долу с колко паунда да заредя Ойстър картата и как точно става плащането в автобуса за двама? Минаваме картата два пъти на устройството ли?
Не може с една карта да пътувате двама човека. Иначе зависи от това колко време ще бъдете там и колко ще ползвате транспорт.

Може ли да се пазарува в евро в Англия или само в лири?
Не може Евро.

Навръщане самолетът ми е в 16,30 от Лутън. Ако си взема билет за автобус от Виктория до Лутън за 12 наобяд, късно ли е, т.е. има ли задръствания по пътя и дали ще успея да стигна навреме?
Пътят от Лондон до Лутън е около час, час и половина. Ако се правят ремонти, тогава е повече, Мисля, че е добре като време, което сте определили.

Последна редакция: пт, 13 май 2016, 12:49 от Sweety_m

# 399
Купих си от сайта на лондонското око, комбинирани билети за окото, мадам тюсо и биг бъса. Само не разбрах как да получа билетите, защото единственото което си разпечатих е някакъв номер и толкова. Интерсна работа- посочих дата за качване на окото, но дали билета за биг бъса ще мога да го ползвам преди това за да ида до самото око, глупава работа ако не може...хахахах как се прецаках. Някой знае ли как работи тази система с това онлайн закупуване и последващо получаване на билетите.

# 400
  • София
Купих си от сайта на лондонското око, комбинирани билети за окото, мадам тюсо и биг бъса. Само не разбрах как да получа билетите, защото единственото което си разпечатих е някакъв номер и толкова. Интерсна работа- посочих дата за качване на окото, но дали билета за биг бъса ще мога да го ползвам преди това за да ида до самото око, глупава работа ако не може...хахахах как се прецаках. Някой знае ли как работи тази система с това онлайн закупуване и последващо получаване на билетите.
Ами аз си ги получавам в мейла.

# 401
Ами аз си ги получавам в мейла.

Не, не изрично на сайта на окото пише, че билета се получава на място, но пък биг бъса нямат дата следователно ще може да се вземе по рано и да може да се ползва, не знам, който знае да сподели

# 402
  • Габрово
Здравейте,
предстои ни семейно пътуване до Лондон с 2 деца (5 и 8 год.) другата седмица. Все още чета старите теми и по принцип смятам, че ще се оринетираме. Преди 6 год. със съпруга ми ходихме до там (на първо самостоятелно пътуване) и се оправихме много добре, само на база на прочетеното тук.
Имам следните 2 въпроса:
1. Имам закупени 2 ойстер карти (обикновени сини).Можем ли  семейно да пътуваме с тези карти в градския транспорт без да заплащаме допълнително за децата. На сайта на TFL прочетох, че деца под 11 год. пътуват безплатно ако са придружени от възрастен с Ойстер карта - правилно ли съм разбрала, и ако да чисто технически как става преминаването с деца?
2. В колко часа сутрин започва да се движи метрото. На връщане самолета ни излита в 8,20 от терминал 5 на Хийтроу. Хотелът ни е на Кинг крос, и когато задам да си планирам пътуването в сайта на ТФЛ ми излиза, че първата линия Пикадили, която мога да хвана е в 5,39 сутринта и да пристигна на Терминал 5 в 6,39. Притеснявам се дали ще успеем. какъв е другия вариант за придвижване толкова рано сутринта? ще съм благодарна да ме посъветвате, ако има друга опция (изключваме такситата).
Дано успея да изчета всичко назад докато тръгнем.

# 403
Да, децата ви ще са безплатно. Почти на всяка метростанция има място за маркиране и преминаване, което е по-широко и е точно за родител с дете или бебе в количка, или инвалид.
За другото - знам, че има варианти, но нямам опит, други да кажат.

# 404
2. В колко часа сутрин започва да се движи метрото. На връщане самолета ни излита в 8,20 от терминал 5 на Хийтроу. Хотелът ни е на Кинг крос, и когато задам да си планирам пътуването в сайта на ТФЛ ми излиза, че първата линия Пикадили, която мога да хвана е в 5,39 сутринта и да пристигна на Терминал 5 в 6,39. Притеснявам се дали ще успеем. какъв е другия вариант за придвижване толкова рано сутринта? ще съм благодарна да ме посъветвате, ако има друга опция (изключваме такситата).

Ако пристигнете в 6:40 на летището мисля, че имате достатъчно време да минете проверките. Имайте предвид, че в събота/неделя първото метро тръгва по-късно (особено в неделя - направо си е невъзможно да стигнете до летището навреме). Когато проверявате в сайта на градския транспорт изберете задължително деня, в който ще пътувате.
Друг вариант е Хийтроу Експрес, но трябва да си вземете билети отделно, а цената им е около £20 на човек.
Трети вариант - автобус, но това ще е доста дълго пътуване - около 2ч е пътят +/- 30мин. Два автобуса ще ви трябват - N91 и после N9 до летището. Не препоръчвам - автобусът до летището е мисля един на 30-40мин и ако го изпуснете, после ще има да чакате и да се притеснявате дали ще стигнете навреме.
Такси ще ви излезе около £40 и пътуването е около час.

Общи условия

Активация на акаунт