Идеи за стартиране и развитие на бизнес 23

• 132 002
  • 776
  •   1
Отговори
# 600
  • София/Стара Загора
shamsina, благодаря, аз съм работила в такава фирма, но сега ми се иска да се пробвам и сама, знам защо при нас работата намаля и ни съкратиха, но ми се искаше да получа отговори на това какво би накарало един човек да се запише на курс, при положение, че хората вече не са така "боси", а за занималнята не е станало ясно - нямам предвид да е с компютри

# 601
shamsina, благодаря, аз съм работила в такава фирма, но сега ми се иска да се пробвам и сама, знам защо при нас работата намаля и ни съкратиха,

е, тогава трябва да знаеш подводните камъни - оборудване на помещения, лицензи, хонорари на обучаващите, регурярен ъпдейт на знанията на преподавателите и прочие. Слабостите на отворените обучения и вероятността да не се събере необходимия рентабилен минимум от хора. По-привлекателните корпоративни договори, които гарантират обучаемите, но и по-ниските цени, които трябва да предложиш за да спечелиш подобни клиенти. Работата при вас защо е намаляла? Ти всъщност, самата, водиш ли обучения? Щото ако да - можеш да си се специализираш в конкретните теми, които водиш.

За занималните - в нашия квартал имаше 2 - по-близката до училището затвори. Остана тази, която беше по-просторна и имаше двор.

# 602
Чета темата и черпя идеи  Simple Smile
Харесва ми много да готвя. Не съм професионален готвач, никога не съм се занимавала професионално с готвене, но ми се върти идея в главата за малък бизнес в тази сфера. Т.е. топла, готвена храна за в къщи, за възрастни хора, за деца и т.н. нещо от сорта. Но като чета какви бумащини са за отваряне на такъв тип заведение и доста чуденки изникват.

С бумащините все някак си се оправят нещата - ще ти върнат документите 1-2 пъти, на тратия ще ги направиш както трабва. Но има много сериозни изисквания за самия обект, за които трябват и сериозни инвестиции. Напр. ако е тип кафене с разрешително за сандвичи от БАХБ ще изискват мин. 3 мивки, ако ще е топла кухня ти трябват ... 7 мивки! (ако имаш миялна машина искат 5). Отделно има изисквания за матариалите, от които са направени работните плотове, за броя на хладлниците, в които се съхраняват продуктите, трабва да осигуриш два входа/изхода - за храната и за мръсния поток и т.н. С една дума, такова нещо, ако искаш да работиш легално и с всички разрешения, не може да го организираш в домашни условия. 

# 603
Чета темата и черпя идеи  Simple Smile
Харесва ми много да готвя. Не съм професионален готвач, никога не съм се занимавала професионално с готвене, но ми се върти идея в главата за малък бизнес в тази сфера. Т.е. топла, готвена храна за в къщи, за възрастни хора, за деца и т.н. нещо от сорта. Но като чета какви бумащини са за отваряне на такъв тип заведение и доста чуденки изникват.

С бумащините все някак си се оправят нещата - ще ти върнат документите 1-2 пъти, на тратия ще ги направиш както трабва. Но има много сериозни изисквания за самия обект, за които трябват и сериозни инвестиции. Напр. ако е тип кафене с разрешително за сандвичи от БАХБ ще изискват мин. 3 мивки, ако ще е топла кухня ти трябват ... 7 мивки! (ако имаш миялна машина искат 5). Отделно има изисквания за матариалите, от които са направени работните плотове, за броя на хладлниците, в които се съхраняват продуктите, трабва да осигуриш два входа/изхода - за храната и за мръсния поток и т.н. С една дума, такова нещо, ако искаш да работиш легално и с всички разрешения, не може да го организираш в домашни условия. 

Именно. По тая причина е най-добре когато е за първи път да наемеш вече оборудвано/полуоборудвано помещение под наем.

# 604
Здравейте, чета ви от известно време и се радвам, че тук се обменя наистина полезна информация

... Има ли хляб в компютърните курсове и вие на какъв бихте се записали, какво би ви накарало? Дали да са за възрастни, за деца, профилирани ли...

Бих посещавал семинари (два-три дни от почивните, примерно слети от петък до неделя, или вечерни курсове след работно време) за "сверяване на часовника". Постоянно излизат толкова много приложения и улеснения, че нямам време да търся подходящите и е добре, някой да ми посочва варианти и да ме консултира в тънкостите за по-бърза настройка и прехвърляне на навиците ми и данните към новите приложения и програми.  Звучи тъпо, но мразя да сменям работещите неща с по-добри именно заради неудобствата около настройката на навиците ми към новостите, а определено трябва да го правя и ми е гадно, че трябва всичко сам да "репетирам, проигравам и доизкусурявам". Ей ти го бизнеса през интернет,  без зали и наеми, а директно до мен, независимо къде живея. Нещо като консултант по обновяванията. Може и в работно време да даваш консултациите. А може и проекти: казвам ти каква остаряла програма ползвам, какво искам от новата, ти откриваш два-три варианта, обясняваш ми какви нови номера умее всеки от вариантите, избирам си един и ми го обясняваш концентрирано и с упражнение за кратко време. После може да го обясниш и на други клиенти. Да, ще има и други, защото аз не ползвам бутикови програми и приложения, та няма как да няма и други като мен, само трябва да ги откриеш.
Например си купуваш нов умен телефон. Със стария си имаш едни навици за работа, но новия има други стъпки... и в 90% от случаите има потрошени нерви. Тук е твоята пазарна ниша — обучаваш клиента как да си прехвърли инфото за да му е удобно при новия модел. Звучи тъпо, но всичките офис-продавачи на телекомите дрънкат за отстъпки и хиляди минути, и никой не ти помага да минеш плавно от стария към новия телефон. Ако знаеш как да посочиш практическите предимства на новия телефон и как покриват възможностите на стария апарат, и къде са скрити из новите менюта, ще можеш да промотираш всеки нов модел, по-успешно от намалените такси и хилядите минути "на промоция". 

# 605
  • София/Стара Загора
Shamsina, гост22, благодаря....интересни предложения, не се бях замисляла за подобен вариант за показване на новостите

При нас работата намаля от една страна заради това, че рекламата ни беше малко измислена, не предлагахме нищо ново, а си карахме по старите схеми, с едно две изключения и най-вече, че спряха програмата Аз мога повече от Агенцията по заетостта и ние яко зациклихме, защото от там идваха мнооого курсисти

интересно ми е и още нещо - освен цената, кое би ви привлякло в един курс:
- да е с по-голяма или по-малка продължителност
- колко често да е през седмицата - всеки ден или 2-3 пъти
- онлайн или на място
- общо представяне на възможностите на дадена програма или ориентирана към определена сфера на работа - за икономисти, за секретари/ки и т.н
- локацията да е в центъра или може и по кварталите, но с удобен достъп с обществения транспорт

# 606
...
интересно ми е и още нещо - освен цената, кое би ви привлякло в един курс:
...
Наученото да ми свърши работа веднага и да е на удобно за мен място. Локацията (ако се налага де, щото може и от монитора) да е на/до място, което така или иначе посещавам. И забравете това "центар - крайни квартали". Това се уточнява според целевата група. Ако пътуват с ГТ, търсите пресечна спирка на най-много линии, ако пътуват с личен автомобил, търсите място, където се паркира лесно... Ми излезте от схемата.

# 607
  • Горна Оряховица
Здравейте, включвам се с въпросче, тъй като не намерих информация из форума и чичко Гугъл  Embarassed
Става въпрос за Изипей. Ако някой от вас е работил или има такъв офис. Прочетох как стоят нещата  с кандидатстване през сайта и т.н, но не намерих информация какъв е % на печалбата /предполагам е % от взетите сметки/, има ли месечен таргет, след  който печелиш повече или по-малко и т.н
Ще се радвам да споделите някакви тънкости и уловки с мен  Laughing

# 608
Някой има ли инфо за условията за франчайз договор с ЛАФКА? В сайта им има някаква информация, но не е достатъчна.

# 609
А аз искам да питам нещо друго мамите - допада ли Ви идеята за магазини За мама и детето - еднакви дрехи за мама и детенце,защо не и за татко и детенце?

# 610
Aisha, добре казано  Laughing. Ти стой в хладилника по цял ден, пък после пий чайчета и кафенца за отслабване.
...
Абе като навлезе "интернета на нещата", ще е далеч по-лесно — хладилника ще ти брои калориите, и като стигнеш лимита и ще се самозаключва. Ако си прекалено настоятелна и се стигне до насилие срещу хладилника, другите ел.уреди ще му помагат докато те прогонят от кухнята.  Искаш не искаш, диетата ще се спазва.   Mr. Green

# 611
А... В името на суетата ще отделят едно 100 долара  ooooh!
Това е абсолютно вярно и точно. Просто трябва да имаш правилния подход към подходящите хора... което всъщност е трудната част.

# 612
гост22 разсмя ме с вица  Laughing

Имах познат и позната, които се занимаваха с подобни кафета. Нищо не излезна от бизнеса им. Познатата се захвана повече заради себе си, т.е иамше проблем с килограмите и хем да го пробва, хем уж да печели пари. Дрън та пляс - нито отслабна, нито с пари се видя.

# 613
гост22 разсмя ме с вица  Laughing

Имах познат и позната, които се занимаваха с подобни кафета. Нищо не излезна от бизнеса им. Познатата се захвана повече заради себе си, т.е иамше проблем с килограмите и хем да го пробва, хем уж да печели пари. Дрън та пляс - нито отслабна, нито с пари се видя.

Когато започнах моя си бизнес, незнайно защо ме полазиха подобни индивиди с обещания за светло бъдеще с пасивни доходи  Joy Е, да, трябваха ми няколко години активна работа, за да постигна каквото си бях наумила. А тези с пасивното светло бъдеще сменят компания след компания...

# 614
Сигурно са останали и без приятели... Няма по-досадни хора от МЛМ работещите.

Общи условия

Активация на акаунт