Идеи за стартиране и развитие на бизнес 23

• 131 826
  • 776
  •   1
Отговори
# 735
В голяма дилема съм за отваряне на един магазин на борсата.Магазина е вървежен.Затварят го по др причина.Не,че не върви.В момента майка ми работи там и в час с нещата.Притесняват ме само парите дали ще стигнат.Днеска ще го обмисляме по добре.
Интересно,вървежен магазин го затварят, що ли?
Имахме преди време наемател на помещение, който работеше в магазин за левчетата и знаеше от къде шефа им пазарува. Това обаче хич не им помогна, та и на нас. Затвориха набързо и си останаха със стоката.

# 736
Здравейте!
В момента имам 10 000.
Искам да си направя нещо мое.
Попринцип мечтата ми винаги е била за детски магазин.
Знам ,че е залято на всякъде .А и може би парите няма да стигнат.
Др ми идеи са плод и зеленчук и левче.
Може да ми дадете и др идеи.Всъщност съм в голяма дилема дали да рискувам.Вече не ми се работи за никой.Знам ,че и това не е лесно.Може би съм най склонна за левче.Етърва ми ина цех за керамика.Мога да ги пусна и тях
С тези две идеи , освен да си изядеш парите , нищо друго няма кой знае какво да направиш.
С две думи нищо.

# 737
В голяма дилема съм за отваряне на един магазин на борсата.Магазина е вървежен.Затварят го по др причина.Не,че не върви.В момента майка ми работи там и в час с нещата.Притесняват ме само парите дали ще стигнат.Днеска ще го обмисляме по добре.

този магазин какво продава - зеленчуци, месарница ли е, дрехи, играчки, колбаси?

Щом е вървежен магазина, какво те притесняват парите, така или иначе ще имаш оборот.

# 738
Здравейте!Искам да се обърна към по опитните от вас за съвет и мнение! Имам няколко идеи в главата си относно правене на бизнес,пари или да речем неща с които искам да се занимавам и от които да реализирам и доходи разбира се.Въпросът ми е следният-грешка ли ще бъде ако ги направя,стартирам и развивам паралелно,или това не би било проблем.За да стане по ясно разбирам и от трите неща донякъде,в едната сфера повече и имам опит ,в другата по малко ,но е достатъчно а за третата дейност също имам нужната представа от нещата.Т.е.различни са нещата ,и трябва различно внимание и време да се отделя.Важно е да кажа ,че за едната дейност не съм сама,тя е развита просто се нуждае от допълнителна помощ в мое лице.Та въпросът ми е - грешна стратегия ли е да се действа по всички фронтове едновременно и да се види как ще се развият нещата или да се наблегне само върху едната дейност да речем?

Ако да или пък не е вашето мнение ще ми е от полза да чуя и аргументите.

Ако времето и възможностите ти позволяват, направи го. Това е най-безопасния модел. И много хора го ползват. Но, както беше казала и друга потребителка преди мен, зависи от дейностите. Ориентирай ни повече за тях и ще ти разкажа за няколко успешни и неуспешни примера Simple Smile

# 739
  • София
Имахме преди време наемател на помещение, който работеше в магазин за левчетата и знаеше от къде шефа им пазарува. Това обаче хич не им помогна, та и на нас. Затвориха набързо и си останаха със стоката.
Магазина вече е взет така или иначе.Проблема си е в самите собственици за затварянето.
Не е защото не върви.
Незнам имаме в момента едни пари ,които мъжа ми иска да вложи.В началото мислех ,че са около 10 000.Повече са.Може би за сега трябва да се откажем от идеята за отваряне на магазин.Явно нищо не върви като хората.Мислеха с брат му за машина за пелети

# 740
Здравейте!Искам да се обърна към по опитните от вас за съвет и мнение! Имам няколко идеи в главата си относно правене на бизнес,пари или да речем неща с които искам да се занимавам и от които да реализирам и доходи разбира се.Въпросът ми е следният-грешка ли ще бъде ако ги направя,стартирам и развивам паралелно,или това не би било проблем.За да стане по ясно разбирам и от трите неща донякъде,в едната сфера повече и имам опит ,в другата по малко ,но е достатъчно а за третата дейност също имам нужната представа от нещата.Т.е.различни са нещата ,и трябва различно внимание и време да се отделя.Важно е да кажа ,че за едната дейност не съм сама,тя е развита просто се нуждае от допълнителна помощ в мое лице.Та въпросът ми е - грешна стратегия ли е да се действа по всички фронтове едновременно и да се види как ще се развият нещата или да се наблегне само върху едната дейност да речем?

Ако да или пък не е вашето мнение ще ми е от полза да чуя и аргументите.

Ако времето и възможностите ти позволяват, направи го. Това е най-безопасния модел. И много хора го ползват. Но, както беше казала и друга потребителка преди мен, зависи от дейностите. Ориентирай ни повече за тях и ще ти разкажа за няколко успешни и неуспешни примера Simple Smile

Благодаря ти!Аз всъщност си отговорих сама,мисля че е по-добре да опитам отколкото да не правя нищо.

# 741
Aktivity, успех и с трите неща!
Тъкмо така ще си по-организирана. Пиши в каква област са, ако искаш и на лични, че ми стана интересно.

# 742
  • ВАРНА
Привет!Имам нужда от съвети.От 4 години се занимавам с магазини ВУ.Нещата вървят много добре ,но след десет дни ще родя първото си дете и искам още един магазин и във Варна заради прекия и близък контрол.Отдавна ми е цел да успея и тук.Наясно съм ,че го направя единствено с добра локация и с ползването на името на известна варненска верига.Получих разрешение за това,но ми беше отправено униикално предложение.Предложението се състои в това да ми бъде преотдаден един от най-оборотните магазини ВУ работещ от 15 17 години срещу сумата от 30000лв.Кой вариант е по -удачен?Видях обороти,поток на клиенти и съм наясно с това как работи ,защото пазаруваме от едно място.Мисля да опитам да намаля и сумата поне на 22 23 000лв.Собственника има други.Освен това е решил да обърне сериозно внимание на здравето си.

# 743
Магазина вече е взет така или иначе.Проблема си е в самите собственици за затварянето.
Не е защото не върви.
Незнам имаме в момента едни пари ,които мъжа ми иска да вложи.В началото мислех ,че са около 10 000.Повече са.Може би за сега трябва да се откажем от идеята за отваряне на магазин.Явно нищо не върви като хората.Мислеха с брат му за машина за пелети

Не е така,много неща вървят просто смятам че Вие не знаете какво искате,За един успешен бизнес се искат много неща,не само наличието на "някакви" пари,Изяснете си първо какво искате,

# 744
Здравейте!
Имам помещение, което започнах да подготвям за масажно студио, в което ще си работя аз.
Въпросите ми са 2:
- беше търговски обект, а от общината(София) казаха, че няма да се сменя статута ??? - не е ли задължително? мъжът ми пусна някакъв документ към инспекторите и ще иде след 10дни.
- като начало първите месеци няма да имам много работа, трябва ли ми задължително счетоводител и къде ще ме посъветвате да търся такъв?

Благодаря предварително! Чета темата от години и научих много полезни неща тук.

# 745
Щом имаш фирма и ако не можеш сама да си оправяш счетоводството, ти е нужен счетоводител. Не знаем в кой град си, за да съветваме за счетоводител. Обърни внимание на изискванията и на РЗИ. Успех и много клиенти.

Редактирам, понеже видях, че в профила ти пише гр. София. Дано момичетата от там се включат Simple Smile

# 746
 Благодаря,Sladkishi, в София съм и сигурно ще трябва да се консултирам като начало със счетоводител какви са необходимите документи на месец. Фирма мъжът ми има, но също е била регистрирана с търговска дейност, а сега ще извършвам услуги и това трябва да проверя - но къде?
До РЗИ тепърва ще ходим.

# 747
Благодаря,Sladkishi, в София съм и сигурно ще трябва да се консултирам като начало със счетоводител какви са необходимите документи на месец. Фирма мъжът ми има, но също е била регистрирана с търговска дейност, а сега ще извършвам услуги и това трябва да проверя - но къде? - ТЪрговски регистър?
До РЗИ тепърва ще ходим.

http://www.lex.bg/laws/ldoc/-552821760 - това са изискванията на РЗИ

# 748
  • София
Здравейте!
Имам помещение, което започнах да подготвям за масажно студио, в което ще си работя аз.
Въпросите ми са 2:
- беше търговски обект, а от общината(София) казаха, че няма да се сменя статута ??? - не е ли задължително? мъжът ми пусна някакъв документ към инспекторите и ще иде след 10дни.
- като начало първите месеци няма да имам много работа, трябва ли ми задължително счетоводител и къде ще ме посъветвате да търся такъв?
Благодаря предварително! Чета темата от години и научих много полезни неща тук.

Трябва ти счетоводител като почнеш дейност - подават се декларации/документи в НАП. Месечно ще минеш и без счетоводител. (ако ти обяснят мисля, че ще можеш сама да подаваш декларациите и платежните всеки месец) За края на годината - годишното приключване и декларациите също ти трябва  счетоводител.
Касов апарат също ще трябва - вземи го след като стартирате дейността.
Може да пишете на ЛС за конкретни въпроси.
Успех!

# 749
Много благодаря за насоките. Със сигурност ще имам още въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт