Идеи за стартиране и развитие на бизнес 23

• 131 839
  • 776
  •   1
Отговори
# 720
mmoonnii, не става много ясно, но предполагам, че имаш 10 000 лв.
Не става ясно дали ще ползваш собствено помещение, или под наем, но след като не споменаваш да имаш помещение, ще приема, че ще си под наем. Та ще пиша аз за детски магазин, ще пиша от опит с български дрехи.
Да приемем, че наемът ще ти е 500 лв. Значи като наемаш магазина, ще трябва да дадеш 500 лв наем, и 500 лв депозит. 1000 лв си вече минус. Не знам колко ще ти струва обзавеждането на магазина, дали ще е по-хубаво или по-бюджетно, но сигурно към 500 лв и там ще заминат.
Ако вземеш серия хубави анцузи от 92 до 116, това са 5 бр за момче и 5 бр за момиче х 22 лв/ориентировъчно/ =220 лв
Ама не можеш да предложиш само един модел, ще трябва да имаш според мен поне 2-3 модела първоначално.
Трябва да имаш и 2-3 модела блузки за момиче, толкова и за момче. Трябва да имаш клинчета за момиче, долнища за момче, вероятно и дънки за двата пола.
Ако вземеш елеци, якенца, грейки, там вече ще заминат доста пари. А трябват и чорапи, чорапогащници, бельо.

Ако решиш и бебешко да вземеш, трябват бодита, комплектчета, елеци, космонавти и от всичко по 2 - за момиче и за момче. За момиче например, ще трябва да има и розово, и да речем лилаво, защото някоя майка никак не харесва розово. ooooh!
Не съм споменала и разходите за откриване на фирма /ако нямаш такава/, за консумативи по магазина, за осигуровки всеки месец.

# 721
  • София
За детски магазин знам ,че ще са малко.Иска ми се да инвестирам тези пари в нещо.В момента търса варианти

# 722
Аз съм ЗА детския магазин - с тази сума прилично можеш да го заредиш,Незнам от къде си,ако искаш ми пиши на лични,но като човек занимаващ се с детско мога да ти кажа някои неща,Успех!

# 723
Наеми си щанд в магазин и пробвай каквото си искаш. Ще пропуснеш куп главоболия, щото магазина се грижи за тях, и ще може да се концентрираш върху самия бизнес. Ако ти потръгне, повтаряш същото в друг магазин. Така, първо ще успееш да си прецениш идеите относно артикулите, ще нагласиш асортимента, ще отсееш неработещите неща... и ще добиеш собствен опит от първа ръка. Дори, може да имаш бонус — ако собственика (управителя) на магазина е свестен, току-виж ти помогнал със съвети или друга, мека подкрепа (мека подкрепа е неща от вида на услуга, и задължително са без размяна на пари).  Да и раздели парите на две, щото каквото и да почнеш, винаги разходите ще се удвоят (най-малко). Да, знам че е странно, обаче пък може да броите колко често срещате витрини с обява "дава се под наем, тел ХХХ ХХХ...." В смисъл, що трябва да храниш хазаи, като може да помогнеш на някой магазин да си допълни асортимента.

# 724
Аз съм за детски магазин.Ако продаваш и памперси,пюрета и т.н ще имаш постоянно клиенти.
пс: бебешка козметика също Peace

# 725
Привет, съфорумници! От дълго време искам да развия собствен бизнес. Преди време имах малък магазин за дрехи, но за съжаление, с времето магазинът замря и го затворих. Тъй като вече технологиите се развиват все по-бързо и доста хора прекарват времето си в Интернет, си мислех да създам онлайн магазин. Но съм дотук с идеите, разбирам от мода, но не разбирам от технологии. В Интернет намерих https://www.pro-soft.bg/online-magazini/ и мисля да разчитам на тях за създаването на магазина, а за другите неща аз си знам какво да правя. Одобрявате ли идеята ли? Ще съм много благодарна на тези, които са по-навътре с тези неща да изкажат мнението си за моята идея Simple Smile

# 726
А какво ще предлага он-лайн магазина?

# 727
Привет, съфорумници! От дълго време искам да развия собствен бизнес. Преди време имах малък магазин за дрехи, но за съжаление, с времето магазинът замря и го затворих. Тъй като вече технологиите се развиват все по-бързо и доста хора прекарват времето си в Интернет, си мислех да създам онлайн магазин. Но съм дотук с идеите, разбирам от мода, но не разбирам от технологии. В Интернет намерих https://www.pro-soft.bg/online-magazini/ и мисля да разчитам на тях за създаването на магазина, а за другите неща аз си знам какво да правя. Одобрявате ли идеята ли? Ще съм много благодарна на тези, които са по-навътре с тези неща да изкажат мнението си за моята идея Simple Smile

И аз също да попитам какво точно ще продаваш? Това е може би най-важната чст. Но ако питаш за чисто техническата част на онлайн търговията и създаването на платформа, това е много хубава статия за това.

http://www.capital.bg/biznes/predpriemach/2015/01/23/2458928_kak … i_onlain_magazin/

# 728
А какво ще предлага он-лайн магазина?

Отново ще е за дрехи, може и аксесоари.

# 729
Здравей Ивелина,
идеята не е лоша. Аз самата си направих такъв преди 2-3 месеца. Ако ви е интересно ще споделя линк.

Бих искала да ти напомня за някои неща преди да си се метнала в дълбокото:
- пръво намери си доставчик
-проучи конкуренцията
- помисли за канали на продажба
- определи таргета си

Заложи задължително първоначалната инвестиция.
За онлайн магазина има много важни въпроси на които трябва да се се спреш.
Като това как искаш да изглежда, кой ще го прави, кой ще го администрира.

И най-вече да определиш ключовото си предимство!
Пазара е пренаситен от стоки, потребителите са объркани и дори изморени от стоки.

Успех!

# 730
Здравей Ивелина,
идеята не е лоша. Аз самата си направих такъв преди 2-3 месеца. Ако ви е интересно ще споделя линк.

Бих искала да ти напомня за някои неща преди да си се метнала в дълбокото:
- пръво намери си доставчик
-проучи конкуренцията
- помисли за канали на продажба
- определи таргета си

Заложи задължително първоначалната инвестиция.
За онлайн магазина има много важни въпроси на които трябва да се се спреш.

Аз също се интересувам от онлайн магазините - в момента работим само със стационарни обекти,но вече е време и за онлайн,Аз произвеждам и продавам бебешко и детско,Моля да споделите за удачни платформи за магазина и всичко с което можете да сте полезни,Благодаря!

# 731
Техническата част и поддръжката е най-лесната част. Толкова фирми има на пазара, които предлагат подобни услуги. Фокусът ви трябва да е върху потенциалните потребители, как ще се рекламира този сайт и какви приходи ще генерира.

# 732
Здравейте!Искам да се обърна към по опитните от вас за съвет и мнение! Имам няколко идеи в главата си относно правене на бизнес,пари или да речем неща с които искам да се занимавам и от които да реализирам и доходи разбира се.Въпросът ми е следният-грешка ли ще бъде ако ги направя,стартирам и развивам паралелно,или това не би било проблем.За да стане по ясно разбирам и от трите неща донякъде,в едната сфера повече и имам опит ,в другата по малко ,но е достатъчно а за третата дейност също имам нужната представа от нещата.Т.е.различни са нещата ,и трябва различно внимание и време да се отделя.Важно е да кажа ,че за едната дейност не съм сама,тя е развита просто се нуждае от допълнителна помощ в мое лице.Та въпросът ми е - грешна стратегия ли е да се действа по всички фронтове едновременно и да се види как ще се развият нещата или да се наблегне само върху едната дейност да речем?

Ако да или пък не е вашето мнение ще ми е от полза да чуя и аргументите.

# 733
От поста ти не става ясно какви са дейностите, които искаш да реализираш, за да ти кажем и мнението си  Simple Smile Така написано в едната, в другата, в третата сфера  newsm78, кои са тези сфери, съвместими ли са помждуси си и т.н.
Бъде по-конкретна!

# 734
  • София
В голяма дилема съм за отваряне на един магазин на борсата.Магазина е вървежен.Затварят го по др причина.Не,че не върви.В момента майка ми работи там и в час с нещата.Притесняват ме само парите дали ще стигнат.Днеска ще го обмисляме по добре.

Общи условия

Активация на акаунт