Идеи за стартиране и развитие на бизнес 23

• 131 804
  • 776
  •   1
Отговори
# 45
Да попитам и аз нещо - имам помещение, в район където населението е 50/50 българи и цигани. Помещението е голямо - около 90 кв.м., на две нива е, града е голям, мястото се води централно, обаче кофтито неща са, че улицата, на която е помещението е малко задръстена, а има и цигани тук-там.....Как мислите - какъв бизнес би могло да се предложи на това смесено население?
Моля ви, дайте идеи  bouquet
Може да е тривиално, но първо се сещам за втора употреба. В старите теми Пуканка беше споделила, че за успешен магазин помещението трябва да е около 100 м2. Все пак ти знаеш какви магазини има наоколо. Можеш да го отдаваш под наем.
Рози, благодаря Simple Smile Ще мисля за втора, но помещението ми е на две нива - партер и сутерен...та незнам....
За отдаване под наем - мисля първо аз да видя какво мога да направя и ако не ставам...ще го пусна за под наем...Но засега ще пробвам аз...

# 46
Какво ще кажете за салон за красота? Циганите ходят ли на такива места (там, около моето помещение, не са точно като от махалата, но пак са си ц....ни)....

# 47
Какво ще кажете за салон за красота? Циганите ходят ли на такива места (там, около моето помещение, не са точно като от махалата, но пак са си ц....ни)....

Rolling Eyes Laughing ти не ги искаш за клиенти, или напротив?
по мое виждане ходят, поне тук - софия, младите доста се контят  Crazy

Tired п.с. няма да е зле да казвате за кой град питате, че иначе стреляме на посоки... (нели, това не е лично към теб)

# 48
bialata3, аз бих инвестирала в сайт, реклама и визитки.
За начало ми се струва по-добра идея да работиш от вкъщи, а не да се хвърляш с наемането на офис.
Клиентите са навсякъде, дори и във форума. Регистрирай се в специализираните форуми за счетоводство и отделяй примерно 1 час седмично за помощ на питащи. Това също е реклама.

nelly_dor, какво си работила преди? За стока за търговия ли питаш или и друго би могло?
Аз бих го пробвала като кафе/бистро, ако статутът на помещението позволява.

# 49
Момичета, някой знае ли какво се изисква за отваряне на офис за Застраховки и Изипей?

# 50
Момичета, някой знае ли какво се изисква за отваряне на офис за Застраховки и Изипей?
В близост до мангалите не бих работила в такъв офис. Защо да се излагам на опасност? 
Може, но ако го давам под наем. Наемателя да си го охранява.
Единственото вървежно ми се струва втора употреба.
И от там ще краднат, но пък са парцали.

# 51
  • Earth
Предлагам счетоводни услуги. Счетоводство на юридически и физически лица.

В момента работя на трудов договор, но вече е назрял момента да искам да работя за себе си.
Как мислите къде е добре да пусна реклама? От къде да търся клиенти?

За малкия частен бизнес в България, че е трудно ми е ясно. Преди години ми се обаждаха познати и приятели да им водя счетоводството, а аз отказвах, защото предпочитах работа на трудов договор и пълни осигуровки. Последните няколко години никой не търси счетоводни услуги, а по-скоро закриват бизнеси.

А какво всъщност искаш ? Истински бизнес или просто няколко фирми, които да водиш от вкъщи ?

# 52
  • София

В момента работя на трудов договор, но вече е назрял момента да искам да работя за себе си.
Как мислите къде е добре да пусна реклама? От къде да търся клиенти?

За малкия частен бизнес в България, че е трудно ми е ясно. Преди години ми се обаждаха познати и приятели да им водя счетоводството, а аз отказвах, защото предпочитах работа на трудов договор и пълни осигуровки. Последните няколко години никой не търси счетоводни услуги, а по-скоро закриват бизнеси.

А какво всъщност искаш ? Истински бизнес или просто няколко фирми, които да водиш от вкъщи ?

AnetaH, в началото искам няколко фирми. Времето ще покаже дали ще порасне в бизнес Simple Smile

Барелина, благодаря!  Ще направя визитки!
За форумите – там съм вече повече от  10год., още когато имаше само dir.bg. Клиент в специализираните форуми не мисля, че може да се намери, защото там сме главно колеги  Rolling Eyes.

За работенето от вкъщи или офис: първо да намеря клиенти, за помещение имам едно наум, тъй като не ми се иска да работя вкъщи.

# 53
  • Earth
bialata3 , Започни да казваш за намеренията си на приятели и познати. Те трябва да са ти първите клиенти. За останалите трябва да имаш офис, където да протече дадена среща.
Ориентирай се се към по-малкият бизнес. По-големите фирми искат сигурност, повече от един човек на когото да разчитат и т.н.
Сега се сещам, че съм виждала оферти за годишно приключване на дружества и ЕТ-та в сайтовете за колективно пазаруване. ( намалени например от 200 на 100 лева )

................................

AnetaH, в началото искам няколко фирми. Времето ще покаже дали ще порасне в бизнес Simple Smile

П.П. Времето ще покаже това, което ти съумееш да съградиш. Успех !

# 54
Момичета давате страхотни съвети. Какво ще кажете за магазинче за продажба на кафе- напитка и насипно? За малък град става на въпрос, в града има магазин само за продажба на насипно кафе и е доста вървежен

# 55
bialata3, само визитки няма да е достатъчно според мен. За форумите имах предвид от типа кик инфо, одит инфо и подобни.  Simple Smile

# 56
Момичета давате страхотни съвети. Какво ще кажете за магазинче за продажба на кафе- напитка и насипно? За малък град става на въпрос, в града има магазин само за продажба на насипно кафе и е доста вървежен
И... ще си поделите малкия пазар, като на всеки от двата магазина ще се падат горе-долу по половината клиенти с половината оборот — едно малко, разделено на две обикновено дава две недостатъчни половинки.   Предлагам да огледаш хубаво манталитета на местните, да прецениш дали имат нужда от нещо друго и да си отвориш собствен магазин, който да е "единствения магазин за .....(нещо другото).................. в малко населено място".   thumbsup

# 57
...
За форумите – там съм вече повече от  10год., още когато имаше само dir.bg. Клиент в специализираните форуми не мисля, че може да се намери, защото там сме главно колеги  Rolling Eyes.

За работенето от вкъщи или офис: първо да намеря клиенти, за помещение имам едно наум, тъй като не ми се иска да работя вкъщи.

Клиенти може да намериш в специализиран форум... ама не счетоводен. Търси хора от някаква ниша, които ще имат нужда от счетоводител. Приготвяш един счетоводен пакет за тяхната сфера и пускаш по някой счетоводен съвет във форума им. Примерно тук може да пускаш по някой съвет за хората които питат "какво да започна", защото повечето идея си нямат как стоят нещата счетоводно, а просто са гледали витрината на нечии чужд бизнес и искат същото за себе си. Та ето ти ги подходящите клиенти.

# 58
  • София
Много, много благодаря, гост22!
Ще се радвам някой да има идея и за такива форуми!
Почвам да се замислям - нещо като реклама/обява ли да пусна в такъв форум ... ?

Барелина, влизам във всички тези и още няколко други ... гост22 е прав, че наистина в счетоводните форуми клиенти не мога да намеря, както писах - там сме само колеги.

# 59
...
Ще се радвам някой да има идея и за такива форуми!
Почвам да се замислям - нещо като реклама/обява ли да пусна в такъв форум ...
Ми точно тук ти е форума с точната тема. Примерно повечето, които обмислят тепърва да започнат нещо, идея си нямат колко и какво струва да се наеме човек, и какви допълнителни изисквания има около наемането. Поради липса на опит (поглед зад завесата, което си е съвсем нормално), смятат само: "една заплата (ама само парите дето ги получава работника, а не колкото наистина струва работното място за работодателя), наем, ток, такса за счетоводител и оборотни пари"... а всъщност... (ей тук е твоето място, да намекнеш за допълнителните неща)... Та едни болнични освен, че оголват обекта, трябва и да се осчетоводят някак. А за сроковете за подаване за разните бумаги до незнамкоесичисло въобще не го мислят като отрязано от работното време...
Подобни неща и без натрапване. Най-малкото ще видиш дали под този храст има заек.

Общи условия

Активация на акаунт