Идеи за стартиране и развитие на бизнес 23

• 131 890
  • 776
  •   1
Отговори
# 615
Сега като споменахте, сетих се, че много добра приятелка започна работа за цептер, и се наложи да започна да я отбягвам. То не се търпи. Предлагаше ми и работа, като не подех, започна с продуктите... ooooh!

# 616
Моля, гледайте на МЛМ като на инструмент със строго определено предназначение, който инструмент изисква определени знания и опит, а не като на панацея, която можете да приложите навсякъде, за всичко и върху всички. МЛМ всъщност е една огромна цедка за откриване на самородни таланти в продаването, убеждаването или нещо подобно, като за целта се пресява огромен брой хора. Именно заради това често се стига до неприятни спомени спомени от разни крайности. Примерно всяка от вас, може да вземе в ръка дрелка и да пробва да пробие дупка в някакъв материал, но това не ви прави майстори с добри хонорари, нито гарантира винаги отличен резултат. Същото е и с МЛМ. Просто на моменти разни фирми се оливат с пренасищане на пазара с МЛМ-продавачи и от там следва отрицателния образ за този вид продажби. Просто изпадането в крайности е кофти. Между другото съм виждал и прецакана МЛМ фирма, която беше попаднала неподготвена на българския пазар, та както писах, крайностите и механичното пренасяне на методи от един пазар в друг често водят до трайни, отрицателни ефекти. МЛМ си има своите предимства и недостатъци като всеки друг начин за продаване, та не го отхвърляйте лесно, а първо вижте дали можете да го пригодите към това дето правите, дали нагоден ще има по-добър резултат и чак тогава решавате дали да го сложите на масата или в кошчето.  Confused: Sign Exclamation Bulb

# 617
Здравейте! Интересуваме някой може ли да сподели опит по откриване на фризьорски салон- наем на помещение, курсове, оборудване, разрешителни и т.н.

# 618
  • София
Здравейте! Интересуваме някой може ли да сподели опит по откриване на фризьорски салон- наем на помещение, курсове, оборудване, разрешителни и т.н.
Може, но има ли смисъл?
По така зададения въпрос ми се струва, че нямаш понятие от работата.
Винаги съветвам да започнеш работа като наета, да се оглеждаш докато работиш, да крадеш занаята, доставчиците, клиентите. И след това да решиш дали искаш да правиш салон или ще ти е по-изгодно да си седиш на заплата или наем.
Много мога да напиша за фриз. услуги - дъщеря ми беше много добра в професията си в София.
Но от 1 год. работи в чужбина и е по-доволна. За нея при сегашната финансова обстановка няма смисъл да се инвестира тук. Е, ако имаш 1 лесни пари  за узаконяване е друг въпрос. Но като цяло не си заслужава гърбенето. Работата е тежка, не е добре заплатена.

# 619
Аз не мога да споделя опит в детайли, но първото нещо, което и на мен ми изникна като въпрос е: имаш ли вече достатъчно на брой и редовна клиентела? Защото ако нямаш, ще ти е много трудо да изплатиш инвестицията.

# 620
Тя май още и курс не е карала.
Но пък ходи по улиците, вижда много салони и защо да не открие още 1.
Разработването - после ще го мислим.
Няма лошо, все пак и наемодателите на помещения трябва да печелят.

# 621
Да ви питам нещо - какви разрешителни са нужни за така нареченото "ателие на открито примерно за оцветяване на гипсови фигурки" (смятам, че всички сте виждали тези занимания с децата, където те сядат пред маса отрупана с боички и оцветяват фигурка, а после си я купуват). Ясно ми е че ще трябва наем на мястото (било то общинско или частно), но какви други документации биха били нужни? Все пак с деца се работи, все пак търговия се върти Wink Simple Smile ?....

# 622
Да ви питам нещо - какви разрешителни са нужни за така нареченото "ателие на открито примерно за оцветяване на гипсови фигурки" (смятам, че всички сте виждали тези занимания с децата, където те сядат пред маса отрупана с боички и оцветяват фигурка, а после си я купуват). Ясно ми е че ще трябва наем на мястото (било то общинско или частно), но какви други документации биха били нужни? Все пак с деца се работи, все пак търговия се върти Wink Simple Smile ?....
На първо място трябва да се регистрираш като търговец, тоест да си откриеш фирма / в избраната от теб форма/
За изделията, с които се работи, в случая бои и гипс, ти трябват документи за безопасност/произход.
Не мисля, че има други изисквания за открито ателие.

# 623
да ви питам, за да отвориш само студио за нокти, ноктопластика и кола маска, документите и предмета на дейност като на фризьорски салон ли са?

# 624
  • София
Да.
Ноктопластика и кола-маска са различни услуги, маникюр и козметика.
Какъв е смисъла от наемане на студио? За начало е по-удобно да се започне на наем на част от помещение в някой фриз. салон.
Защо толкова се страхувате от документи и разрешителни?
Лесно се изкарват, не е проблем.
По-трудно е с наемане на персонал и набиране на редовни клиенти.

# 625
На първо място трябва да се регистрираш като търговец, тоест да си откриеш фирма / в избраната от теб форма/
За изделията, с които се работи, в случая бои и гипс, ти трябват документи за безопасност/произход.
Не мисля, че има други изисквания за открито ателие.
Благодаря за отговора  bouquet
Фирма имам, но тези документи за безопастност откъде се взимат?

# 626
Страхотна тема! Как ме е яд, че я откривам чак сега.

Бих искала да ви попитам дали знаете за някаква онлайн платформа, където мога да си търся работа?/без джобс или кариери - пробвала съм и нищо/ Става въпрос за оперативен счетоводител. За съжаление мога да работя в офис 2/2 дни и това не е удобно за работодателите. Мислех си за работа от вкъщи. Защото знаете, че един софтуер дава възможност за изпращане на въведени данни и не е нужно физически да си някъде по 8 часа на ден- примерно.

Много ще съм ви благодарна за всяка информация  bouquet

# 627
А защо да не става през джобс?  newsm78 Това, че си подала документи на няколко места през джобс и не са те извикали на интервю, не значи че през тази платформа "не става". Просто за конкретната позиция са харесали друг. Специално за опреративен счетоводител там има доста обяви. Дриг вариант е през Linked in. Там съшо вече все повече работодатели започват да пускат обяви, но са предимно големи фирми.

# 628
Защото за тази позиция искат да си всеки ден на работа. А аз мога 2/2. Уж също съм попадала на обяви за 4 часа, но като ми се обадят се оказва, че май часовете са повече... За съжаление трябва да комбинирам с други дейности и затова са ми такива ограничени възможностите .

# 629
Ако търсиш в българия работа 2/2, трудно ще намериш. Българският работодател я няма тази практика. Страх го е сякаш да не се прецака, че си работила малко, пък той ти платил повече.

Общи условия

Активация на акаунт