Аз искам брак и семейство, а той.....

• 40 029
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 405
Дефинирайте "живеене на живот".
Период, през който обстоятелствата са такива, че имаш повече свобода, време за своите планове и мечти и по-малко отговорности

Аз примерно това лято си "живях живота" и не съм виновна  Wink

# 406
А иначе обратното на кариеристка без деца НЕ Е безотговорна майка, родила на 18, 19 или 21. Обратното е жена, която така си е подредила живота, че може и да работи, но и да има достатъчно fuck-you-money, за да не работи, като се наложи.

Въпросът е да се консултираш с бъдещия си Аз и да го питаш- ако продължа така, доволна ли ще си от развитието? В крайна сметка ще е някак гот като си на 60, да имаш пораснали деца, а вероятността да станат серийни убийци-психопати е астрономически малка.

Та така, между 20 и 30 е много лесно да не искаш деца, много лесно да се кефиш, че управляваш "международен екип" (по скайп, времената се промениха, вече едва ли те пращат с бизнес класа да го управляваш тоя екип...). Въпросът е дали твоето 60-годишно Аз също би се кефило на този избор и последствията му.

Маратон, не спринт.

Хм, мечти. Мечтите, ако не се реализират, имат по-кратък срок и от киселото мляко. Важно е какво реализираш и как изглеждат мечтите ти, докато животът върви ритмично. Така се вижда дали наистина са мечти и хъс или са просто фантазиите на младостта. То и без деца ще се откажеш от 99.99% от мечтите си...

Макар че на 29 вече хич не си млад, колкото и 30 да са новите 20 (не са, а нарочно да родиш след 30 си е застрелване в крака...)

# 407
Много си ядна, Мамасита

# 408
Не съм, просто през 2015 всички са свикнали хората да са сладникаво-позитивни и всичко да е safe space. Моето говорене би било нормално в други времена, днес ако наречеш нещо с истинските имена, те обявяват за хейтър.

# 409
  • София
Тя не те нарече хейтър, каза, че си ядна, което е съвсем различно. И вярно в случая де.

# 410
Споко, пращат си ме и хотела си ми плащат, не ме мисли.
И съжалявам, но според мен след 30 си е идеалната възраст, видял си достатъчно, постигнал си достатъчно и имаш достатъчно вътрешно и всякакво спокойствие за да гледаш деца.
Двайсетиняколко годишното ми аз би било доста стресирана и несигурна майка, защо трябва да причинявам това на дете в името на 60 годишното си аз което хипотетично би искало пораснали деца, с каква цел неясно.
Това че на теб не ти харесва как аз си подреждам живота.. ами не е твой и ако ти си се отказала от 99.9% от мечтите си, жалко за теб.

# 411
  • София
Този филм с преждевременното родителство го гледах с брат ми. Добре че се уча от чуждите грешки, та не го повторих.

# 412
Нашите животи по принцип не са само наши, няма как да са. Винаги са споделени с други. Винаги има разминаване между идея, мечта и реализация. Но винаги реализираните неща са по-хубави в крайна сметка и от най-ярките мечти. Защото мечтите са само мечти, както казах- не траят, ако не се вплетат в нещо.

Не знам по какви критерии е идеална възраст, че и да планираш да родиш след 30. Дано да ти се отрази леко бременността и раждането, но това си е голяма адаптация и пренастройка за организма, наистина голяма, след 30 може да ти дойде нанагорно. Съвсем прагматично говоря. Между другото и след 30 ще си стресирана и ще си в небрано лозе, дори още повече. И ще прецакаш детето- няма гаранция, че ще си по-добър и непрецакващ родител след магическата възраст.

За мен е нормално човек да се ядосва на неща, които са си ядосващи.

# 413
  • София
Скрит текст:
Нашите животи по принцип не са само наши, няма как да са. Винаги са споделени с други. Винаги има разминаване между идея, мечта и реализация. Но винаги реализираните неща са по-хубави в крайна сметка и от най-ярките мечти. Защото мечтите са само мечти, както казах- не траят, ако не се вплетат в нещо.

Не знам по какви критерии е идеална възраст, че и да планираш да родиш след 30. Дано да ти се отрази леко бременността и раждането, но това си е голяма адаптация и пренастройка за организма, наистина голяма, след 30 може да ти дойде нанагорно. Съвсем прагматично говоря. Между другото и след 30 ще си стресирана и ще си в небрано лозе, дори още повече.
И ще прецакаш детето- няма гаранция, че ще си по-добър и непрецакващ родител след магическата възраст.

Скрит текст:
Получила си факс?

# 414
Всички родители ясно виждат, че са правили грешки с децата си. Всички правят грешки. Безгрешни и идеални няма.

# 415

Не знам по какви критерии е идеална възраст, че и да планираш да родиш след 30. Дано да ти се отрази леко бременността и раждането, но това си е голяма адаптация и пренастройка за организма, наистина голяма, след 30 може да ти дойде нанагорно. Съвсем прагматично говоря. Между другото и след 30 ще си стресирана и ще си в небрано лозе, дори още повече. И ще прецакаш детето- няма гаранция, че ще си по-добър и непрецакващ родител след магическата възраст.

Ех все едно казах след 50, в моето обкръжение всички раждат след 30 и дотук да чукнем на дърво, една няма с каквито и да било усложнения, съвсем нормално си минава всичко. И то че няма гаранция , няма, но по-разумно е да изчакаш докато си готов. А след 30 вече обясних защо, защото отдавна прецених че някъде на тези години ще съм достатъчно добре финансово, кариерно и вече ще съм се "наживяла".  И така като гледам, правилно е било предвиждането ми,  +-1 година.

# 416
Аз не се сещам за пример "против" родителите на 30+ години
Даже са доста по-умерени и спокойни от по-младата си версия

# 417
  • София
Всички родители ясно виждат, че са правили грешки с децата си. Всички правят грешки. Безгрешни и идеални няма.

Абсолютно съм съгласна - значи и преди 30, и след 30 можеш да сгафиш. Което е много важен довод, стига това да е твоята причина за раждане след тази възраст. Моята не беше тази.

# 418
Аз по принцип не вярвам в "чакане да си готов", вярвам в активна и целенасочена подготовка, ако имаш цел.

# 419
  • София
Аз по принцип не вярвам в "чакане да си готов", вярвам в активна и целенасочена подготовка, ако имаш цел.

Ми, добре. Браво.

Общи условия

Активация на акаунт