Аз искам брак и семейство, а той.....

• 39 999
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 465
Душата , ти си недостижим ! Моля те не ни депресирай , че ще трябва да търсим mummy' s little helper и да харчим парите на мъжете си за blood transfusion като Кийт Ричардс във Фарнция . Остави , мъжете ни не изкарват толкова пари , а дори и "кариеристките" не могат да си го позволят .

# 466
  • София
Душата , ти си недостижим !
Скрит текст:
Моля те не ни депресирай , че ще трябва да търсим mummy' s little helper и да харчим парите на мъжете си за blood transfusion като Кийт Ричардс във Фарнция . Остави , мъжете ни не изкарват толкова пари , а дори и "кариеристките" не могат да си го позволят .

Оф, и слава богу за това. Като чета постовете му и си мисля: "Деца, не правете това у дома".

# 467
Milenaka , не е "Деца , не правете това у дома !" , а е "Душата , не прави това у дома !" ! Децата знаят по-добре Simple Smile

# 468
  • Blondeville
Обаче това е поредната тема, в която Мамасита спами с тезата си за правилната възраст за раждане и брой на децата, която теза доста удобно съвпада с нейното житие  Wink

Разберете, че има хора, които не осмислят живота си само и единствено с възпроизвеждането си. Наречете ги егоисти, наречете ги както искате, наречете ги изпуснали влака - човек, удовлетворен от своя собствен живот малко се вълнува от този на другите, още по-малко би му хрумнало така упорито да начуква канчетата на инакомислещите. Приемете, че има хора, които до определена възраст просто не искат деца, а някои пък изобщо не искат. И животът им в никой случай не е празен. Празен може да бъде ако искаш нещо, което нямаш, няма как да е празен ако нямаш нещо, което така или иначе не искаш, дали към момента или по принцип.

# 469
  • София
Milenaka , не е "Деца , не правете това у дома !" , а е "Душата , не прави това у дома !" ! Децата знаят по-добре Simple Smile
А, за него вече е късно.

# 470
Имам чувството, че за някои хора думата кариера звучи като нещо мръсно и заплашително. И задължително се развива в тъмна стая с бюро в стерилен офис и купчина бумаги, докато вкъщи децата ядат полуфабрикати и питат "Къде е мама?". Кариерата е способността да направиш от нещо, което ти е интересно и приятно, средство за печелене на пари. Не всички ходят на работа, за да бъдат заробени и изтезавани. Аз обожавам това, с което се занимавам и си ходя с голям кеф. Дори, когато родя, ще продължа да чета и да си развивам възможностите в тази област. Убедена съм, че детето ми ще е по-щастливо с майка, която е удовлетворена от постиженията си и има някакви цели и амбиции извън интериора и готвенето.

ПП. На 23 май вече съм на ръба да прекрача в категорията на изоставащите.  Mr. Green А аз напук смятам да си изкарам с кеф магистратурата докрай и да родя около преклонните 27-28. Единствената разлика, която виждам е, че тогава ще съм една идея по-спокойна, че живота ми не е все още в процес на изграждане и имам някаква стабилност.

# 471
Google76 , права си ( най-вероятно си седнала в момента Simple Smile  ), но в сегашните условия можеш да развиеш успешна кариера и като работиш от дистанционен офис , повечето фирми инвестират в този тип офис , тъй като спестява разходи от страна на работодател и клиент . В този смисъл майката има условия , в които има възможност да е пълноценна по отношение на деца и семейство , а и децата развиват по-широк спектър на общуване с тези на тяхната възраст , а не само гу -гага с мама и възприемат правила и режим от общуване в различна от домашната среда.

# 472
Скрит текст:
Аз не вярвам в "изпуснатия момент", в разминаването на хора и че хора, които не искат деца се оказват в драматично разминаване с желанията им и внезапно им се приисква.

По същата логика, когато някой пише "аз се разминах с любовта на живота си", иде реч за някакво абстрактно съвместно битуване, което никога не се е случвало.

За любов и деца никога не е късно и който иска да има деца, би гледал и чужди, би осиновил и тн.
Та реално проблема е в телевизорите на онези, които искат да вменят тая силно драматична нотка на предупреждението, че можем да пропуснем щастието. Много им се иска да натрият носа на тия, дето са си живели живота, докато те са сменяли пелени  Wink
Не знам проблема в чий телевизор е, но имам две познати, едната така си живееше живота, все й беше рано за дете, все "има време", на 32-33 някъде се сети, че вече й е време (или мъжа й я натисна) и хоп-проблем.Бебето не става, и не става.Изследвания, болници, лечения, бебе няма.
Е, мъжа й си намери една млада, 23-24 годишна, разведе се и се ожени за младата.Тя на сватбата, бременна.Явно човекът вече е искал да се застрахова, че няма пак да остане без дете.
Втората, лекарка, тя пък "кариера" гонеше, последствията-същите, развод, мъжа с нова, по-млада жена.Него го виждам по-често, имат си двечки с втората.
Преди "милион" години имах и колежка, тя пък от много избиране на най-добрия, така се нахендри, че .....Омъжена на 28, докато се уредят и те с дом, пари и среда за дете, то времето си мина.И там, развитието същото.Доколкото знам, тя и досега е сама.
И определено не са единствените три жени на земята, развалили семействата си, щото все не им било време за деца.
И някъде назад го прочетох, идея си нямате колко е вярно:"Животът е това, което ни се случва, докато ние си правим планове за бъдещето!"

# 473
  • София
Освен да им честитя разводите и на трите. Добре са се отървали. Иначе и аз познавам една, която дълго време след сключването на брака не искаше дете, мъжът ѝ не тръгна с друга, тя после роди. Все още са заедно. Приятно ми е да се запознаем  Wink

ПП Най-много разводи има през първата година от раждането на детето.

Последна редакция: чт, 12 ное 2015, 03:55 от milenaka

# 474
Освен да им честитя разводите и на трите.
Ами, щом се радваш, че три жени са останали зарязани сами и без деца (които много са искали, просто не са уцелили момента да ги искат), мога да ти дам координати да се запознаете (само на първите две, на третата й загубих дирите) и да им кажеш лично, че ги поздравяваш за решението им, и колко трябва да са горди и щастливи от факта, че вследствие на недообмислени преценка и решения сега са сами, без нахалните мъже, пожелали да станат бащи все пак.
Предполагам, си даваш сметка, че тези жени са обичали и са градили общ живот с тези мъже.Не е като да са купонясвали заедно година-две, преди да се разведат.
Едната двойка се разделиха след около 14 години заедно, като опитите за дете бяха през последните им 5-6 години.
А двете са на възраст, в която дори и да нямаха репродуктивни проблеми, бебето е вече само мираж, по-големи са от мен.
Скрит текст:
Аз съм на 49
Хубаво е, че ти имаш добър пример.
Но е наивно и глупаво жените, които отлагат детето за "по-добри времена" да си затварят очите и да живеят с успокоението "Това на мен не може да ми се случи!"
Защото, нали, невъзможни неща на този свят няма.

# 475
  • София
И за мен тези жени са за честитене. Добър, читав, обичащ те мъж, никога няма да сътвори свинските прояви, които са сътворили тези.
Направо ми се догади, ама от сърце.

# 476
  • София
И за мен тези жени са за честитене. Добър, читав, обичащ те мъж, никога няма да сътвори свинските прояви, които са сътворили тези.

Именно.

# 477
Т.е., какво според теб трябваше да направят?
Да останат и те без деца, щото жените им са решили, че могат да си играят със съдбата?
Аз, честно казано, не се наемам да съдя кой крив, кой прав.
Давам примери от "другата страна", за да е видно, че наистина "животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето!".
Защото планът :"ще уча до 25, ще градя кариера до 32-34, после ще се омъжа, ще си купим дом  и ще си родим  дете." е перфектен и идеален на теория, но на практика едва ли и в 10 % от случаите става така.

# 478
  • София
Въобще не е трябвало да сключват брак с такива мъже. То бива да си зле придружен, ама чак пък толкова зле...

# 479
Siren of the Titan , моля те синтезирай причините , които определят тезата ти за раждане преди 30г. . Да не би да имаш предвид идеята за създаване на "чиста раса"... дано съм се изразила правилно , че ще ме изядат с парцалите Praynig

Не би. Нали знаеш- when you assume, you make an ass out of you and me.

Това, че е хубаво децата да се случат навременно няма нищо общо с митовете за жената, която се изпълва емоционално от памперси и баници.

За мен примерно е смешно да чакаш и отлагаш дете заради великата българска магистратура. Не е като да не може да се завърши и с дете. Човек ако е много свободен и айляк и "гони" мечтите, по-често остава с гоненето, отколкото с реализирането. Като не си притиснат от време, лесно се случва да похабиш сили за неща, които не са чак толкова необходими. Виждала съм доста случаи на жени, които си казват- имам време и спокойно и напоително учат неща, които в 21 век няма да им свършат почти никаква работа.

А "правилен начин на живот" е термин от будизма. Смята се, че се подразбира интуитивно за какво става въпрос. Най-вече включва това да не режеш клона, на който седиш и да не се застрелваш сам в крака.

"Страшни моми" е чаровен лапсус.

Колкото до "обичащия" мъж- все пак не бива да се злоупотребява чак толкова с тая любов. Ако ти си пък добра, читава и обичаща жена, ми ще се прежалиш за някакъв компромисен вариант с бебето, щом видиш, че иска. За някои жени май е въпрос на контрол върху мъжа да кажат тооочно кога искат Златното Яйце да се роди...

Общи условия

Активация на акаунт