Аз искам брак и семейство, а той.....

• 39 953
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 525
СлънцеЛуна , не съм го написала, за да плаша гаргите.    Laughing  Те, както четеш и ти, са безстрашни.
На тях това е изключено да им се случи.
А дано, ама ....!

Мисля, че забравяте и един друг фактор.
Жена, родила на около 35, на 50 ще има дете-тийн.А случаите с жени, с всякакви здравословни проблеми след 45-50 растат лавинообразно.Да не говорим пък за статистиката колко си отиват млади...А това дете е хубаво да бъде изгледано поне до възраст, способно да се грижи за себе си.
А не, когато тъкмо навлиза в живота, да понася тежестта на болни родители, не дай си Боже, и смърт.

Скрит текст:
Имам близка, която роди второто си дете на 43.Просто така се стече живота й, тогава намери стойностния втори мъж.Е, не може да си избие мисълта, че когато детето й е на 20, тя ще е на 63, ако е жива изобщо.....Това са нейни думи, не мои.

Не мисля, че са безстрашни, но вероятно си имат своя начин за справяне със ситуацията, в случай, че останат безплодни - например Ин витро или осиновяване. Начини да станат майки винаги има и мисля, че всеки е наясно с това.

А ако жените не трябва да раждат на 35+, то по тази логика и мъжете не трябва да стават бащи след тази възраст. И те страдат от болести, и те могат да умрат млади.

# 526
В българския вариант въпросите с "готовността" имат по-прозаични измерения:
1. Все още икономиката е слаба и парите са кът.
2. Доста от мъжете са си направо токсични, а доста от жените все още не са се научили да ги режат отрано. Та се получават тия неща, дето хем има съжителство, че и брак, ама все още не е сигурно ще стане ли работата.

Освен това да имаш деца навреме не си мислете, че ще го правите заради ядни тетки като мен. Правите го за себе си. Ако смятате, че е нормално и очаквано, няма да се оставите ни мъже, ни работодатели да ви баламосват с години, че трябва да се раздавате и някой ден ще дойде наградата. Парадоксално, желанието да имате пари и време за дете по-рано може да ви направи по-голяма акула в работата. А не послушна офис-пчеличка, която чака плавно да си повиши доходите. Когато си сложиш срокове, нещата се случват доста по-продуктивно. И докато се усетиш, хем имаш поотраснало дете, което вече те радва повече, отколкото те ядосва, хем пак може да пиеш коктейли.

Още една максима: най-доброто справяне със ситуация е изобщо да не влизаш в ситуация. Всяка предотвратена битка е спечелена битка.

# 527
Добре, Лове!, какво предлагаш? Всички 24-годишни жени да се хванат дружно с 35-40-годишни мъже, които вече искат деца? Защото 24-26-годишните мъже обичайно не искат деца на тази възраст. Хубаво, ще имат голям шанс да родят 24-годишните, обаче връзка между толкова неравостойни по възраст хора няма големи шансове за успех. Сигурно познавате някакви изключения, където мъжът е 30 години по-възрастен от жената и си живеят страшно щастливо, но при повечето голямата разлика във възрастта в един момент се явява пречка.
И сама знаеш, че мнооооого си преувеличила.     Mr. Green
Или наистина вярваш, че мъжете са съгласни на дете чак на около 50-60 годишна възраст?Сериозно?
Един мъж на около 30 не е ли готов и не иска ли да бъде баща, по-добре изобщо да не става такъв.
Защото ще е "баща" по документи, но не и реално.
За по-възрастни бащи пък изобщо не отварям приказка....     Laughing
Ергенският живот до "старини" не прощава никому.

Скрит текст:
СлънцеЛуна , не съм го написала, за да плаша гаргите.    Laughing  Те, както четеш и ти, са безстрашни.
А дано, ама ....!

Жена, родила на около 35, на 50 ще има дете-тийн.А случаите с жени, с всякакви здравословни проблеми след 45-50 растат лавинообразно.Да не говорим пък за статистиката колко си отиват млади...А това дете е хубаво да бъде изгледано поне до възраст, способно да се грижи за себе си.
А не, когато тъкмо навлиза в живота, да понася тежестта на болни родители, не дай си Боже, и смърт.

Скрит текст:
Имам близка, която роди второто си дете на 43.Просто така се стече живота й, тогава намери стойностния втори мъж.Е, не може да си избие мисълта, че когато детето й е на 20, тя ще е на 63, ако е жива изобщо.....Това са нейни думи, не мои.

Не мисля, че са безстрашни, но вероятно си имат своя начин за справяне със ситуацията, в случай, че останат безплодни - например Ин витро или осиновяване. Начини да станат майки винаги има и мисля, че всеки е наясно с това.

А ако жените не трябва да раждат на 35+, то по тази логика и мъжете не трябва да стават бащи след тази възраст. И те страдат от болести, и те могат да умрат млади.
А, баш!
"Шансът" таткото да го тресне инфаркт на 45-50, при днешния "спокоен" и нездравословен начин на живот, е огромен.

# 528

Или наистина вярваш, че мъжете са съгласни на дете чак на около 50-60 годишна възраст?Сериозно?
Един мъж на около 30 не е ли готов и не иска ли да бъде баща, по-добре изобщо да не става такъв.

Нито вярвам, че мъжете са съгласни чак на 50-60 г. да станат бащи, нито съм писала подобно нещо. Между 26 г. и 30 г. разликата може да изглежда само 4 години, но е ключова за желанието на един мъж да мисли въобще за деца.

Ти самата си писала, че като сте завършили, сте се върнали в Пловдив, където сте чакали мъжът ти да се устрои и да му потръгне неговата работа, за да вземете квартира и прочие. Твоето действително участие в общите приходи според твоите думи е несъществено, защото не споменаваш ти с какво си допринесла в тази насока. Големият ти син вероятно е на около 25 г. Според теб иска ли деца в скоро време и търси ли си жена като теб, която изцяло да разчита на неговите способности да изхранва семейството? И ако наистина е съгласен на подобен модел, на колко години ще има способността да го прави?

# 529
Кукумицинка, изненадващо е "нищоправейки" една жена колко може да допринесе за доходите на мъжа- и нагоре, и надолу.

# 530
Кукумицинка, изненадващо е "нищоправейки" една жена колко може да допринесе за доходите на мъжа- и нагоре, и надолу.

Колко може да допринесе?

# 531
Скрит текст:
Кой когато иска да ражда, но не може да не се отбележи, че това отношение към живота и децата като цяло е малко странно. Като стане по-масово, ще промени обществения климат по странни начини.

Имайки предвид, че възрастта между 20 и 30 е основополагаща за човека, ще имаме цяло едно поколение, което се е изградило като личност без наличието на деца. Тоест децата хем са супер ценни и обгрижени, хем не са сред "основните", задължителни ценности. Задължително е пътуването, ако може да е екзотично, децата обаче са въпрос на избор и стечение на обстоятелствата.

Скрит текст:
"наши дни повечето интелигентни образовани жени раждат към 30-32"

Поправих го, за да е по-точно. При жените образованието създава илюзия за интелект. Но истината е, че интелигентните жени раждат толкова, колкото и тъпите, даже понякога повече. Виж тия, дето са много учили и пребозали, често се взимат насериозно и не искат деца, да не им секне "развитието".

Хубаво де образовани, айде това да е спора. И аз не виждам нищо лошо да се формираш като личност преди да имаш деца, така се избягва момента в който се вманиачаваш само в тях и пренасочваш цялата си енергия само в тази посока, което  води до разни разглезени мамини синчета и принцески, дето мама кръжи около тях като орлица дорде е жива. И да, преди 30 пътуването и израстването ми беше по-важно от децата сега и веднага. При добро планиране можеш да имаш всичко.  А че децата ти били тинейджъри когато си на 45-50, ами при средна продължителност на живота 76-7 години и покачваща се си ми звучи доста добре.

# 532
Скрит текст:
Добре, Лове!, какво предлагаш? Всички 24-годишни жени да се хванат дружно с 35-40-годишни мъже, които вече искат деца? Защото 24-26-годишните мъже обичайно не искат деца на тази възраст. Хубаво, ще имат голям шанс да родят 24-годишните, обаче връзка между толкова неравостойни по възраст хора няма големи шансове за успех. Сигурно познавате някакви изключения, където мъжът е 30 години по-възрастен от жената и си живеят страшно щастливо, но при повечето голямата разлика във възрастта в един момент се явява пречка.

Скрит текст:
СлънцеЛуна , не съм го написала, за да плаша гаргите.    Laughing  Те, както четеш и ти, са безстрашни.
А дано, ама ....!

Скрит текст:

А, баш!
"Шансът" таткото да го тресне инфаркт на 45-50, при днешния "спокоен" и нездравословен начин на живот, е огромен.

Тъй де, и затова трябва да можеш и сама да си издържаш детето, ако се наложи.

# 533

Колко може да допринесе?

И аз това се чудя

# 534
Нито вярвам, че мъжете са съгласни чак на 50-60 г. да станат бащи, нито съм писала подобно нещо. Между 26 г. и 30 г. разликата може да изглежда само 4 години, но е ключова за желанието на един мъж да мисли въобще за деца.

Скрит текст:
Ти самата си писала, че като сте завършили, сте се върнали в Пловдив, където сте чакали мъжът ти да се устрои и да му потръгне неговата работа, за да вземете квартира и прочие. Твоето действително участие в общите приходи според твоите думи е несъществено, защото не споменаваш ти с какво си допринесла в тази насока. Големият ти син вероятно е на около 25 г. Според теб иска ли деца в скоро време и търси ли си жена като теб, която изцяло да разчита на неговите способности да изхранва семейството? И ако наистина е съгласен на подобен модел, на колко години ще има способността да го прави?
Цитат

А какво си написала?

Скрит текст:
Добре, Лове!, какво предлагаш? Всички
24-годишни жени да се хванат дружно с 35-40-годишни мъже,
Скрит текст:
които вече искат деца? Защото 24-26-годишните мъже обичайно не искат деца на тази възраст. Хубаво, ще имат голям шанс да родят 24-годишните, обаче връзка между толкова неравостойни по възраст хора няма големи шансове за успех. Сигурно познавате някакви изключения,
където мъжът е 30 години по-възрастен от жената и си живеят страшно щастливо, но при повечето голямата разлика във възрастта в един момент се явява пречка.

Ясно си написала "30 години по-възрастен".т.е., ако жена на 30 е готова за дете, то 30 години по-възрастен мъж прави на около 60.Или?    Mr. Green
Във всяка математика 30+30=60.

Скрит текст:
Синът ми през май става на 27, има приятелка, дали и кога ще имат дете, не знам.Не съм питала, не са на по 15, че да им давам акъл.Когато е трябвало, съм "наливала" такъв, сега е време те да мислят за себе си и да "планират" живота си.
Апропо, когато мъжът ми стартира бизнеса си, работех заедно с него.Спрях, когато родих второто си дете, после стана безпредметно да се връщам, той се справя чудесно и без мен.
Не че не "помагам дистанционно", когато трябва, просто не ходя на работа от 8 до 5.    Grinning

Последна редакция: чт, 12 ное 2015, 14:10 от Анонимен

# 535

Колко може да допринесе?

И аз това се чудя

Е може, ако му изхарчи всичките пари за працалки-надолу. Ако го юрка да печели повече, понеже доста мъже са интертни иначе-нагоре. Никой не спори, че домакините са безполезни, ама трябва ли пък всички да сме такива. Тука тезата ми се струва че е, на мен ми е неуютно да съм домакиня, щото ме сравняват с работещите жени, затова вместо да им тегля една на сравняващите, ще мрънкам по работещите, белким престанат да се пънат толкова, че да изглеждам по-намясто.

# 536

Ясно си написала "30 години по-възрастен".т.е., ако жена на 30 е готова за дете, то 30 години по-възрастен мъж прави на около 60.Или?    Mr. Green
Във всяка математика 30+30=60.

Ами не знам дали наистина не схващаш, или се правиш, но говорех, че голямата разлика във възрастта, защото даде пример как мъже, очевидно над 35-40-годишни, си зарязали безплодните жени и се хванали с 24-годишни, в повечето случаи в един момент се явява пречка. И дадох пример, за да не би някой да ме контрира, че познава и щастливи семейства с огромна разлика във възрастта, че има и такива, но са единични случаи. Не е ставало дума да станат бащи за пръв път от 30 години по-млади жени. За мен съществена разлика във възрастта, която може да се окаже обективна пречка за разбирателство в някой момент и за разминаване в очакванията от живота, е над 10 години. Въпреки че има и единици, които може да имат разлика и от 30-40 години и пак да се разбират.

# 537
Да, 10 години  разлика между 20 и 30 са много повече отколкото между 30 и 40. Ама няма значение, нали си ги родила децата нарано вече,както си трябва, какво като ще трябва да се занимаваш с разводи/раздели, те децата изобщо не се травмират от това, няма такова нещо.

# 538
Скъпи дами,
Някои от вас май мислят само за кариерата си, парите, пътешествията и откриването на света и на себе си, когато планират кога да раждат - но не забравяйте и едно друго много важно нещо, а именно - как ще се отрази това на тялото ви.
Ако родите на 20-25-30, след няколко месеца пак ще сте във форма, а между 30-40 родите ли после е много вероятно да си останете с 10 кила отгоре, с отпуснати гърди, корем и задник. Дори да не ви е грижа как ще възприеме това мъжа ви (така де, като ви е взел веднъж трябва да ви търпи такива, каквито сте) то децата ви също ще са горди да имат млада и красива майка.
Ако все пак мислите и за мъжа си, нека да ви кажа, че сред моите приятели нямам нито един, който се хвали с това какъв голям началник е жена му, но пък тези, които имат млади и красиви жени и майки на децата си са горди и щастливи от това. Уж се движа в интелигентни среди, но защо са толкова плиткоумни и визуално ориентирани мъжете - ама какво ви говоря, вие добре знаете и коментирате какви прасета били мъжете, които взели да си пишат СМС-и с някоя колежка или даже се развели заради по-млада жена (чудно защо ли, гледай какви са будали - ами че тя нали ще е по-назад с кариерата?)

# 539
Т.е. трябва да родя млада и зелена поради естетични причини?  Joy
По-голяма глупост не бях чувала, вече почнахте да си изсмуквате измишльотини от пръстите отнямане какви доводи да приведете.   Grinning
И как го изчисли това, че е много вероятно? Скъпа, ами аз имам всякакви ресурси за личен треньор и диетолог, че и пластичен хирург ако се наложи, покажи ми я тая 20 годишната, която може сама да си го позволи това. И явно наистина "уж" са интелигентни средите, в които се носиш, ако са пълни с плиткоумни мъже.  То по тая логика изобщо да не се женя, щото някой ден неизбежно ще се сбръчкам с квото и да се мазотя и ще ме остави тоз твоя хипотетичен мъж за някоя по-млада.

Общи условия

Активация на акаунт