Аз искам брак и семейство, а той.....

• 39 948
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 555

Е тука нали се хвалеха как хем щели без деца да завършват магистратури "на спокойствие".

Освен това аз съм завършила АУБ. По американската система завършваш бакалавър и почваш работа. Така че когато решиш да си магистър, то си е вече показател за осъзнат избор да задълбаеш, а не "дай да изкараме още една година и половина студенти, та да не учим". Аз по принцип съм по-скоро против тоя задължителен магистър, губи времето на младите и ей на- 28 годинки вече е крехка възраст.

Мисля, че нямаш поглед над по-тежките специалности, които няма как да се учат между другото. Там е трудно с дете да продължиш да учиш, може да ходиш на някой и друг изпит, за да ги поизчистиш, но прекъсваш обучение. И там магистратурата е общо-взето да си избереш специализация в някаква по-тясна област.

п.п. Аз имам горе-долу представа колко отнемат отделни дейности "пред компютър" и при теб просто не виждам вариант да работиш усилено, т.е. да изкарваш някакви пари, достатъчни поне за твоята издръжка, да пишеш средно по 30 поста на ден в бг-мама, да въртиш домакинство и да гледаш малко дете.

# 556
Кукумицинка, все пак в момента не работя, но не се притеснявай, не съм натежала чак толкова на мъжа си. Явно е преценил, че може да си позволи да ме издържа известно време.

Иначе съм се нагледала на хора, които работят много "усилено", но толкова непохватно, че същата работа може да се свърши и за 30 сек. За детето и домакинството- там вече е въпрос на организация, не забравяй, че ми е второ дете.

# 557
Т.е. спора е, че ти си решила, че искаш  да правиш няколко неща едновременно, а аз съм решила да ги правя едно по едно. Иначе и двете сме си завършили, поработили, попътували и ти си с по 2 години майчинство на дете, както го мисля и аз, просто аз го правя по-бавно и лежерно и заникъде не бързам та ще родя най-вероятно 5-6 години по-късно от теб първото. Доста малка драма ми се вижда, та не знам защо толкова много спориш, май и на теб ти е скучно Simple Smile

# 558
Кукумицинка, все пак в момента не работя, но не се притеснявай, не съм натежала чак толкова на мъжа си. Явно е преценил, че може да си позволи да ме издържа известно време.

Иначе съм се нагледала на хора, които работят много "усилено", но толкова непохватно, че същата работа може да се свърши и за 30 сек. За детето и домакинството- там вече е въпрос на организация, не забравяй, че ми е второ дете.

Не, ти от години доста интензивно списваш в бг-мама, не е за момента. Аз чак се чудя кога им отделяш внимание на децата си.

Повярвай ми, имам представа за максималната и минималната експедитивност при повечето видове работа на компютър и наблюденията ми включват широк набор от хора. Не е да съдя само по своите способности.

# 559
Не споря, просто ми е чудно как от една страна сте супер млади, нахъсени, успешни и невероятни, а от друга май нещата са доста по-неорганизирани и плахи.

Колкото до свободата...хубаво е, но има срок на годност. Смешно е, че в последните години се приемат за нормални неща на възраст, която вече си е доста попрезряла. Все едно цяло едно поколение се движи с пет години закъснение. И си хаби младежката дързост не за истински постижения, а за забавления, които нямат никакъв ефект. Обаче всички искат "да променят света" и да са поне следващия Стив Джобс. Голям парадокс е...

Кукумицинка, какво разбираш от "внимание" и "деца"?

Повечето хора, да ти кажа, са отчайващо бавни, ако трябва да съставят текст. Голяма мъка е. Аз мога да създавам доста по-сложни текстове, така че не ми отнема кой знае какво внимание да пиша в БГ-Мама.

# 560
Пет години закъснение спрямо кого и попрезрели пак според тоя незнаен авторитет явно? Пак някакви такива странни тайминги, дето неясно кой ги определя. Останки от стадно мислене са това според мен, да се мериш спрямо другите, а не според себе си. Аз живота си на база  ще каже ли селото, че съм стара мома не живея, нямам и намерение.
Изобщо  тенденцията си е много добра, след н на брой  години даже вероятно ще доведе до еволюционни промени удължаващи фертилитета и ще се реши цялата драма от самосебеси.

# 561
Да кажем- спрямо по-старите и по-дръзки поколения, които са били по-големи непукисти като че ли.

А иначе- точно сега е стадно мислене, YOLO, FOMO, селфита и борба за видим статус.

Иначе- като родиш дете и го погледаш няколко години, ще видиш откъде идват таймингите. Не е от град или от село.

# 562

Колкото до свободата...хубаво е, но има срок на годност. Смешно е, че в последните години се приемат за нормални неща на възраст, която вече си е доста попрезряла. Все едно цяло едно поколение се движи с пет години закъснение. И си хаби младежката дързост не за истински постижения, а за забавления, които нямат никакъв ефект. Обаче всички искат "да променят света" и да са поне следващия Стив Джобс. Голям парадокс е...

А какъв ефект трябва да имат забавленията? Забавленията са си забавления, имат ефект главно върху забавляващия се. Пък и не мисля, че всички искат да променят света - всъщност не познавам никой, който да е искал, или да иска да бъде следващия Стив Джобс, или да се забавлява в тая насока.

Мисля, че просто не ти е ясно за какво всъщност им трябва време и свобода на хората, понеже явно не си имала нужда от такава,  а то е просто вътрешно усещане за липса на натиск, неотложност, необходимост, възможност да направиш нещо, което ти се иска и  ще ти достави удоволствие. Обикновено се изразява в съвсем простички неща - билети за цялата кинопанорама, гостувания на приятели в страната и извън нея, концерт на любима група, пак в този регион, театър през ден, бавни, протяжни и интригуващи разговори в заведение под някоя асма, бар, клуб, нощния град, или звездите на някое място на което си се озовал внезапно след като сте решили да вечеряте на сто километра от предвиденото, много време за четене, а не на пресекулки,  и разбира се, любов и страст с всички екстри, вълнуващи раздели и разбиване на сърца по възможност... Обикновените неща свързани с младостта и липсата на ангажимент и отговорност към дете.

Колкото до срока на годност - да, има такъв. За съжаление Господ е сложил срок на годност на всички хубави неща.

# 563
  • София
Ха, годините на младежките ми забавления бяха едни от най-хубавите ми досега. Категорично не бих се отказала от тях. А и за какво?

# 564
  Да, но виждаш ли, не всички се забавляват през тях. Има жени, които наистина ги приемат като някакъв часовник който тиктака, и отброява времето до ...нещо, за което, ако закъснееш, става много страшно.
  Имах една позната, съученичка, всъщност, която веднъж ми каза, че оф, как и се искало да се събуди на 35, женена и с две деца и куче. Grinning Много хора неангажираността със семейство ги напряга - притесняват се, че няма да си намерят мъж, после, че няма да могат да родят дете, все важни неща, но някак си утрепват цялата младежка жизненост.

# 565
По-старите поколения са имали по-малко шансове за нещо различно. Като нямаш право и/или средства да работиш, да пътуваш и да учиш  то не ти остава много какво да правиш освен да се ожениш и да народиш деца. Трябва да се равнявам по поколението на баба ми, дето е било успех, че има средно образование, или по това на майка ми, дето всичко е било с връзки и не е можело да се изнесеш на квартира или да отидеш на хотел без да си женен? Или по прабаба ми, когато са ги женели на по 15 може би? Кое по-точно е това велико поколение?

# 566
  • София
  Да, но виждаш ли, не всички се забавляват през тях. Има жени, които наистина ги приемат като някакъв часовник който тиктака, и отброява времето до ...нещо, за което, ако закъснееш, става много страшно. Това е кофти.
Кой каквото си направи...

# 567
Изобщо  тенденцията си е много добра, след н на брой  години даже вероятно ще доведе до еволюционни промени удължаващи фертилитета и ще се реши цялата драма от самосебеси.
Laughing
Дали?
При съвременния начин на живот, при стреса ежедневен, при отровените поголовно храна и въздух, при масовото облъчване и радиация, да не изброявам всичко, хората се разболяват на все по-млада възраст.
Скоро попаднах на статистика (макар че не им вярвам особено), че бездетните семейства с проблемна репродукция са се увеличили последните 20 години.СЪжалявам, че не мога да я намеря сега....
А и нали виждам как се "развиват събитията"....в моето детство, затлъстелите деца бяха рядкост, сега всяко второ едва ли не е дебело.В моята младост всичките ми съученички забременяха, родиха нормално здрави деца.Сега доста по-често се случва млади момичета да имат гинекологични проблеми  преди още да решат да пробват да забременеят.
Да, въпрос на избор е кой кога да роди дете.Но този избор би трябвало да е основан на база информираност за всички "За" и "Против", а не на база :"Абе, сега ми се живее, не ми се занимава с памперси и детски ревове...ще го мисля, като стана към 30-те....има време!"

# 568
  • гр. София
А пък аз предлагам да спрете да се карате/спамите помежду си.  Peace

# 569
Аз пък сред познатите си имам няколко претендента за следващия Стив Джобс, даже някои отлагаха деца точно заради това.

Това с лежерните забавления...между 18 и 25 имаш много, много години за това. За мен след този период вече става по-интересно не да търсиш "свобода от", а "свобода да". Тоест- свободата да имаш 10-12 часови работни дни. Да дадеш 100% за някакъв период, за да прескочиш в друга зона на работа и мислене. Но такива периоди също са кратки. Но за мен именно тук се вижда кой има истинска "младежка жизненост" и дръзновение и кой просто е хедонист.

А иначе- тая лежерна свобода и кефове може да ги имаш и на 35-40, ако обаче си се потрудил повечко между 20 и 30. За мен например вече е свобода, че имам деца, тоест мога да се забавлявам, без да ми цъкат никакви часовници.

Прабабите ми и бабите ми, заедно с мъжете, са съградили толкова неща, че ще посрамят всеки 30-годишен градски лигльо, дето уж много работи.

Интересно е също, че уж всички са информирани за данните, но предпочитат да се успокояват с анекдоти за "познавам много, дето родиха на 37, 42, 43, 49"...

Общи условия

Активация на акаунт