Аз искам брак и семейство, а той.....

• 39 796
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Мамасита, да не би да твърдиш, че докато човек е по-млад, има по-голяма вероятност да направи по-добър избор на партньор?

# 826
Да и аз имам какво да кажа относно младостта и склонността да си харесваш неподходящи птарньори. Неслучайно ранните бракове се разпадат по-лесно и често. Освен това кой е казал, че не можеш да имаш и качествена работа, и добър мъж? А това циганене, ама аз раждам, значи той трябва да изкарва повече пари за да сме на равно ми звучи малко като когато мъжа заяви, че той изкарва парите, значи жената е длъжна да му носи и меси, ама на второто всички скачате въпреки. А домакинската работа се поделя, то това е пределно ясно.

# 827
Да и аз имам какво да кажа относно младостта и склонността да си харесваш неподходящи птарньори. Неслучайно ранните бракове се разпадат по-лесно и често. Освен това кой е казал, че не можеш да имаш и качествена работа, и добър мъж? А това циганене, ама аз раждам, значи той трябва да изкарва повече пари за да сме на равно ми звучи малко като когато мъжа заяви, че той изкарва парите, значи жената е длъжна да му носи и меси, ама на второто всички скачате въпреки. А домакинската работа се поделя, то това е пределно ясно.
Ти би се чувствала добре, изкарвайки двойно на мъжа си и да му родиш две деца? И никога не би си задала въпроса "Дали не заслужавам повече"?
Отделно, че и мъжете се комплексират, ако изкарват доста по-малко... Повтарям - мъжете. Wink

# 828
Мамасита, да не би да твърдиш, че докато човек е по-млад, има по-голяма вероятност да направи по-добър избор на партньор?

Твърдя, че може би ще направи по-добър избор, ако си каже, че е абс. недопустимо да има партньори под определено ниво на доходи и перспективи. Твърдя също, че връзката между младост и избор не е толкова линейна, има си оптимални години за това.

Обаче ме съмнява която и да е жена, работеща на максимум, да може лесно да намери и много добър мъж. Може, по случайност, защото е в такава среда, обаче ако непрекъснато е заета, може да няма сили за търсене и преценка.

А иначе...макар че съм от по-скоро лесно раждащите, и аз си мисля, че това е нещо, за което си трябва сериозно заплащане, защото може да е много прецакващо. Може например да спре да ти се работи, представи си. И да искаш да си с детето си. Тогава какво правим, ако средностатистическият Иван не може да си позволи да те издържа? Не 20 години, но да кажем 3-4, малко над стандартното майчинство. Не е много, нали?

# 829
  • София
Скрит текст:
Ти би се чувствала добре, изкарвайки двойно на мъжа си и да му родиш две деца? И никога не би си задала въпроса "Дали не заслужавам повече"?
Отделно, че и мъжете се комплексират, ако изкарват доста по-малко... Повтарям - мъжете. Wink
Допълвам - комплексарите. Повтарям - комплексарите. Те критерий за нещо ли са?

# 830
И кое е по-себеуважаващо: качествен мъж или качествена кариера? Не знам защо се смята за слабо и унизително да искаш да имаш подобаващ партньор до себе си.

Една по-възрастна жена ми каза, че най-важното е човекът до теб. След като ми се наложи да сменя човека, виждам, че е права. Трябва по-внимателно да подбираш човека, а работата- не чак толкова маниакално, щото в крайна сметка не се знае след само 5 г. кое ще се води работа, кое ще се търси...
Подобаващ - да, но не да го търсиш, като "златотърсачка" в крехките, колко каза, 22 години! Това за мен не е себеуважаваща се жена!
За мен, качествения мъж е по-важен и скоро ще ми се наложи да го докажа, като застана плътно до него и се преместя на ново място и на неизвестна към момента работа! (имам  доста стаж по специалността ми и смея да твърдя, че съм добра) Избирам него, а не сигурната ми работа!
За шефа ми знам, че не е първия и няма да ми е последния, но за мъжа се надявам да е последен!
Работата може да носи: пари, сигурност, израстване, интерес, но за колко време? От какво зависи? Пазара и нуждите към следващия момент на хората! А, когато стане скучна и досадна, просто я сменяш, нали? А, когато пазара в тази област го няма, сама каза по-напред за файтона в ерата на автомобила!  Mr. Green
Мъжът трябва да носи: уважение, обич и подкрепа, няма ли ги към дамата си, какъв мъж е? Средностатистически "Иван"! Тук себеуважаващата се жени има изисквания и вдига летвата!
Равенството  за мен трябва да е във връзката им, а не да се мерят "пи*ки, кой колко пАрА вади!  Peace

# 831
А, има такива, дето хич няма да се комплексират, ще се радват някоя така да ги "комплексира" с доходи.

Иначе за втория мъж определено донякъде включих на режим "златотърсачка", макар и не по вулгарен начин.

Трябваше и първия път така- а аз се успокоявах, че понеже съм млада, нахъдена и перспективна, ще се справим с печеленето. Освен това на 22 никой не е казал, че ще го вържеш веднага с бебе, напротив- имате няколко години "брак за двама", което е прекрасно време. Обаче като си вече на 32, години за "брак за двама" на практика вече няма.

# 832
  • София

Твърдя, че може би ще направи по-добър избор, ако си каже, че е абс. недопустимо да има партньори под определено ниво на доходи и перспективи. Твърдя също, че връзката между младост и избор не е толкова линейна, има си оптимални години за това.

Обаче ме съмнява която и да е жена, работеща на максимум, да може лесно да намери и много добър мъж. Може, по случайност, защото е в такава среда, обаче ако непрекъснато е заета, може да няма сили за търсене и преценка.

А иначе...макар че съм от по-скоро лесно раждащите, и аз си мисля, че това е нещо, за което си трябва сериозно заплащане, защото може да е много прецакващо. Може например да спре да ти се работи, представи си. И да искаш да си с детето си. Тогава какво правим, ако средностатистическият Иван не може да си позволи да те издържа? Не 20 години, но да кажем 3-4, малко над стандартното майчинство. Не е много, нали?
Абсолютно съм съгласна с подчертаното. Като млада бях по-склонна да правя компромиси. След това поумнях.

# 833
Но именно, за да може жената спокойно да износи и отгледа детето, се нуждае от сигурност. Това е ролята на мъжа. Това е била винаги. И в нашия материален свят - трябват пари.

# 834

Ми не бих се чувствала зле, що, то майчинството може да се прехвърля най-малкото, ако толкова ти тежи, че не сте "наравно".  И такива хора има. Освен това точно пък мъж, който се комплексира от това, че жена му е успешна  не е много читав. И никой не говори да печелиш двойно, даже не твърдя, че е нужно да печелиш повече. Мисълта ми е да печелиш достатъчно добре, за да можеш да поемеш издръжката на семейството. Защото както на мен ще ми се наложи да съм в майчинство и да ми е намален дохода и съответно мъжа ми да компенсира, така и той хипотетично може да се разболее или да му се случи нещо и да се наложи аз да компенсирам. И риска си е съвсем реален, аз цял живот си харесвам все поне с десетилетие по-големи от мен мъже, което означава, че трябва да планирам и по-голям шанс да се разболеят/пенсионират нарано.

# 835
Когато бях на 22, мъжете на 35 ми изглеждаха с единия крак в гроба и със съвсем различни интереси от моите.

# 836
А това циганене, ама аз раждам, значи той трябва да изкарва повече пари за да сме на равно ми звучи малко като когато мъжа заяви, че той изкарва парите, значи жената е длъжна да му носи и меси, ама на второто всички скачате въпреки.
Не е точно така поставено и не е циганене. Идеята е мъжът да има достатъчно високи доходи, които да покрият годините, когато жената е в майчинство. Съгласи се, че за детето е по-добре майка му да има възможност да го гледа у дома до 3 години, а не да го метне в яслата още на 1 година. За цялото семейство ще е по-добре детето да е здраво и майката- спокойна.

# 837
Аз когато бях на 18, 30 годишните ми изглеждаха далеч по-близки по интереси от връстниците ми. Четяха по-интересни книги, слушаха по-интересна музика и тн. А на 22 вече бях с четири годишна връзка и тъкмо щяхме да заживяваме заедно. Ама тука вече ме обвиниха че съм била "лелка" от рано, та нз  Laughing

Цитат
Не е точно така поставено и не е циганене. Идеята е мъжът да има достатъчно високи доходи, които да покрият годините, когато жената е в майчинство. Съгласи се, че за детето е по-добре майка му да има възможност да го гледа у дома до 3 години, а не да го метне в яслата още на 1 година.

За достатъчно високите съм съгласна,  просто смятам, че трябва да е реципрочно. А за гледането до 3 години, не съм убедена, повече от 2 ми се виждат множко. Имам приятелки, които и за две така ги привързаха тия деца за себе си, че сигурно ще режат пъпната връв на 40.

# 838
От толкова мислене за пари в материално-консуматорска машина, в която се завъртяхме, на по 30г останахме без деца и забравихме, че има любов, мечти и чувства!
Не сме престарели и имаме време да ги постигнем, стига всеки ден да правим по нещичко за доближаване към целта.
Не може критерии за семейство и бебе да са апартамент в хубав и скъпарски квартал на София, кола и минимум 3-4000 общ доход, който да идва от старана на мъжа, защото жената ще излезе в  майчинство и кранчето ще спре!

# 839
  • София
Но именно, за да може жената спокойно да износи и отгледа детето, се нуждае от сигурност. Това е ролята на мъжа. Това е била винаги. И в нашия материален свят - трябват пари.
Не съм съгласна. Това е ролята И на двамата. В съвременния свят изкарването на пари не е свързано с "полови умения", освен за някои физически натоварващи професии. Първата година след като родих, направо не издържах психически в нас. 100000 пъти предпочитах да съм на работа. Добре че първите месеци мъжът ми си взе отпуска и бащинство (  Rolling Eyes така ли се водеше? ). Така че нека всеки сам да определя кога е сигурен и кога - не.

Общи условия

Активация на акаунт