Аз искам брак и семейство, а той.....

• 39 856
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 840
С тази еманципация сега всичко вършим ние и ги галим по главичките, че са измили чиниите. Не визирам себе си, а по принцип. Просто мъжете не са мъже вече, но и жени не са...
И не стига, че само позитиви за тях, ами и те са тези, които по се дърпат от брак и деца.

# 841
milenaka, вярно е, че в един момент се изтрещява от висенето у дома и лудницата около детето/децата. Но, ако се случи детето да боледува много и се наложи да бъде спряно от ясла или градина, най-добрият вариант е майката да остане у дома, за да го гледа. Не, че е невъзможно да се включат баби или гледачки, но като цяло това е ситуация, чиято тежест майката също понася и която иска сериозен финансов ресурс.

# 842
  • София
С тази еманципация сега всичко вършим ние и ги галим по главичките, че са измили чиниите. Не визирам себе си, а по принцип. Просто мъжете не са мъже вече, но и жени не са...
И не стига, че само позитиви за тях, ами и те са тези, които по се дърпат от брак и деца.

Ако някоя жена разбира еманципацията по този начин, вината си е само нейна. Аз не желая да върша всичко. Искам да имам избор да върша това, което ми е кеф и което аз преценя за нужно, а не това, което Пенка съседката е определила, че трябва да правя като жена.

milenaka, вярно е, че в един момент се изтрещява от висенето у дома и лудницата около детето/децата. Но, ако се случи детето да боледува много и се наложи да бъде спряно от ясла или градина, най-добрият вариант е майката да остане у дома, за да го гледа. Не, че е невъзможно да се включат баби или гледачки, но като цяло това е ситуация, чиято тежест майката също понася и която иска сериозен финансов ресурс.

Бабите не ги броя. В момента малкият е със счупена ръка и е вкъщи. Мъжът ми си взе болничен за част от времето. И двамата сме родители, не само аз.

# 843
От толкова мислене за пари в материално-консуматорска машина, в която се завъртяхме, на по 30г останахме без деца и забравихме, че има любов, мечти и чувства!
Не сме престарели и имаме време да ги постигнем, стига всеки ден да правим по нещичко за доближаване към целта.
Не може критерии за семейство и бебе да са апартамент в хубав и скъпарски квартал на София, кола и минимум 3-4000 общ доход, който да идва от старана на мъжа, защото жената ще излезе в  майчинство и кранчето ще спре!

Любовта, мечтите и чувствата не хранят и не плащат тока. Аз съм живяла на достатъчно студено да си виждам дъха вкъщи, яла съм картофи и ориз докат се изясни и вЕрвай ми, няма да го бъде това за моите деца. А критерия си е доста добър, не е нужно да е скъпарски квартала обаче, а цифрите няма да коментирам.

А за брак и деца по мое наблюдение, точно жените се дърпат, и точно заради тази теза-аз като мога да се издържам сама, мъж под милионер не ми требе.

# 844
Или ще е бяло или ще е черно, средно положение - няма! Е, да, ама баланса е именно там  Peace
Всичко е въпрос на личен избор, едни предпочитат да усещат силата и подкрепата от половинките си, другите да ги дават и излъчват  Peace няма лошо!
Блясъка в очите му, когато ме види ми е много по-скъп от готината чанта, която можех да си купя Wink

# 845
От толкова мислене за пари в материално-консуматорска машина, в която се завъртяхме, на по 30г останахме без деца и забравихме, че има любов, мечти и чувства!
Не сме престарели и имаме време да ги постигнем, стига всеки ден да правим по нещичко за доближаване към целта.
Не може критерии за семейство и бебе да са апартамент в хубав и скъпарски квартал на София, кола и минимум 3-4000 общ доход, който да идва от старана на мъжа, защото жената ще излезе в  майчинство и кранчето ще спре!

Това е така само ако четеш в този форум. Говори се само и единствено за пари и заплати на мъжа, никой не говори за любов.
И на 30+ аз все още вярвам в любовта... просто тези жени не четат и пишат в този форум Simple Smile

# 846

Това е така само ако четеш в този форум. Говори се само и единствено за пари и заплати на мъжа, никой не говори за любов.
И на 30+ аз все още вярвам в любовта... просто тези жени не четат и пишат в този форум Simple Smile

Имам регистрация отдавна, но от скоро чета по-задълбочено и съм доста изненадана от прочетеното!  Peace Mr. Green

# 847
"От толкова мислене за пари в материално-консуматорска машина, в която се завъртяхме, на по 30г останахме без деца и забравихме, че има любов, мечти и чувства!"

Напротив, аз успях да имам и деца, и чувства точно защото не съм пренебрегвала парите. Щото то не е въпрос за "чанта или любов", ами е въпрос дали ще е "любов", ако вечер нямаш сили да прочетеш приказка на детето, ако си постоянно изнервена и се разболееш от умора.

Три години у дома ви се струват много, но точно толкова си трябват, за да са спокойни нещата. Или дори да не си у дома, хубаво е жената да има работа, в която няма критични моменти. Хубаво е да може да си позволиш някоя по-заспала длъжност за няколко години, защото то не е само отсъстването, а и това да имаш някакви останали сили в края на деня. И ако трябва да си 100% във форма за работата, иначе финансите потъват...ами голям стрес си е.

Какво разбирате под любов? Някоя жена да ви извинява недостатъците и да се примирява с малко? Жената не може да обича мъжа, но може да го уважава.

Последна редакция: чт, 26 ное 2015, 16:22 от The Siren of Titan

# 848
Е чак пък да не може да го обича, може, що да не може. Даже може и без да изкарва повече пари от нея да го обича, колкото и да не им се вярва на някои  Laughing  Обаче най-големите семейни проблеми и драми започват и свършват с финанси. Ако финансите са ок, и да се разделите и да сте заедно, нещата са доста по-цивилизовани.

# 849
Нямам против жената да работи и да се развива, аз самата правя това, но въпроса е, че съществуват и други "сили" във взаимоотношенията между хората. Аз също не  пренебрегвам парите, не мога, няма как, мама и тати не са мулти-еди какво си! Но не може и не трябва "Нашия микроСвят" да се върти около тях (придобивките платени с тях), само и главно!

The Siren of Titan много се радвам за теб, че си успяла и с работа, и с деца, и с мъж, бъди жива и здрава и продължавай в същия дух!

Идеята ми е, че  толкова материализъм  и меркантилност лъхат от някои постове, та, се чудя, възможно ли е това да е реалността?! Същата, като в американските филмчета, но дори и там става дума за любов и хората й се поддават на края! Отказвам да приема, че ай-фона, 3Д телевизора, сухата парА, луксозния апартамент, екскурзията до Рим са най-важни в живота на хората!

# 850
"От толкова мислене за пари в материално-консуматорска машина, в която се завъртяхме, на по 30г останахме без деца и забравихме, че има любов, мечти и чувства!"

Напротив, аз успях да имам и деца, и чувства точно защото не съм пренебрегвала парите. Щото то не е въпрос за "чанта или любов", ами е въпрос дали ще е "любов", ако вечер нямаш сили да прочетеш приказка на детето, ако си постоянно изнервена и се разболееш от умора.

Три години у дома ви се струват много, но точно толкова си трябват, за да са спокойни нещата. Или дори да не си у дома, хубаво е жената да има работа, в която няма критични моменти. Хубаво е да може да си позволиш някоя по-заспала длъжност за няколко години, защото то не е само отсъстването, а и това да имаш някакви останали сили в края на деня. И ако трябва да си 100% във форма за работата, иначе финансите потъват...ами голям стрес си е.

Какво разбирате под любов? Някоя жена да ви извинява недостатъците и да се примирява с малко? Жената не може да обича мъжа, но може да го уважава.
Само последното изречение нещо не го разбрах. Но иначе съм напълно съгласна с теб и ми харесва начина, по който го каза.

# 851
Какъв ти Айфон! Идеята ми не е била екскурзии и материално, а да може да си позволиш 2-3 деца, без много да се замислиш. А след това, ако може, да си финансираш ранно пенсиониране, да инвестираш в имоти, да намалиш оборотите още след 40. Със сигурност не бих се скъсвала от бачкане в името на нови джаджи, или пък да печеля пари, с които да изплащам кола, с която да ходя на работа, за да изкарвам пари за лизинга й...

Не че жената не обича мъжа, но динамиката е малко по-различна. Ще ме обвинят, че говоря за себе си, но нямаше как "от обич" да прибера втори мъж, който ми допада на мен, но с който би било трудно да си позволим да гледаме моето плюс евентуално общо/общи деца. Никаква любов нямаше да ме накара да направя такава стъпка.

То не че и на 30 може чак толкова да се влюби човек...

# 852
Само последното изречение нещо не го разбрах. Но иначе съм напълно съгласна с теб и ми харесва начина, по който го каза.

Точно последното изречение го разбирам най-добре и съм не 100%, а направо 1000% съгласна с Мамасита - особено при дълга връзка. Мъж, който не е уважаван от жена си, не може да бъде обичан. Ако тя не го уважава, но твърди, че го обича, то това са само майчински инстинкти към някой по-слаб, който трябва да бъде закрилян. Истинският мъж трябва да бъде партньор, не дете, нуждащо се от майчица.

# 853
Да намалиш оборотите след 40, ако до 30+ основно си гледала деца, можеш само, ако мъжът държи високи обороти.

# 854
Цитат
Истинският мъж трябва да бъде партньор, не дете, нуждащо се от майчица.

Съгласна, но важи и обратното: Истинската жена трябва да бъде партньор, не дете, нуждаещо се от татко.

Общи условия

Активация на акаунт