На пазар в Лозенград и Одрин - 8

• 196 414
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
  • Стара Загора

Лозенград, като в небрано лозе, да попитам след Одрин ли е, защото не съм гледала на картата изобщо. Tired
И Кипата къде точно се пада, защото не са я намерили. Tired Видях на списанието им, че има трилече там и се зарадвах, но догодина лятоска ще го опитам. Tired

Лозенград е първото голямо населено място ,влизайки от Малко Търново, а Одрин е първото ,влизайки от Капитан Андреево. От Одрин, на път за Истанбул, трябва да слезете от магистралата и да хванете пътя за Лозенград.

Кипа в Лозенград е в края на града , на пътя за Истанбул, от дясната страна . Вижда се отдалече .

Много благодаря. bouquet

# 166
България въвежда 100% контрол на външната за ЕС граница, подгответе се за проверки, предполагам на връщане.
Четири часа чакахме събота вечерта.

# 167
България въвежда 100% контрол на външната за ЕС граница, подгответе се за проверки, предполагам на връщане.
Четири часа чакахме събота вечерта.

Снощи се прибрахме от Одрин с автобус. На турската граница само ни свалиха да ни видят и подпечатат паспортите, но на българската вкараха автобуса в едно хале, накараха ни да си вземем целият личен багаж и щателно ни провериха отваряйки всеки сак/куфар както и дамските чанти.

На отиване /събота към обяд/ беше обратното - на българската минахме бързо, но на турската отново с багаж в ръка /който разбира се беше в пъти по-малък от на връщане/ през скенер, както и целият автобус празен мина през скенер.

# 168
Снощи се прибрахме от Одрин с автобус. На турската граница само ни свалиха да ни видят и подпечатат паспортите, но на българската вкараха автобуса в едно хале, накараха ни да си вземем целият личен багаж и щателно ни провериха отваряйки всеки сак/куфар както и дамските чанти.
На отиване /събота към обяд/ беше обратното - на българската минахме бързо, но на турската отново с багаж в ръка /който разбира се беше в пъти по-малък от на връщане/ през скенер, както и целият автобус празен мина през скенер.
Въобще положението е сериозно... Tired
Но аз съм "ЗА" щателната проверка, ако биха се предотвратили разни ужасни неща, дето вече се случиха.

# 169
Колко часа отварят в Одрин пазара и магазините за да знаем в колко часа да се там, че мислим в събота да пътуваме. И има ли къде да си купим преди границата лири и на каква цена.

# 170
Колко часа отварят в Одрин пазара и магазините за да знаем в колко часа да се там, че мислим в събота да пътуваме. И има ли къде да си купим преди границата лири и на каква цена.
Имаше една безниностанция по новата магистралата преди границата, но ще те излъжа къде точно беше - на половин час някъде преди границата. Там имаше чейндж бюро - курса беше 65 ст. продава / 60 ст купува. Същия като по банките.

# 171

Пазарите и магазините работят от 10.00 часа, макар никъде да не видях написано работно време. Борсата за перилни и други работи след 9.30 ч.

Ако пътувате по новата магистрална отсечка не видях, а и екскурзоводката каза, че няма чейндж бюро. Аз си купих турски лири от БГ на курс 0.63 преди 5 дни.

# 172
Ако пътувате по новата магистрална отсечка не видях, а и екскурзоводката каза, че няма чейндж бюро. Аз си купих турски лири от БГ на курс 0.63 преди 5 дни.
Тя и нашата екскурзоводка каза, че няма, а шофьора потвърди, но като спряхме по принуда (защото на един човек му стана лошо) на една бензиностанция - имаше, та половината рейс се изреди да купува лири.  Grinning
Курсът на лирата в Тавекс беше 0,65 продава в петък.

Вие на борсата и в лева можете да пазарувате, но ще ви излезне по-скъпо.

# 173

Не е задължително да е по-скъпо. В събота пазарувах с левове от борсата, курсът беше 0.65 лв. за лира.

# 174

Не е задължително да е по-скъпо. В събота пазарувах с левове от борсата, курсът беше 0.65 лв. за лира.
На тези които пазаруваха там с лв ги смятаха 1:1

# 175
  • у нас

Зависи от кой магазин сте пазарували. По-старите, които бяха първи, си ги смятат по курса за деня, т.е. както е в Бг.

# 176
И на центъра съм купувала баклава, и на пазара съм пазарувала с левове. Винаги са ми ги смятали 1:1. За това гледам да си купя лири от Бг и само в супер краен случай да пазарувам с левове.

# 177
  • Пловдив
Когато ходихме миналата година една жена от автобуса носеше алкохол. Каза, че го продава там, на борсата и с парите си купува неща за себе си. Така и излизало по-изгодно. Имате ли информация там винаги ли го купуват и на каква цена?

# 178

Зависи от кой магазин сте пазарували. По-старите, които бяха първи, си ги смятат по курса за деня, т.е. както е в Бг.
Да, ето че на мен ми ги сметнаха така, по курса за деня.

# 179
Когато ходихме миналата година една жена от автобуса носеше алкохол. Каза, че го продава там, на борсата и с парите си купува неща за себе си. Така и излизало по-изгодно. Имате ли информация там винаги ли го купуват и на каква цена?

Нямам наблюдения, но внимавай с количеството, което изнасяш - проверките по границата са засилени.

Общи условия

Активация на акаунт