На пазар в Лозенград и Одрин - 8

• 196 172
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
  • Varna
Беличке,
Радвам се, че си доволна от покупките Hug
Виждам, че момичетата са ти дали съвети за ченджовете.
Ние не ползваме такива. От Варна си взимаме една убава сумица в турски лири, а като я профукаме, отиваме и теглим от аФтУматО Simple Smile с картата. И в Истанбул действаме по този начин.
Таман днеска мъжО гледа дали има свободни стаи в любимият ни хотел в Станбул. Явно е решил да нападаме и там smile3508
За намаления си спомням, че имаха пак такива добри в краят на Август. Тогава ходихме там последно. Купихме си на много, много добра цена комплект чаршафи от Мадам Коко, сервизи за чай и за кафе. Много красив чайник, хавлии. За приятелки купих пак от там чехли за баня на ситни розови розички. Излизаха по 6 турски пари броя. В Ердем без да искам си купих с намаление кожена чанта, много жижана - излезе ми някъде около 80 български пари. Много хубави изчистени бикини, които са ми като втора кожа. Те излизаха около 4.70 лв бройката. Съжалявам, че нямаха повече М номер за да си купя повече. Аз тука, такива хубави гаЧи за такава цена не мога да си намеря.
А, сега пак от Ердем си купих кожена черна чанта за 42 български пари. Пак намалена беше. Ама нямаха пак М номер гаЧи. Само там видях от тази марка която ми хареса и ми пасва на дупарата- Или малки или бЮЮк Laughing имаха.
Явно всеки сезон си имат намаления хората. Аз за първи път ходя зимата в Турция, с исключение преди доста години кога ходихме да посрещаме Нова година там. Ама не пазарихме тогава. То ние пазарим между другото де. То пазаруването е част от удоволствието, покрай останалите неща.

Абе, да ти кажа все съм намирала намаления, без дори да търся. Просто докато зяпам не за да пазарувам, ами просто ей, така Simple Smile То аутлети, то чудеса като влезеш навътре в страната, и все има някакви индирими.

# 451
Здравейте, и аз се интересувам от от Тачи Мадам Коко. Само в тях или навсякъде има намаления? Само февруари ли са тези намаления?

# 452
  • Варна
Върнахме се снощи. Каквото изхарчих, изхарчих. Лири, лева, евро, с карта... направо ужас. А в какъв смях изпаднах като видях как, в крайна сметка, изглеждаше багажника при слизането пред нас... После се чудя защо митничаря бързо се прибра, като погледна. А беше бутнал нещо, а няма подреждане после. Имам торбички за боклук за 3 месеца Joy Съжалявам, че не снимах... hahaha
Делте,
Скрит текст:
сумата ни не беше малка, поне за нас. От банката ми ме предупредиха, че таксата за теглене в чужбина ми е висока и затова плащам, но не тегля от нея. С тази на мъжо сме плащали, но не сме теглили и не знам какви са таксите. В Одрин курсът, по който платихме в лева и евро, бе приличен. Обаче в Лозенград се опитаха да ни цакат и  друг път ще имат да взимат. Въпросът е принципен, а не за няколко стотинки.
Ааа, и вчера докато пътувахме обратно, рових в букинг... Явно мислим по подобен начин с твойто мъж.
Тая "Мадам Коко" ми се струва, че ще бъде сериозно уважена следващия път. Дано отново улучим намаления. Оказа се, че имат магазин и в сградата на Кипа. Вероятно е коментирано, но не съм чела. Имаше много неща, на много добри цени. Само че вече бях дръпнала ръчната спирачка. Mr. Green
От пазарите обаче съм разочарована. Не ме убивайте. Просто сравнявам с тези в Лозенград и не бях впечатлена. Дали заради сезона, не знам, но виждайки и мащабите на покрития пазар, не мисля, че си заслужава заради това да се ходи, поне от нашата част на България. В Лозенград пазарът в сряда беше да не кажа и по-голям и с по-хубава стока, а в сряда има по-малко, но за сметка на това по-качествени стоки от всякакво естество. На всичкото отгоре имам усещането, че и цените са по-високи. Не твърдя със сигурност, защото не сме ходили на пазар в Лозенград от 3-4 месеца.
До борсите не стигнахме. Не е задължително, разбира се, но понеже повечето ходят, казвам. Преди малко повече от година бях там с група и така и не можах да реша дали имам доверие на това, което се продава в тях.
Прах АLO си купих, Делте, след като прочетох написаното от теб. Имам доста перилни препарати и омекотители и не ми бяха фокус този път, но от споменатия взех, за да го пробвам. В Карфур до джамията беше 8 кг за под 15 лири. На касата излезе почти 20, но аз се разпънах и като видя какво пише на етикета им, момчето нямаше какво да прави.
Минахме през "КILER". И там не купих кой знае какво, но за пръв път накарах мъж ми да купим хартия (каквато и да е, в случая - домакинска) ooooh! от марката, която си ползвам - Papia. 12 ролки бяха 13 лири и нещо. Тук 2 рула са над 3 лв., т.е. над два пъти по-евтина. Нямаше как да ми откаже. hahaha
На мъжо купихме някои неща, както и на племеничките. Аз, обаче, освен "бююк" съм и "узун", особено по техните стандарти и рядко се обзавеждам с нещо лично. Но мен ме радва да купувам на другите. И изобщо, да купувам...  Blushooooh!
А иначе, имам си нови пердета, одеяло, което е със същите фигури и цвят и ще се ползва и като покривка на леглото и още куп нещица. Купихме прекрасно одеялце за едно още неродено бебе. От тези, двойните... не знам как да обясня, но е чудно. Имаше много цветове и различни шарки. Повечето бяха едноцветни, с релефна картинка. Размерът е 100х120, в красива кутия е, а цената е 20 лири, което просто ме изуми. От близка, която имаше такова знам, че е много доволна. За 12 лв. да купиш нещо свястно за бебе е чист късмет. Тук намирам в нета подобно дори за... 45 лева. При същите характеристики и произход цената е двойна на платеното от нас. ooooh!
От сапуните, които са характерни за Одрин, не купувам, защото ме е страх какво може да се случи, ако попаднат в обсега на деца. Да не казвам, че повечето са ми изключително кичозни, особено комплектите. Обаче на приятелите взехме по един такъв с форма на... чесън.  Mr. Green Има си канапче, с което може да се закачи нависоко и далеч от деца и малко оченце. Ухае прекрасно.

Та, оттук нататък Одрин ще е място за разходки и похапване, пазаруване от магазините, може би борсите, но пазарите няма да са нещо, което трябва да се посети. Мъжът ми хареса тава джигера, аз си харесвам начина, по който ми приготвят това, което ям. Градчето е приятно и спокойно.

На връщане попитахме за паспортите. Тъй като изтичат в началото на юни, ме интересуваше дали през април ще можем безпроблемно да излезем. Питахме нашите момчета. Казаха, че граждани на Турция не могат да влизат в България, ако паспортите им изтичат след по-малко от три месеца. Същото важало и за обратната страна и нашите паспорти. Разбира се, зависело на кого ще попаднем. Което значи, че ще трябва да ги сменяме, защото не ми се ще да се връщаме от Малко Търново и да плащаме резервация заради непристигане. Като се има предвид и какви "полиглоти" са на турската граница... нИ моИм сА разбра ниВГИШ.

Сори за дългия пост. Дано съм била полезна поне с някоя част от него. Какво да се прави, навици от другата тема. Blush

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 12:52 от beljata

# 453
  • Varna
nataly999
Душко,
по горе съм писала, че когато и да съм ходила в Турция все съм попадала на иднирими-намаления.
И не само в Мадам Коко и Тач имаше намаление, на всички места имаше. А в   магазина на Тач има и други брандове които предлагат чудни неща.

Беличке,

Скрит текст:
Ако ми пазиш телефонЯ, обади ми се Hug

# 454
  • Бургас
beljata, как сладко разказваш  Laughing
За паспортите - писала съм до турското посолство и са ми отговаряли, че български граждани могат да пътуват на територията на Република Турция до валидността на паспортите им. Много тъпо, че явно всеки си интерпретира валидността както си иска. В някои туристически агенции даже карат клиентите си да си подновяват паспортите ако изтичат в следващите 6 месеца, което е много тъпо, имайки предвид, че обикновената поръчка за подновяване на паспорт, е 30 лева.

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 19:20 от miss july

# 455
  • Варна
Благодаря, miss july! Както казах, навици от другата тема. Там някак е задължително да разкажеш за (поредното) ходене в Истанбул. И на всички е приятно, нищо че ги знаем нещата. Погледът на всеки е различен... а и всяко ходене е различно. Радвам се, че е било интересно!

И аз съм чела тук такива неща за паспортите, а и е логично да е така. Друг е въпросът как ще гарантирам, че ще се върна до срока на валидността му. Но това би трябвало да е мой проблем, защото на връщане вече ще лъсне. Яд ме е, защото реално така се оказва, че паспортът има срок 4г. и 9 мес., а не 5 години. А и в нашия случай не се знае кога пак ще отидем и може да се окаже, че подновяваме, ползваме два месеца преди датата, на която биха изтекли старите, а после доста време не. Но никой не се интересува от това. Причината да питаме бяха именно изискванията на туристическите агенции. А най-дразнещото е, че и те, и както се оказва, граничните служители, не са наясно и не могат да отговорят категорично как стоят нещата. Може би турците биха могли да кажат, но не съм задобряла толкова с езика. Flutter
Както казах, не смея да рискувам, за да не останем разочаровани. Все пак, ако има хора, които са пътували в последните месеци от валидността на документа си, нека кажат. Особено, ако минават през Малко Търново.

Делте, утре ще ти звънна! Hug

# 456
  • На юг от тук
Последно средата на януари,турските минтничари на Лесово напомниха на милото да сменя паспорта,защото му остават 2 месеца.И това още на влизане,като преди това ни попитаха дали сме само до Одрин.След като се върнахме,за всеки случай позвъних на дружка,която е собственик на тур.агенция в града и тя каза,че от август са започнали да напомнят за двумесечния срок.Но пак повтарям това е на Лесово,за другите незнам.

# 457
  • Бургас
След като се върнахме,за всеки случай позвъних на дружка,която е собственик на тур.агенция в града и тя каза,че от август са започнали да напомнят за двумесечния срок.Но пак повтарям това е на Лесово,за другите незнам.
Ами той просто не е двумесечен. Не мога да повярвам как е възможно да има толкова интерпретации за нещо толкова важно като излизането и пребиваването зад граница.

# 458
Магазина на Тач на главната улица ли е? Кандардисвам мъжа ми да ходим, но ще сме с малко дете и не искам да се бавим. А ще сменяме спалното бельо. Юргани, възглавници, чаршафи и ... Затова питах дали има по-големи намаления! При по-големи покупки правят ли отстъпки?

# 459
  • София
Здравейте.Някой знае ли ако си купя от Турция напр.кухненски робот дали на българската граница ще има проблем ,трябва дали се обявява,колко се плаща мито и т.н Благодаря предварително.

# 460
  • Пловдив
Магазина на Тач на главната улица ли е? Кандардисвам мъжа ми да ходим, но ще сме с малко дете и не искам да се бавим. А ще сменяме спалното бельо. Юргани, възглавници, чаршафи и ... Затова питах дали има по-големи намаления! При по-големи покупки правят ли отстъпки?
По главната има смесени магазини на тач с линес и др.
магазин само тач има на този адрес: OSMANİYE CAD. KULLUK SOK. NO:2/B
Тръгваш по главнота в посока откъм лалетата, стигаш до рибния пазар и завиваш в дясно покрай него, първата успоредна на главната улица е OSMANİYE CAD, магазина е на 10 тина метра като тръгнеш да се връщаш по нея, ако не се оправяш от моето обяснение виж тук
https://www.tac.com.tr/stores/map/28?storeTypeId=1&countryId … storeSaleTypeId=1

# 461
Здравейте някаква информация относно Капитана?

# 462
  • В центъра на моретата
Здравейте,
Бихте ли ми казали от турските течни прахове за пране, кои си струва да се купуват. Няколко пъти съм вземала Первол, ама нещо не мога да се насиля да го харесам. Последния път като ходих, този който продаваше в склада ми каза за Tursil, че бил хубав и по-силен (така се изрази), правен е от същата фабрика, в която правят и Первол, ама така и не взех от него. Имате ли отзиви от други?

# 463
  • Русе
Здравейте,
Бихте ли ми казали от турските течни прахове за пране, кои си струва да се купуват. Няколко пъти съм вземала Первол, ама нещо не мога да се насиля да го харесам. Последния път като ходих, този който продаваше в склада ми каза за Tursil, че бил хубав и по-силен (така се изрази), правен е от същата фабрика, в която правят и Первол, ама така и не взех от него. Имате ли отзиви от други?
Первола по принцип е "мижи да те лажем". Ако имаш сериозни замърсявания не може да се справи. Аз не съм доволна. Ползвала съм 2 туби турски Первол за черни дрехи и дори дрехите избеляха от него. Честно казано, като го гледам този Турсил на външен вид е аналог на Рекс. Т.е. - не става. Вземи си Персил или Ариел, да знаеш, че переш с хубав препарат. Peace

# 464
  • Бургас
Здравейте,
Первола по принцип е "мижи да те лажем". Ако имаш сериозни замърсявания не може да се справи. Аз не съм доволна. Ползвала съм 2 туби турски Первол за черни дрехи и дори дрехите избеляха от него. Честно казано, като го гледам този Турсил на външен вид е аналог на Рекс. Т.е. - не става. Вземи си Персил или Ариел, да знаеш, че переш с хубав препарат. Peace
Съгласна. На Турсил харесвам само люляковия аромат.

Общи условия

Активация на акаунт