На пазар в Лозенград и Одрин - 8

• 196 213
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
 rosi_030, къде се намира тази работилничка в Лозенград? Аз обикновено си купувам от пазара, или от едно малко магазинче, в което продават само кори.

# 481
  • Пловдив
На синия пазар точат кори в момента на място.

# 482
  • Бургас
Улицата от джамията на центъра нагоре, не в посока на МИГРОС. Върви се около 2- 3 преки и то е на ъгъл, като след него има нещо като площадче. Ще намеря визитката, която взех и ще напиша точния адрес. Само да кажа, че като ги взема те си миришат на прясно, на брашно. Там на място ги точат. На сач леко ги слагат тези, които ги има на пазара или опакованите в суперите. Ние сме влюбени в тези пресни кори.

открих го на картите
Скрит текст:
    https://www.google.bg/maps/@41.7357681,27.2214181,3a,75y,194.56h,73.78t/data=!3m6!1e1!3m4!1sWolwRQIedBks4gfiYI3Nwg!2e0!7i13312!8i6656?hl=bg

Последна редакция: пт, 04 мар 2016, 10:27 от rosi_030

# 483
Благодаря!

# 484
Здравейте,и ние пазарим често от Турция и то какво ли не. Но вера на дядото на мм са взели и разрязали 7 пакета с памперси и то без обяснение. Много съм ядосана, не стига че и пари са давани, а и тук трудно си намирам бял памперс и то на безбожни цени.
На яас до сега взима ли ли са ви някакви неща?

# 485
Има ли в Одрин работилница да си купя пресни кори за баница, да не са запечени на сач, както са в КИПА или на пазара? Такава знам в Лозенград и много често си купувам, ама искам да знам за Одрин.

Информация от вчера вечерта:
Приятели /които са пазарували и са доволни / ме заведоха в магазин за кори . Правят се на място , сгъват ги и ги пакетират пред теб . Цената е за килограм , но приблизително 4 пакета по 5 кори 25 лири .
https://www.google.com/maps/dir/41.686289,26.5878146/41.6668548, … 5602297,14z/data=!4m2!4m1!3e0?hl=en
Намира се  на гърба на Мигрос /този до колелото с воденицата/ .
От Лесово се стига лесно - просто завиваш наляво по улица Ататюрк и си там .

# 486
Здравейте, момичета. Ходила съм неколкократно в Одрин и Лозенград, но сега решихме с една приятелка да отидем на еднодневна екскурзия с група в Чорлу и Лозенград. Не съм била в Чорлу и повече искаме да се разсеем,да се разходим из града, отколкото да тичаме по складове и фабрики. Нямам никаква представа от града, но разбрах, че не е малък. Има ли къде да се разходи човек, да види нещо интересно?
Ако решим да купуваме нещо, какво е характерно за Чорлу, май текстил?

# 487
Здравейте, мислим тази седмица да ходим до Одрин, дали ще има намаления? Какво мислите?  Thinking Thinking

# 488
Valerina, щом сте с организирана екскурзия, попитай дали въобще ще разглеждате града. Аз останах с впечатлението, че тези аутлети са извън града-стоварват те там, пазаруваш и тръгвате обратно.

# 489
  • На юг от тук
Всички фабрики около Чорлу са на разстояние около 5-10 км.от града.В самия град сигурно ще посетите мол Орион,в който има магазин на Мигрос и известни турски марки.До него е Кипа.Чорлу е сравнително нов град,голямото строителство в него започва след пристигането на нашите изселници.Така,че няма някакви забележителности,освен жилищни комплекси.А щом сте на екскурзия поискай от фирмата програмата,а ние ще помагаме,ако можем.
Приятен ден.

# 490
здравейте,искам да попитам къде се намира петъчния пазар,ходила съм много пъти в Одрин ,но никога в петък и сега ще ходя с колата.бихте ли ме упътили

# 491
  • Бургас

благодаря  за корите - ще ходя за зад Мигрос bouquet

# 492
здравейте,искам да попитам къде се намира петъчния пазар,ходила съм много пъти в Одрин ,но никога в петък и сега ще ходя с колата.бихте ли ме упътили

В началото на темата има подробна информация.

# 493
Здравейте
моля да ми разясните
как стои въпроса с лекарствата
какви си купувате на каква цена
и задължително ли е рецепта
и от кои аптеки в Одрин

# 494
  • Варна
Списък на лекарства има в първи пост на темата. Има и линк към сайт, в който можеш да си откриеш сама лекарства по активна съставка. Всеки купува според нуждата си. 
Аз дотук съм ползвала Новалгин, А-ферин, а в момента Нурофен колд&флу и спрей за нос Отривин ментол. За последния не знам дали е случайно, но с едно пръскане постигнах ефект, който не съм постигнала с близо две седмици пръскане на Муконазал Плюс (с почивка от няколко дни).
Отдавна се канех да купя лекарства от там, но започнах заради поръчано от близки лекарство за брадавици, от което мисля, че са доволни.
В Одрин, и изобщо в Турция, няма значение в коя аптека ще влезеш. Цените са еднакви до куруш. Можеш и тях да видиш в споменатия сайт. Разбира се, често сумата се закръгля (надолу, нагоре, както дойде), но не говорим за фрапиращи разлики.
Рецепта не са ми искали.

Общи условия

Активация на акаунт