Смути, 2-ра тема

• 149 310
  • 683
  •   2
Отговори
# 420
С риски да досадя, но ... не видях книжка с упътване. Действах директно и интуитивно. Бутонът "смути" ясно, средният бутон е на паузи да блендира, а левият за какво е? Че бях без очила снощи  Laughing
Видях зор да спра уреда и реших, че го спирам отгоре където се пуска.

Грозде мога ли да направя-семките разбиват ли се добре?

# 421
  • Пловдив
Не е средният на паузи, а левият - пише Р. Средният разбива лед.
Аз имам книжка, прати ми на ЛС имейл  и ще ти пратя пресниманите страници на БГ, те са 2-3.

# 422
Точно така е  Peace

Не ме съдете строго, обикновено чета, преди да ползвам, ама ... снощи накуп сефтосах оризоварка и блендера  Crazy и така се получи ...  Embarassed

Ще видя дали пък на дъното на кашона не съм довила книжка, ако ли не- тогава ще пратя и-мейла си.

Предваритално благодаря!  bouquet

# 423
Здравейте, знаех си, че ще намеря тема за смутита:)
Имам въпрос за съхранението на смутита - искам да давам на моя син за училище (той е втора смяна), но аз излизам сутрин...
Ако го приготвям сутрин и го оставям в хладилника, а той си го звеме на обяд няма да се развали, нали? Ясно е, че ценните съставки няма да се запазят, но на този етап ми е важно да може да поеме някакви течни калории в училище, за да не прегладнява.

# 424
  • Пловдив
Нищо няма да му стане. Редовно престояват през нощта моите в хладилника, понеже не мога да нацеля точното количество все още. А тази нощ съм го забравила на плота, опитах го - нищо му няма.

# 425
  • София
И едно вкусно смути по рецепта на мъжа ми: банан, ябълка, карфиол, бадеми и малко вода (винаги улучва точното количество на водата, аз не мога, моите са или прекалено гъсти, или блудкави). Даже и на приятен цвят го беше докарал  Grinning
карфиола суров ли или го вариш? Бадемите цели или накиснати/белени?

моята кана я плакна само с вода,веднага след употреба, понеже рядко слагам мазнина, от плодово смути, какво да му мия...

# 426
  • Пловдив
Всичко ми е сурово, вкл. карфиола. Бадемите ги слагам цели и небелени. Първия път ги накиснах за една нощ във вода, но отново поради непреценено количество ми останаха и се наложи да ги изхвърля, защото след киснене мухлясват много бързо. Та вече не ги и кисна даже.

Моята кана се омазнява след авокадо и кисело мляко.

Някой питаше за семките на гроздето - смилат се.

# 427
Благодаря:)

# 428
Кипра Маца, аз питах за семките на гроздето и сутринта направих, но не ми се смляха  newsm78

Предполагам трябвало е още доста да блендирам, а мен все ме е е страх да не прегрее уреда  Embarassed

Моите семки си останаха почти цели, ама пак си беше хубаво  Grinning

# 429
  • Пловдив
И мен ме беше страх в началото да го държа повече, но постепенно почнах да увеличавам времето, докато всичко се смели. Мисля, че 2 мин. са достатъчни за смилане и безопасни за уреда.

# 430
Охооо, аз го държа секунди - ясно защо не ми се смилат семките  Laughing

Обаче ми замирисва на изгоряло от двигателя и ме хваща шубе и го изключвам.

# 431
  • Пловдив
И при нас беше така в началото, за няколко дни се измирисва.

# 432
  • Пловдив
Натискай бутона и хич не се притеснявай. Аз понякога го оставям сам да се изключи, когато има по-твърди съставки.Хич не го щадя в това отношение Mr. Green

# 433
  • Пловдив
Едно много вкусно смути от днес: парче сурова тиква, четвърт зелена ябълка, шепа и половина грозде, 4-5 ореха, малко канела и малко вода. Страхотно стана, може би заради канелата и затова, че сложих ядките накрая и почти не бяха смлени. Дори другия път ще ги счуквам леко на ръка и ще ги добавям допълнително.

Лятна буря,
Скрит текст:
не знаех, че сам си спира блендерът, мъжът ми точно преди да вляза в темата ми каза, че сутринта го оставил, докато се приготвя за работа, и той спрял да върти, просто си мигал в начална позиция. Тъкмо се чудихме дали се е включила защитата, или сам си спира, и прочетох твоя пост  Heart Eyes

# 434
Моят блендер май няма опция да се спира сам Simple Smile
Във всеки случай не рискувам и блендирам до 2-3 минути най-много.
Много рядко остават парченца по половин сантиметър - обикновено от морков или джинджифил.

С кисело мляко и аз си правя разни хубави комбинации.
Последната беше с комбинация от банан и круша, канела, смляно лянено семе, белено конопено семе и счукано какао.

От летните плодове най-много ми липсва нектарината. Много се привързах към нея, а в комбинация с кисело мляко е незаменима.

Общи условия

Активация на акаунт