Смути, 2-ра тема

• 149 313
  • 683
  •   1
Отговори
# 405
Фея, какво значи "студено пресован сок" - от фреш машина ли?
От Norwalk - двустепенна сокоизстисквачка. Първо машината накълцва растенията, а след това ги слагаш в хидравлична преса. Така продуктите не се загряват, а същевременно се извлича максимум сок, на който са запазени полезните хранителни вещества.

Спанак, кейл, ягоди, банани, лимонов и портокалов сок, конопено семе

# 406
  • София
Благодаря. Трудно ли се почиства?
В България дали има такива фреш машини за студено пресоване?

# 407
Ronald, има в България такива машини вече много.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=627308

Тази беше първата, която видях в БГ. Сега вече има много марки - Филипс и цената пада.

Кипра Маца, поръчах твоя блендер  Grinning - днес пристига- язък, че е на 110 лв, ама ...

# 408
  • Пловдив
Кливия, ами дано да ти хареса и със здраве да си го ползваш!

От няколко дни искам да си направя следобед нар, круша и спанак, и все не ми се яде/пие по това време.

# 409
  • София
Кливия, ами дано да ти хареса и със здраве да си го ползваш!

От няколко дни искам да си направя следобед нар, круша и спанак, и все не ми се яде/пие по това време.
Звучи интересно, може ли рецепта за приготвянето му?

# 410
  • Пловдив
Нямам рецепта, сама си го измислих  Grinning. Ще пиша, като го направя.

# 411
Откъде мога да си купя канапено семе?

# 412
Кипра Маца, как нар? Със семките ли?

# 413
  • Пловдив
Ами да, аз слагах един път, но не се смелиха както трябва - не знам дали защото бързо го изключих, или не се смилат напълно. Но на мен не ми пречи особено да не е напълно гладко.

# 414
Не знам дали знаете, но най-мощният засега антиоксидант е открит в гроздовите семки, но ... само ако са сдъвкани, а не цели да се гълтат. Разсъждавайки за нара - той е средството, чрез което балсамират още от библейски времена, корите му също са много лечебни. Предполагам, че и семките му ще действат благотворно, особено на стомаха, сокът му безотказно понижава кръвното   Simple Smile

Днес разчистих мястото за смутера  Mr. Green, довечера ще го пробвам

# 415
  • Пловдив
Направих си най-накрая заветния нар със спанак, но без круша. Прекалих с водата и ми беше леко блудкаво, но по-важното е, че семките не се смилат и това е. Много са твърди. Добрата новина е, че понеже са тежки, остават на дъното, ако изчакаш малко.
Изводът е, че повече ми харесва да си ям нара на семки, отколкото на смути  Simple Smile

# 416
С нара и аз съм така Simple Smile

Доколкото съм чувала сока от нар има леко запичащо действие, но пък когато се яде със семчиците и добре се раздъвче има доста добро прочистващо дествие на храносмилателния тракт и на дебелото черво.

И много харесвам вкуса на крушата. Обичам да правя различни комбинации с нея. Повече ми допада от ябълката в смутита.

# 417
Кипра Маца, снощи правих смути с банан, ябълка и морков. Колко време го разбиваш това нещо? Защото от моркова ми останаха парчета 3-4 като 1 лев. Тоест недостътачно явно съм го разбивала.

Мъжът ми твърди, че трябвало първо него с водата да разбия, после да добавя ябълката и банана. Аз не съм убедена - нали всичко накуп слагаме?

Ужасно тежи стъклената кана и ме е страх да не я изпусна, да не се хлъзне на масата, трудна за миене и сушене  Tired

# 418
  • Пловдив
Кливия, имам същия блендер. Каната се мия много лесно - слагаш малко вода, малко веро и пускаш блендера.След това само изплакваш с вода. И аз съм имала същия проблем с моркова - когато сърцевината му е по-твърда, остава на няколко малки парченца. Затова или режа моркова по-наситно, или оставям блендера включен за малко по-дълго.

# 419
  • Пловдив
Аз морков досега не съм слагала. Но за да стане гладко, мъжът ми го държи доста на най-висока степен; аз нямам такова търпение и моите смутита леко хрупат, ама пък ми харесва да предъвквам Simple Smile

Каната наистина е тежка и много внимавам, като я махам, слагам и мия, но се свиква. Хиляда пъти предпочитам да е стъклена, отколкото пластмасова. Досега не съм я мила като Лятна буря - мия я с топла вода на чешмата и даже обикновено и веро не слагам, само когато ми се стори по-мазничка, тогава.

И едно вкусно смути по рецепта на мъжа ми: банан, ябълка, карфиол, бадеми и малко вода (винаги улучва точното количество на водата, аз не мога, моите са или прекалено гъсти, или блудкави). Даже и на приятен цвят го беше докарал  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт