Смути, 2-ра тема

• 148 561
  • 683
  •   1
Отговори
# 225
Симпа, вероятно домашното мирише повече. Аз не усещам нищо, но моето е купешко, нискомаслено и го комбинирам с ароматни плодове, зеленчуци и/или зелении.

# 226
Да, така може. Моето тофу просто разваля плодовия букет от аромати и вкусове.

# 227
  • Бургас
Сутрешното ми смути днес беше с зелена ябълка,2 фурми,шепа спанак,резен джинджифил,резен лимон,2ч.л. сусамов тахан и 1ч.л. спирулина,вода.Много вкусно се получи.

# 228
Червено цвекло, моркови, манго, тофу, портокалов и лимонов сок и конопено семе

# 229
Здравейте, не съм чел вашите публикации до тук, но имам няколко глупави въпроса  Mr. Green..
Може ли да се запази едно смути в хладилник? Имам в предвид няма ли да ферментират съставките, които съм сложил и ако случайно някой знае, колко време според вас може да престои преди да се развали?
Благодаря предварително!

# 230
Здравейте, не съм чел вашите публикации до тук, но имам няколко глупави въпроса  Mr. Green..
Може ли да се запази едно смути в хладилник? Имам в предвид няма ли да ферментират съставките, които съм сложил и ако случайно някой знае, колко време според вас може да престои преди да се развали?
Благодаря предварително!
Аз не бих държала смути в хладилника повече от 24 часа, при това в бутилка, пълна догоре и с добре стегната капачка. Така ще се намали досегът на сместа с кислорода и ще се намали окисляването.

Колко бързо ще ферментира смутито зависи от съставките. По-сладките и зрели/презрели продукти биха ферментирали по-бързо.

# 231
Вкусовите качества не се променят - това мога да твърдя със сигурност Peace. Колкото до промените в химичния състав и витаминното съдържание, не мога да твърдя нищо. Само мога да предположа, че с времето губи от ценните си качества, уви.

Аз правя едно смути, около 1 литър в 06.00 сутринта. Изпивам една голяма чаша, по простата причина, че не мога да събера всичко в шишето  Simple Smile, и после го пия до към 14.00 най-късно,  бавно и на порции. Не ползвам хладилник. И не ме е болял коремът досега  Grinning.

Ако съм си у дома, бих разделила продуктите на две и ще го направя на две порции.
Но не си стоя вкъщи.

# 232
Жълто цвекло, сладък картоф, манго, тофу, лимонов и портокалов сок, чиа

# 233
Мммм, прилича на разтопен сладолед с шоколадови пръчици отгоре  Hug

Напроследък и моите смутита са преабладаващо по-жълти - от слънцето ли, от какво ли...
Днес - стрък селъри, ябълка, два малки портокала, две кивита, джинджифил, морков.

# 234
  • Бургас
Колко са ви красиви смутитата Simple Smile
На мен напоследък ми става лошо след като пия, на мъжа ми също..Може би заради ядките, да спра да добавям? Последно беше банан, повечко спанак, джинджифил, шепа орехи. Исках да не е сладко, също и държа да приемаме повече ядки..

# 235
Съни, прави смутито без орехите. Тях ги хапвайте самостоятелно и отделно, като снак.

Ако са сурови, непременно ги киснете преди консумация (8 часа). Ще видиш колко са хубави така - все едно току-що откъснати от дървото и извадени от черупката.

# 236
  • Бургас
Благодаря ти bouquet

# 237
  • София
Вчера правих банан, ягоди, круша и орехи. Само крушата малко ми разваляше вкуса, отделно си беше ок, но в смутито като леко вкисната се усещаше.
С ядките ми се получава едно засищащо, какъв може да е проблема да не се смесват?

За днес съм си купила спанак, и мисля да е по цитрусов с портокали и киви и авокадце.

За престояване - след половин час ми потъмняват, особено ако има киви, ябълки и пр....

# 238
Слагай лимонов сок против потъмняване Peace

Круша много обичам. Заредих се днес с два килограма. Да разнообразя малко, че напоследък все с ябълка ги правя. Кейл вече не намирам в Била, така че съм заложила на замразения спанак.

# 239
Слагай лимонов сок против потъмняване Peace
Точно! Аз затова имам поне по един вид цитрусов сок във всяко смути.

Общи условия

Активация на акаунт