Смути, 2-ра тема

• 147 050
  • 683
  •   1
Отговори
# 510
  • София
   Стига, де, аз от години сутрин пия само кафе и ям чак към 14-15 ч. за сефте. Simple Smile
и аз така бях, но по спомени от постовете на Феята, тя е веган, отделно бая неща не яде, а същевременно тренира интензивно.
Ти като ядеш към 14-15 ходиш ли редовно на фитнес? Ако - да, как издържаш...

# 511
  • Sofia
   Не, не ходя на фитнес, но и аз не ям доста неща, макар да не съм веган – почти изцяло съм изключила месото (просто не го обичам), а въглехидратите съм ги ограничила драстично (не са нужни на организма в такава степен). Но пък смутитата на Феята са доста калорични – особено ако ги консумира в по-големи количества, не виждам причина да не ѝ стигат до вечеря. Peace Плодовете, като цяло, дават много енергия – а забелязвам, че тя слага и доста семена. Peace

# 512
  • София
  Не, не ходя на фитнес, но и аз не ям доста неща, макар да не съм веган – почти изцяло съм изключила месото (просто не го обичам), а въглехидратите съм ги ограничила драстично (не са нужни на организма в такава степен). Но пък смутитата на Феята са доста калорични – особено ако ги консумира в по-големи количества, не виждам причина да не ѝ стигат до вечеря. Peace Плодовете, като цяло, дават много енергия – а забелязвам, че тя слага и доста семена. Peace
Значи без протеин, а и без мазнини - щом тренира човек, нещата няма как да станат.
Плодовете са си захар, каквото И да говорим, дават енергия, но нямат нищо общо с протеин и мазнини. Да, малко по-полезни са от кекса и баничката, но нищо повече.Може би семената са някакъв източник на протеин, защото тя беше написала, че ядки Рядко слага….

# 513
Значи без протеин, а и без мазнини - щом тренира човек, нещата няма как да станат.
Плодовете са си захар, каквото И да говорим, дават енергия, но нямат нищо общо с протеин и мазнини. Да, малко по-полезни са от кекса и баничката, но нищо повече.Може би семената са някакъв източник на протеин, защото тя беше написала, че ядки Рядко слага….
Ама как без протеин, човек?! Всички растения съдържат белтъчини. Всички. Как иначе тревопасните животни си набавят протеина?

Растенията съдържат не само белтъчини и въглехидрати, но и мазнини, витамини, фитохимикали, фибри, антиоксиданти, минерали... И ако сме точни, целите растителни продукти са храните с най-висока хранителна плътност (съотношение нутриенти спрямо единица калория).

А въпросните "бая неща, които не ям" са само месо всякакво (вкл. рибешко и морски дарове), мляко, млечни, яйца и мед. Т.е. не консумирам нищо от животински произход. Благодарение на изключителното изобилие от ядливи растителни продукти менюто на веган семейството ми е много разнообразно, което е видно и от Инстаграм профила ми.

И само като илюстрация, така изглеждам (снимката е направена на 25.12.). Тренирам редовно, основно с тежести, като целта ми е здраве.

Три вида зелено смути в купичка.

Бяла чия, накисната в портокалов сок, тофу, спанак, бадемово кисело мляко, ябълка. Посипано с резенчета сушен драконов плод.

Кейл, магданоз, ленено семе, тофу, банани, портокалов и лимонов сок. С покълнала спелта.

Кейл, магданоз, тофу, банани, портокалов сок. С парен лилав сладък картоф и конопено семе.

Последна редакция: сб, 11 фев 2017, 05:00 от Фея Кръстница

# 514
Оххх, много са ни промити все още мозъците с твърденията , че няма протеин никъде , освен в животинките.

Обаче никой не с замисля  откъде в животинките се появява протеина , като те се хранят с растения само.

Аз искам да поломоля , ако някой има възможност да ми посочи къде да почета малко по- подробно какво с кое не е ок да се смесва при едно хранене.  Уверено усещам , че бъркам в смесите.

Приписвам доста неща от Фея  bouquet  , обаче вече искам автономност в кухнята  Laughing

# 515
Ама как без протеин, човек?! Всички растения съдържат белтъчини. Всички. Как иначе тревопасните животни си набавят протеина?

Растенията съдържат не само белтъчини и въглехидрати, но и мазнини, витамини, фитохимикали, фибри, антиоксиданти, минерали... И ако сме точни, целите растителни продукти са храните с най-висока хранителна плътност (съотношение нутриенти спрямо единица калория).

А въпросните "бая неща, които не ям" са само месо всякакво (вкл. рибешко и морски дарове), мляко, млечни, яйца и мед. Т.е. не консумирам нищо от животински произход. Благодарение на изключителното изобилие от ядливи растителни продукти менюто на веган семейството ми е много разнообразно, което е видно и от Инстаграм профила ми.

И само като илюстрация, така изглеждам (снимката е направена на 25.12.). Тренирам редовно, основно с тежести, като целта ми е здраве.

Три вида зелено смути в купичка.

Бяла чия, накисната в портокалов сок, тофу, спанак, бадемово кисело мляко, ябълка. Посипано с резенчета сушен драконов плод.

Кейл, магданоз, ленено семе, тофу, банани, портокалов и лимонов сок. С покълнала спелта.

Кейл, магданоз, тофу, банани, портокалов сок. С парен лилав сладък картоф и конопено семе.

Та ти си се лишила от най-важните храни.Кой каквото и да ми разправя месото е много важно.За мен вегетарианството не е здравословно.Една седмица в месеца -да,но всеки ден-не.И мед-защо от мед си се лишила?Не може едно растение да ти даде всичко и да замени някои съставки.

# 516
  • Sofia
Истината е, че всички вегетарианци, които познавам, а те не са малко, са слаби, много здрави и изглеждат по-млади отколкото са. Та не знам дали не е здравословно вегетарианството. Веганството ми идва малко крайно, но съм сигурна, че месото не е чак толкова жизнено важно. Еле пък съвременното месо в българските магазини.  Sick

# 517
  • София
Привет,
Нека не превръщаме темата на месоядни срещу веганци. Ноторно е, че веганите са с промити мозъци, знаете какви акции правят на Витошка и пр. простотии. Не казвам, че всички вегани са такива.

Попитах за Фея, защото знам, че изглежда превъзходно, но и тренира усилено, затова ми е чудно как си набавя енергията. Но знам и , че не е в Бг. Тук малко трудно ще стане.

# 518
Предстои ми да си подновя запасите от растителен протеин (добавям го към сутрешното смути по време на постите  Grinning ). Досега ползвах конопен. Днес в магазина попаднах на оризов протеин. Пише, че се приготвя от покълнал кафяв ориз. Впечатли ме високия процент протеини - 83%, почти двойно повече в сравнение с конопения.

Въпросът ми е дали някой е ползвал оризов протеин - как е на вкус и аромат?
Някакви препоръки - кой от двата вида да предпочета?

# 519
Симпа, предлагам ти щом ще взимаш протеин на прах, да си купиш такъв от бобови: соев, грахов, комбиниран...

Сиси72, съгласна съм Роналд: нека не превръщаме темата в "за и против консумацията на животински продукти".

Смути в стил "почисти фризера": една замразена ягода, три парченца замразено манго, чаша замразено грозде, банани, ленено семе и портокалов сок. С натрошени какаови зърна.

Банани, круша, конопено семе. След пасиране добавих студено пресован сок.

# 520
Симпа, предлагам ти щом ще взимаш протеин на прах, да си купиш такъв от бобови: соев, грахов, комбиниран...

Фея, можеш ли да ми кажеш нещо повече за бобовите протеини? Какво предимство имат пред останалите?

Грахов мисля, че съм ползвала. Дори ми се струва, че това ми беше първият протеин, който си купих Simple Smile
Дали не беше пак по твоя препоръка - вече не помня...  Hug

# 521
Симпа, причината да не препоръчвам оризов протеин на прах е, че бобовите са с естествено по-високо съдържание на белтъчини, което прави крайния продукт по-евтин. Хубаво е, че преди си ползвала грахов. Той е с по-нежен вкус и аромат. Соевият е малко по-гранулест и не се смесва толкова добре.

Ако предпочиташ оризов протеин, гледай да е правен от покълнал и ферментирал ориз. Но те са доста скъпи.

В края на краищата каквото и да си купиш, нека е качествено. Аз съм против ползването на протеин на прах, освен ако не е наистина наложително. Предпочитам да добавям семена и тофу към смутитата. Колкото по-малко обработка, толкова по-добре.

Кейл, ленено семе, банани, сок от личи. С пресен ананас и горчичени микрозелении. Поръсено с бял и черен сусам.

# 522
Вчера експериментирах и си направих страхотно смути с манго и банан.

# 523
Вчера експериментирах и си направих страхотно смути с манго и банан.
Следващият път пробвай комбинацията спанак, банани, портокалов и лимонов сок, ленено семе. Пасирай, сипи в купичка и добави мангото на кубчета. Ще си оближеш пръстите!

Първомартенска купичка смути от бяла чия, банани, мляко от бадеми и кашу. С ягоди и микрозелении.

# 524
Това първомартенско смути изглежда уникално.  Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт