Работа, CV-та, HR-и, съвети - 48-ма тема

• 56 786
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
Да върна малко темата за формата на CV. Мисля си от известно време, че сигурно е станало недоразумение. Европейски формат мисля, че означава документ, който включва определени реквизити. А не както едно време се е пишела автобиография, в която пишеш за семейството си, къде са работили те и т.н. Сещате се нали? А аз имам предвид, че бланката на Европаса не е задължителен образец и доста хора не я харесват по различни причини. Ето тук намерих някой друг да е писал за същото в т.2 - http://kariera20.com/avtobiografia-cv/izlishna-informacia-v-cv-to/

Върнаха ми критика от topresume - има какво да оправям, но все пак не мисля, че всичко е на 100% приложимо, защото те дават насоки от техния опит в тяхната страна. В Бг и особено в по-малките градове нещата са различни.

# 586
Няма да прочета цялата статия, но съм 100% съгласна със 7-те неща.

За топрезюме - и при мен има нещо неприложимо. Те си карат по някакъв шаблон. Вероятно използват програма за критиката, както и за обратния мейл. Всъщност съм сигурна, че използват.

# 587
Какъв шрифт използвате за автобиографията си?

# 588

Аз лично използвам Calibri

# 589
В момента използвам Verdana.

# 590
  • Другата България
И аз Verdana.

# 591
Verdana и от мен.
С междуредие 1,5

# 592
  • София
Times New Roman, 12
Но съм направила pdf от docs файла.
/става въпрос за CV-то на ММ Simple Smile/

# 593
  • София
Trebuchet MS 11. Peace

# 594
  • Бургас
Явно при мен нещата с джобс няма да станат. За последно си търсих работа преди 7-8 год. Пращала съм СВ-та само на обяви, на които отговарям на изискванията и в повече от 70% са ме викали на интервю. Сега обаче този процент клони към 0. Не знам защо така. Навремето като че ли имаше повече и по-разнообразни обяви. Реших да опитам по метода на Мери Ан, да се свържа с големите атенции тук. Някой има ли впечатления от някоя агенция в Бургас?

# 595
Явно при мен нещата с джобс няма да станат. За последно си търсих работа преди 7-8 год. Пращала съм СВ-та само на обяви, на които отговарям на изискванията и в повече от 70% са ме викали на интервю. Сега обаче този процент клони към 0. Не знам защо така. Навремето като че ли имаше повече и по-разнообразни обяви. Реших да опитам по метода на Мери Ан, да се свържа с големите атенции тук. Някой има ли впечатления от някоя агенция в Бургас?

В Бургас агенциите, които си струват са същите като в София. Адеко мисля затвориха, Изи не знам дали имат клон, но мисля,че имат. Менпауър не ги препоръчвам, но може да се пробва.

# 596
  • SF
Аз също вече 2 години не намирам нищо в Джобс. Бг. Рядко ми се обаждат за интервю, когато това стане, се оказва, че не е точно същото, което са писали, че очакват от кандидатите си.
Преди последната си работа, други 2 години прекарах в разпращане на СВ-та насам-натам из Джобс. - Нищо! Намерих работата чрез препоръки. Един човек казал на друг, че търсят хора и другият ме препоръчал. Това за мен е най-успешната и най-работещата формула, но за момента никой никого не търси и трябва да опитам друг вариант.
Бих искала да опитам метода на МериАн с агенции. МериАн, от София ли си?

# 597
Много от агенциите, които са в София работят с позиции извън София. Случаят на МериАн е тозни такъв.  Peace Мога да Ви дам човек, който ще Ви обърне внимание, но пак не гарантирам, че ще се обади на всеки. Пишете ми на ЛС ако искате подобна помощ.

# 598
  • Бургас

В Бургас агенциите, които си струват са същите като в София. Адеко мисля затвориха, Изи не знам дали имат клон, но мисля,че имат. Менпауър не ги препоръчвам, но може да се пробва.

Е, ако изключа горните ми остават само 2-3 местни.

# 599
Ох, вие съвсем ме отчайвате... ooooh!
Есме, нищо не намери за 2 години, така ли? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт