АСТМА-тема 32

• 91 471
  • 902
  •   1
Отговори
# 540
Задължително на тъмно пулмикорта! И аз капя на око-мисля 17 капки бях броила че са половината, остатъка завивам с ал.фолио и на вратата на хладилника.

# 541
  • София
Значи от 1 година давам изветрял...😅 т е винаги съм давала такъв де...

# 542
Да се запиша и в тази тема. Миналата година пролетта и есента бяхме на процедури в Трявна в болницата. Тази година мисля,че има доста ефект. Малкото ми дете прави тази зима едни по леки спазми.Минава с вентолин за 3-4 дни, сега пак нещо гърло го заболя, появи се хрема, тази сутрин леко кашля, следя за спазъм.Не съм го водила на пулмолог от няколко години.Като беше на 2г.правихме профилактика със сингулар.После имаше период с редки бронхоспазми.До урбазон и болници не сме стигали.
Давала съм поумон хистамин 15 и 30 разреждане, бе няма резултат от хомеопатия.
Понякога давам осцилококцинум и инфлуцид и много други, от хомеопат давани, но стигнах до извода,че не вършат работа.
Сега се чудя при кой пулмолог да го заведа ,все пак, макар че, по леко протичат нещата.

# 543
Само да допълня, ефекта от Трявна е,че тази зима до сега, нито едното дете, не е пило антибиотик.Спазмите са леки, но ги има. Миналата зима, пиха по 3 антибиотика.

# 544
  • Варна
Здравейте, момичета.
Скоро не се бях разписвала, но ето че синът ми отново е със спазъм. Последният беше в края на Ноември.

Моля, да ми разясните как стои въпроса с процедурите в Трявна. Каква е процедурата и какво трябва да направя, за да направим такива.

Благодаря ви предварително!  bouquet

# 545
Моля, да ми разясните как стои въпроса с процедурите в Трявна. Каква е процедурата и какво трябва да направя, за да направим такива.

Ето, прочети тази тема, има и за болницата писано, въпреки, че темата е за Санаториума - процедурите са еднакви.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=718202.0;topicrefid=20

# 546
  • Варна
Благодаря, Рали!  bouquet
Благодаря и за информацията за пулмикорта. До сега като отворя репсулата не съм я държала на тъмно  smile3538

# 547
  • Варна
Нито съм завивала, нито прибирала на тъмно Пулмикорта. Питах в спешното веднъж, там сестрата ми каза, че няма нужда , единственото важно е отворен пулмикорт да се ползва в рамките на 12ч .

Не ми се струва,че е изветрял, като не  на тъмно, ефект от него винаги е имало .

# 548
Момичета цитирах пулмоложката на дребния.При първоначалното изписване на пулмикорт ми обясни да съхранявам така иначе бла-бла-бла, вече не помня, но смисъла ви е ясен.Също и разпечатано пликче да затварям плътно било с щипка или по друг начин.

# 549
  • Варна
В листовката си пише, но не я бях чела до края ...
"Как да съхранявате Пулмикорт суспензия за небулизатор
Съхранявайте всяка еднократна дозова единица в затворен фолиев плик. Чувствително към светлина.
Еднократната дозова единица трябва да се съхранява в изправено положение. Да се съхранява под 30°С.
Еднократната дозова единица в отворен фолиев плик трябва да се използва в рамките на 3 месеца.
Отворената еднократна дозова единица трябва да се употреби в рамките на 12 часа. Забележка: Дори да е използван само 1 ml, останалият обем вече не е стерилен."

# 550
За процедурите в Трявна, 2 пъти взех направление ном.3,- мисля,че беше за физиотерапия.Това направление включва 20 процедури.Като една от процедурите беше инхалация с физ.разтвор,другите магнит, ултразвук, и лампа.Може да се правят по няколко на ден.Може за 5 дни от понеделник до петък.Другия вариант е за 2 седмици по 2 на ден.

# 551
  • София
Да,бе,да,ясно,аз се съгласявам. Просто отбелязвам,че пак съм пропуснала тази подробност.ама то и вентолина е така-1 мес валиден но аз съм давала и втори.не мога да давам по 3 дни и после да хвърлям цяло шише.ще почна да си ги държа в тяхното си пликче....а пък то ся не е над 30 гр,та зася поне туй няма да го мисля

# 552
Аз имах предвид, че го вадя половината Пулмикорт със спринцовка през ампулата. Така мисля ми беше казала лекарката първия път пробивам и си дърпам, после вадя  иглата... Thinking Много бях ошашавена тогава, дано съм разбрала правилно.

# 553
Здравейте,момичета.Изписаха на синът ми профилактика със Сингулар-5мг.Имаме рецептурна книжка,защото са ни изписвали пулмикорт по каса.Аптекарката ми каза,че ЗК плаща само 3лв. от Сингулара и затова си го купих свободно.Погледнах в лекарствения списък на ЗК и пише ,че се изплаща изцяло.Заблудила ли съм се?Благодаря Ви

# 554
  • Северозапада
На респулата на пулмикорта има черта. 1 мл. е до чертичката. В листовката го пишеше някъде. В началото и аз ползвах спринцовка. "Еднократната дозова единица е маркирана с линия (Пулмикорт 0,25 mg/ml). Тази линия показва обем от 1 ml, когато еднократната дозова единица се държи обърната. Ако ще бъде използван само 1 ml, изпразвайте съдържанието, докато нивото на течността достигне индикаторната линия"

Общи условия

Активация на акаунт