АСТМА-тема 32

• 91 450
  • 902
  •   1
Отговори
# 765
Красуна възможно е алергена да не присъства в този панел-например търсиш в дихателни а той скрит в хранителни гадината мръсна  #2gunfire, или обратно, или към животни или ...
Канари, дано се оправя детенце, много се изтормозихте  Hug

# 766
Красуна възможно е алергена да не присъства в този панел-например търсиш в дихателни а той скрит в хранителни гадината мръсна  #2gunfire, или обратно, или към животни или ...

Ами изследвани са 49 алергена в пеиатричен пакет, така ни го беше назначил пулмолога.

А какво значи алергия към вируса? Някой може ли да ми го обясни? И възможно ли е детето въобще да няма астма и година и половина на кортикостероиди да са били загуба на време и тровене на горкото ми дете?  Възможно ли е всяка настинка, болест, грип да се превръща в бронхеолит без да има астма, а просто да си е болнаво детето и ......

# 767
  • Северозапада
За дъщеря ми казва нейната пулмоложка, че има вирус индуцирана (ако правилно го пиша) астма. При вирусно заболяване прави бронхеолит, спазъм и, ако не се вземат навременни мерки - вентолин, пневмония. Също е на Пулмикорт и Сингулер вече повече от година. Това я пази от спазми и пневмонии, които увреждат белите дробове, и от ползването често на Вентолин и/или Урбазон, които са значително по-тежки препарати. Да не казвам голяма дума  Praynig, но тази зима има само един спазъм и само веднъж се наложи да ползвам Вентолин. За сравнение миналата зима имаше 3-4 спазъма и 2 хоспитализации с пневмония.
Това е най-леката форма на астма и обикновено се израства.
Пулмоложката предлага да спрем лекарствата юни и да не ги започваме септември, а да видим как ще реагира с тръгването на ДГ наесен и, ако направи спазъм, тогава да преценим.

# 768
Аз съм казвала и преди, миналата година 17 бронхеолита, от началото на 2016 - 6броя до момента. Винаги се стига до вентолин т.е ако не въведем вентолин почти веднага на втория ден има спазъм....не е силен както в началото, но винаги е там...И това при положение, че от ноември 2014 до края на март 2016 е бил на пулмикорт, а от април 2016г. е на флексотид и сингулар.

Кога ще свърши тоя кошмар не знам!?

Детето като ме види с инхалатора или с бейбихалера и се чуди къде да се скрие...Не му пречи, не му е неприятно, просто му омръзна....

И след драматичният ми коментар, някой дали би могъл да ми каже  дали Вентолин инхалер, който да прилагам през бейбихалера дали може на  100% да замини Вентолин за инхалатор? Вчера педиатърката каза, че през инхалатора било по сигурно, но като го правя с физиологичен разтвор само му пълня дробчето с вода, която после трябва да изкашля....

# 769
  • Северозапада
Тук една потребителка сподели, че при нейното дете сиропа действа по добре от инхалациите. Според Вас кога се чувства по-добре детето и кое повлиява по-добре?
Дъщеря ми също правеше спазми докато беше само на Пулмикорт - от февруари до юни 2015, затова пулмоложката и включи и Сингулер от юни 2015. Може би е трябвало да ви сменят лечението по-рано Sad 17 бронхеолита за година е повече от 1 месечно.  Shocked Малката започна ясла август 2015, първият бронхеолит беше ноември, декември болница, 2 месеца вкъщи, април 2016 пак болница, спорадично ходене до юни и пак вкъщи до септември.
Детето ходи ли на детска градина? Може би му трябва по-дълга почивка, ако има начин.

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 11:00 от ant G

# 770
До сега съм ползвала вентолин само за инхалации /2мл. Физ. разтвор и 0,01Вентолин - 8часа и постепенно намалявам/ Сироп и инхалер /помпичка/ не съм пробвала.

Той д-р Филчев явно се разгневи за това, че лечението на детето не е преразгледано по-рано и веднага щом отидохме при него до смени. Като си представите, че за есенно-зимния сезон се разболя в края на Януари и до сега се е разболял 6 пъти и всичко на втория ден се превръща в бронхеолит. Миналата година беше същия ад, с тази разлика, че тази година от септември до края на януари всичко беше наред.

Ходи на ясла от септември 2014, което даде началото на моя и неговия кошмар с боледуванията. От началото на април е спрян и не ходи, гледа го баба му.
И тя понеже е много отговорен човек, забравила да ми каже, че миналата седмица е имала  гости, които са били болни и нашия се прибира и почва да кашля като луд -аз бях в шок...от къде дойде тая кашлица....Естествено в неделя вече беше със спазъм, аз започнах да се се саобвинявам и да търся причината в себе си и нещеш ли тя сподели, че ЗАБРАВИЛА да ми каже за болния роднина......

# 771
ЗАБРАВИЛА да ми каже за болния роднина......
ooooh! нямам коментар просто...... и на мен ми се е случвало като беше по-малък и лепеше всичко да ми го заразяват с оправданието "ама аз/детето имаме лека хрема"  Whistling ама твоята лека хрема нас ни води в болницата със спазъм ........  Confused Слава Богу го израстнахме, така че има надежда, стискайте зъби , е при някой е по-сериозна форма на астма, но с възрастта дано все пак има намаляване на боледуванията Praynig Praynig Praynig

# 772

Ами изследвани са 49 алергена в пеиатричен пакет, така ни го беше назначил пулмолога.

А какво значи алергия към вируса? Някой може ли да ми го обясни? И възможно ли е детето въобще да няма астма и година и половина на кортикостероиди да са били загуба на време и тровене на горкото ми дете?  Възможно ли е всяка настинка, болест, грип да се превръща в бронхеолит без да има астма, а просто да си е болнаво детето и ...... ние направихме 1 виа тест на 1и 2 мес тогава резултата бе6е 4е детето е алерги4на по4ти към вси4ко и хран .и полени но миналата год  повторихме тесто оказа се 4е нямаме никакви алергии след 10 дена отново повторихме пак съ6тото няма алергиа но детето се обрива имаме и алерги4на астма след 10 дена пак повторихме и уловиха алергена и тое тимотеика ежова главица и раиграст ако детето не навирило 6 год тестовете не винаги са на 100%ако ням6 тиа алергени в пакета и мисля 4е ги нямя искаи алерголожката да ви ги направи и неса толкова скипи сравнение с другите тестове мисля 4е са 12 лж

# 773
  • София
До сега съм ползвала вентолин само за инхалации /2мл. Физ. разтвор и 0,01Вентолин - 8часа и постепенно намалявам/ Сироп и инхалер /помпичка/ не съм пробвала.

Той д-р Филчев явно се разгневи за това, че лечението на детето не е преразгледано по-рано и веднага щом отидохме при него до смени. Като си представите, че за есенно-зимния сезон се разболя в края на Януари и до сега се е разболял 6 пъти и всичко на втория ден се превръща в бронхеолит. Миналата година беше същия ад, с тази разлика, че тази година от септември до края на януари всичко беше наред.

Ходи на ясла от септември 2014, което даде началото на моя и неговия кошмар с боледуванията. От началото на април е спрян и не ходи, гледа го баба му.
И тя понеже е много отговорен човек, забравила да ми каже, че миналата седмица е имала  гости, които са били болни и нашия се прибира и почва да кашля като луд -аз бях в шок...от къде дойде тая кашлица....Естествено в неделя вече беше със спазъм, аз започнах да се се саобвинявам и да търся причината в себе си и нещеш ли тя сподели, че ЗАБРАВИЛА да ми каже за болния роднина......

Пие ли антибиотик при спазъм/бронхиолит? Аз на твое място въпреки несъобразителността на бабата бих го оставила поне до септември да не ходи на градина.

Ние утре сме на алерголог при Бъчварова, пък ще видим какво ще каже.

# 774
Ами за две години два пъти се наложи да пие антибиотик. Веднъж 2015 и веднъж тази година.

Ами сега ще походи малко /колкото издържи/ и после ще го спрем до септември. Тя нашата баба освен несъобразителна е и не много отзивчива в гледането, така че нямаме много избор, въртим се на смени когато се наложи.

# 775
  • на плажа
Ние от октомври до сега сме с 4 пристъпа а вентолин и пулмикорт, два отита и ангина. Миналата седмица спрях всичко освен ериуса и сега пак кашля. Не съм му пуснала изследвания за алергии още. Тези дни ще го направя. Много съм уморена. При всяко ких и подскачам.

# 776
  • София
Мамекс,за съжаление е напълно възможно да няма астма.имам позната-детето и 2 год. Пи сингулар и прави инхалации- накрая унг-то каза-ми те сливиците са му пост.подути,то не може да диша-махнали ги и оттогава не е имал проблеми.
Притеснявам се,че и моята може да е нещо подобно...но не съм я хващала здрава да я заведа на унг.
Иначе снощи за първа нощ спахме,ксшлицата днес е рядко и кърти много,а носът наистина е задънен,но пеъскам наривент или назик...нккой досега не ни е изписвал друг спрей...ама пък другата продължава да кашля...
Моите са мн зле с аб...тази год само 2 пъти,но единият 25 дни Sad,мин.год 6...като единият продължи 20 дни и болница.по-миналата пак 2 май и болница.от 4 месечни са така...на 10 влезнахме за първи път.и все в комплект.тази год.ако узпуснем болницата поне,ще е удар!

# 777
Канари, към Красуна ти е поста  Grinning.То и двете сме едни хубавички жълтички и усмихнати  Laughing, еле аз пък и скромна  Mr. Green.

# 778
Здравейте и от мен. Аз да се оплача, че стигнахме с малката до болница. Направи тежък спазъм и мускулно урбазон не я отпусна, та се наложи да влезем за венозен. Слава Богу мина, но от септември това и е четвърто влизане в болница. Как издържате на тежките спазми и не влизате в болница? Аз като я видя как се мъчи и кашля, с тираж и т.н. и ....  Sad Как разбирате, че всичко е ок и може да ви се размине болницата? Rolling Eyes Аз съм много страхлива в това отношение. Tired
Моята макар и алергична, не мисля, че прави спазмите от самите алергии. Говоря за тежките спазми, а не еднократни просвирквания. Ето сега се оказа, че има бактерия в носа и от нея е тръгнала хремата, която пък доведе до спазъм. Стафилокок ауреа морихме. И като бонус се оказа, че носната сливица пак е порастнала и сега ще я наблюдаваме. И ако се наложи пак ще я махаме.  ooooh!
Сега смятам да я водя след празниците на консултация с алерголог/пулмолог, защото се видях в чудо вече. Явно ще трябва да започнем пулмикорта за постоянно. Tired

# 779
И ние сме според мен с алергия към вируси,не мисля че има към друго нещо.Единствено съм забелязала от дим или бенгалски огън,че му става не добре.

Общи условия

Активация на акаунт