АСТМА-тема 32

• 90 546
  • 902
  •   1
Отговори
# 855
Сиропът, както и капките Вентолин са по предписание на лекаря, съобразено с кг и възраст  Thinking
Моят сега е на 6 години, 26кг и дозата му е 4,5мл сироп, няма значение на колко часа е, дозата си е тази, броя приеми зависи от тежестта на спазъма  Peace

И да се оплача, от вчера кашля и дори просвири вечерта, не беше свирил повече от година и мислех, че вече сме го израстнали........ но засега е лек спазъм  Praynig Вентолин  на 8 часа засега, може да го увелича; пулмикорт 2 пъти по 1 респулка. Освен това смуче Джуниър ангин за гърло, че го наболява, при пробиотик- че и се оплаква и от коремче....
В детската градина има варицела и скарлатина......... в очакване съм  Confused

# 856
  • Пловдив
Значи дозата си е според кг и възраст и се дава една и съща независимо дали през 4 ,6 или 8 часа ?

# 857
Точно така Будико, и аз вчера това исках да кажа.

# 858
Значи дозата си е според кг и възраст и се дава една и съща независимо дали през 4 ,6 или 8 часа ?
Да:)

# 859
  • Пловдив
А като започне да се подобрява -да започна да давам през повече часове ,и все по-малко на брой приеми като е по-добре,без да намалям единичната доза?Не се спира рязко нали?питам ви ,защото рядко се налага да давам ,и лекаря не обяснява подробно.
В случая на сина ми -в момента е с бронхит със спазъм вдясно само.и започнахме  и АБ

# 860
budiko ,точно така-сега,ако е на 4 часа, после на 6, после на 8  Hug да оздравява бързо!!!

# 861
  • София
Ние ходихме на Сандански, вчера се върнахме, днес вече прокашля Sad Но по принцип добре му влияе и се надявам да се закрепи.
Моят също не беше правил спазъм от октомври,но миналият месец пак просвири.

# 862
Hmhm искрено завиждам  Heart Eyes.Аз тази година не успях да ги закарам, че мм се беше контузил когато ми беше резервацията  #Cussing out.Ще се боря за Трявна поне лятото  Close.

# 863
  • Пловдив
Здравейте! Май сме за тази тема  Sad. Още не са ни обявили с астма, но от октомври насам сме с 4-5бронхиолита. Последния трая 20дни въпреки вентолина на инхалации. 2 антибиотика последните 3 месеца. Последния месец диша много трудно през носа въпреки няколкото антибиотични капки и назик и виброцил. Над седмица диша само през устата. Нощите са кошмар. Сега започна да се опитва отново през носа. Секрети ту има, ту няма никакви. Знам, че тук ще намеря разбиране за опасенията и притесненията ми.

Последна редакция: чт, 12 май 2016, 20:24 от skeila

# 864
Ние ходихме на Сандански, вчера се върнахме, днес вече прокашля Sad Но по принцип добре му влияе и се надявам да се закрепи.

здр изкам да питам в санаторумали отседнахте и наистинали е мизерно как то го пи6ат

# 865
  • София

здр изкам да питам в санаторумали отседнахте и наистинали е мизерно как то го пи6ат
Ние ходим горе на хотела Свети Врач (нещо са вдигнали цените, но е много красиво и градината и басейна са чудесни), но ходихме да го видим - има и обновени стаи, които бяха на прилични цени, на възрастни с някакви заболявания даже го поема касата.
Hmhm искрено завиждам  Heart Eyes.Аз тази година не успях да ги закарам, че мм се беше контузил когато ми беше резервацията  #Cussing out.Ще се боря за Трявна поне лятото  Close.
Успех  Hug

# 866
Здравейте! Май сме за тази тема  Sad. Още не са ни обявили с асма, но от октомври насам сме с 4-5бронхиолита. Последния трая 20дни въпреки вентолина на инхалации. 2 антибиотика последните 3 месеца. Последния месец диша много трудно през носа въпреки няколкото антибиотични капки и назик и виброцил. Над седмица диша само през устата. Нощите са кошмар. Сега започна да се опитва отново през носа. Секрети ту има, ту няма никакви. Знам, че тук ще намеря разбиране за опасенията и притесненията ми.
Ужасно е.
За големия или малкия имаш предвид?

# 867
  • Пловдив
За малкото. Големия беше с ларингитни пристъпи, но определено отшумяват с времето. Дали може да ми препоръчате пулмомог в София, от който сте доволни?

# 868
  • София
За малкото. Големия беше с ларингитни пристъпи, но определено отшумяват с времето. Дали може да ми препоръчате пулмомог в София, от който сте доволни?
писала съм и по но пред в темата за др. Ванчева . Мц М едкрос 4 години и половина сме при нея и съм много доволна.

# 869
  • Варна
И аз в темата.
С момченце на 1г. 1м. Снощи ни приеха в болница за четвърти път от януари насам. На сутрешната визитация лекарката ми каза, че при тази повторяемост вече говорим за начални симптоми на астма и да се въоръжа с много търпение.
Инхалатор имаме вкъщи.

Детето се роди преждевременно в 32-ра седмица, беше в сравнително добро състояние, дишаше относително самостоятелно. Но си прекара три седмици в болницата и около 14 дни в кувьоз.
Надявах се, че ще ни се размине без последици, но уви Sad

Общи условия

Активация на акаунт