АСТМА-тема 32

• 90 573
  • 902
  •   1
Отговори
# 840
Честито възкрисение! И ние сме при доктор Калчева и сме на кортикостероиди от месец .Забелязвам, че имаме много голям апетит. Сега последно ни казаха, че имаме синузит ,а не астма, но пак продължаваме с терапията. Да попитам има ли други деца със синузит?Също докторката каза ,че е на алергична основа и трябва и Авамис в носа. Това пак кортикостероид.Виждам тук, че има хора който , като нас преди това опитваха с хомеопатия, но за съжаление нищо не постигнахме. Пани може и на лични да сменим малко информация.

# 841
Здравей, Йоана! Как се повлиява детето от лечението? 
 Да ви кажа - ние се лекуваме на парче.  Crazy Спирахме сингълера, почвахме го. Даже за няколко месеца беше на пулмикорт турбохалер. После всичко спряхме. Половин година изкарахме без проблеми и после пак се почна. Сега от зимата до момента сме в някаква черна серия. Онзи ден му спрях антибиотика и днес ми се прокашля два пъти суховато.  Crazy
Пами, от време на време си кашля с гадна лаеща кашлица , но така си беше и преди. Но пък  за сметка на това се
га за  поне 6 път е болна от началото на годината и за първипът не е със спазъм. Явно и влияе добре  лечението иначе при всяко боледуване беше същински кошмар.
Две години обикаляхме по доктори и всички отричаха да има проблем. Не съм я била обличала добре, а всичко започна след объркана диагноза. При поредното боледуване я заведох в нова болница  и нови лекари . Там още на първия ден ми заявиха категорично че детето е с астма и веднага ни пратиха на нов алерголог. Има си лекари и лекари.

# 842
  • Варна
rumka833, в пубертета повечето деца се наливат и качват килограми, вие имате още време, докато влезете във възрастта , но е напълно възможно да е от кортикостероидите.

Нямам познато по-голямо дете, но имам приятелка, която като дете е била с астма на кортикостероидно лечение, но това е било доста отдавна, когато не са съществували инахалаторните кортикостероиди. Тя ми е казвала, че след лечението е напълняла драстично .

Едно лекуваме, пък кой знае колко още неща увреждаме в детския организъм. И всичките тия антихистамини, мен те ме притесняват, защото ги давам в много по-големи количества и продължителност от инхалаторния Пулмикорт ...

Канари, да пишеш после новата док какво се е произнесла  Simple Smile

# 843
  • на плажа
И мен ме е страх от лекарствата. Страх ме е, че потискат организма и стават зависими от тях, но до момента не мога да открия алтернативно лечение. Някой от вас дали е правил десенсибилизация на детето? Чета противоречиви коментари за това.

# 844
  • София
Ами мина прегледът,но няма нищо ново.очевидно това леч.не помага,най-вероятно ще мине на флексотид Sad и аз не ща лекарства...той е по-наситен от пулмикорта май...
Обаче преди да смени,назначи кръвни с ДБ, серолог.изследв.на антитела (това за алергии,предполагам),снимка (но ние имаме от мин.г.и няма да я снимам отново за пореден път. После вече ще го мисли...
Казаха ми една отвара с борови връхчета и ленено семе-пробвал ли е някой?и откъде тия връхчета...около нас има и сега точно растат,дали мога да набера 😅
Лека вечер и всички да са здрави!

# 845
  • Varna
Борови връхчета продават в билковите аптеки.Става много хубав чай и е подходящ за деца с астма и алергии.

# 846
Здравейте на всички.Децата се възстановяват вече, но аз влизам с една молба.Тук имаше и мами които са с астма, моля обяснете ми след пристъп тялото за какъв период се възстановява.На дърти години май ще ставам астматичка и аз.Имах спазъм, който продължи 5-6 дни-въздуха не ми достигаше и кашлех нон стоп.след един урбазон на велик ден взех да дишам нормално, кашлицата намалява и почти я няма вече.но след елементарни усилия-вървене 100 метра примерно почвам пак да се задъхвам, да ми се вие свят.Правя инх.с физ.р-р, дадоха ми помпичка вентолин при нужда (вчера я ползвах веднъж и имах кошмарни странични реакции).След празниците ще ходя при алерголог за уточняване на диагноза.Чета всякаква инф.в нета но не ми става по-ясно.За празниците имаме организирана и платена почивка-направо ме е страх да тръгна.

# 847
И мен ме е страх от лекарствата. Страх ме е, че потискат организма и стават зависими от тях, но до момента не мога да открия алтернативно лечение. Някой от вас дали е правил десенсибилизация на детето? Чета противоречиви коментари за това.

Моята ... май се пада зълва, също се притесняваше много, и даваше лекарствата много нередовно: дава примерно седмица докато малкото спре да кашля, и ги спре. И така с месеци. Обаче сега детето е много зле - почти постоянно е болно, и в седмицата веднъж са в бърза помощ - толкова много започва да кашля, че спира да диша и посинява. Аз не знам дали със сигурност нередовното даване е причината, или друго е провокирало. Но сега майката започна да ги дава редовно - кашля, не кашля  -ги дава. Те лежаха и 2 пъти в болници, и от там са им казали, че трябва да ги дават редовно.

# 848
  • София
Оф, ужас, пази Боже...
Мамекс, аз идея нямам...дано другите се включат.
Ще потърся боровите връхчета в такъв случай-ще е полезно,поне няма да навреди...
Приятни празници пожелавам без повече болести и пристъпи.

# 849
rumka833 , сестра ми знам, че алерголожката им искаше да приложат тази терапия, но тя доста чете по въпроса и се отказа  Peace имаше една мама тук, която го правиха на сина и, ако прочете ще се включи, а назад имаше коментари, но нямам време да търся  Hug

# 850
Ние правихме десенсибилизация на големия ми син като беше на 8 ,но беше пълен провал.Правеше реакции и на най-малките дози и след около 2 месеца опити със антихистамин преди инжекцията и повтаряне на една и съща доза и пак реагираше и решихме да ги спрем.Консултирахме се с професора,който ги прави и той каза,че има ефект само ако тялото ги приема без реакция и каза да спрем.

# 851
  • Пловдив
Имам въпрос към майките които дават Вентолин на сироп на децата-по колко ви го предписват ?
моя син е на 9 г -30 кг,лекаря викаше килограмите разделени на 2 ,т.е. 15 се разделя на брой приеми.Или ако давам на 6 часа -се пада по 4 някъде мл.

# 852
Будико в листовката прочети.При последното боледуване давах на три годишния 17 кг 3.5мл.На 7годишния 27кг мисля че 6мл.За първи път чувам дозата за деня да се дели на броя приеми. То да не е антипирептик?

# 853
  • Пловдив
мамекс в листовката пише 2-6 г по 2,5 мл  3 или 4 пъти дневно
6-12 г по 5 мл 3 или 4 пъти дневно.
Не са напълно точни,значи на 9 г може 3 по 5,може и 4 по 5
Ти през колко часа го даваш?
Днес го почнах в 10 ч,след 4 часа пак ускори дишането и дишаше по -трудно и дадох пак,после след 6 часа ускори пак .А пък лекаря ми вика 2 пъти по 7.5 мл.Ами той в листовката пише че действието му е от 4 до 6 часа.И 3 или 4 пъти се дава

# 854
Давам както си усещам детето.Като се наложи и на 6 часа, като има подобрение увеличавам часовете докато оставя само вечер за ден-два.Детето ти явно се повлиява-между втория и третия прием разликата е по-голяма.Дано! Вярно че така неясно беше в листовката, знам че скоро я четох.Утре щетърся из записките каква доза ми беше изписана за баткото със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт