АСТМА-тема 32

• 90 580
  • 902
  •   1
Отговори
# 825
  • Варна
Аз откакто прочетох тук в темата, че на астматици не се дават сиропи за кашлянето, а после и проф Переновска каза -никакви сиропи, нищо не давам.

Февруари, когато беше грипната вълна моето изкара много тежко вируса, с 39+ Т  повече от 6дни, накрая стигна до Аб и направи спазъм. Дежурната лекарка в един частен мед.център -педиатър, го слуша -кашляше много и сухо, и изписа Синекод.
Не го дадох, продължихме само на Пулмикорт + Вентолин (увеличихме броя инхалации за ден)
Мина всичко ..

Наскоро нали ви писах ошашкана от поредния спазъм, дето правих през 2 часа Вентолин ..та бяхме при нашата си пулмоложка, която го следи на всеки 3 мес. и имам доверие, пък и точно Переновска ни я препоръча за Варна, и тя от раз като го видя със секретите и каза -Флудитек за 2-3 дни .

Много ме изненада, изобщо не го очаквах от нея, казах и Переновска какво ми е казала, а тя отговори, че не може да се отрече ползата на сиропа при астматиците, всеки случай си бил индивиуален.

Е аз пак не дадох сироп и останахме пак на Пулмикорт + Вентолин . Мина и този път .

А и допълнителното разкашляне или подтискане ми е много страшно. Ами ако не е чула добре на слушалката.... ? Макар че нашата го слуша близо 5 мин, накрая детето не се държеше на кракака си вече от "дишай, дишай ..." и чу само удължено издишване, а той вечерта направи тежкия спазъм .

Последна редакция: чт, 28 апр 2016, 21:28 от Г-ца Д.

# 826
  • София
Да,аз го спрях.вчера чистих като луда вкъщи,днес пак. Гери не кашля през нощта-само малко преди да заспи и малко сутринта.откак е станала-не е...значи сиг е нещо алергично.иначе нямам и дея как от каллица нон стоп просто ще спре.лошото е,че днес пак вали Sad
Еми и при нас всеки казва различно-я давяй бентус (с мед),я мукоплант,я двмефан или амбрекс...вдичко сме изредили вкъщи.а предвид че е пристъп,не виждам смисъл от тях.

# 827
Здравейте, и моето дете му поставиха диагноза астма, а пък е на 7,5 години било малко късно. При нея кашлицата е предимно суха и дразнеща много трудно отхрачва. Започнах ме с монтелукас и пулмикорт, но сега пак започна тази кашлица и всеки път ни лекуват с АБ. Много ми е притеснено тук в Стара Загора имаме един читав детски пулмолог и това е, а при нея е просто лудница. Знам, че тези лекарства действат с натрупване, но какво да правя докато се натрупат. В безизходица сме и не знам какво да направя  за да и помогна. Тя е в първи клас и толкова много обича да ходи на училище. Има също и атопичен дерматит и миналата година махнахме трета сливица.

# 828
  • Варна
 vili ali , и при моето дете беше така -на 6г и половина му поставиха диагнозата, само че ние сме на Сингулер и пулмикорт.
Какво ли не давах ,докато подействат ..включително да смуче небет шекер, от него се успокояваше доста.

Първо пулмикорт ни го изписваха само , докато овладеем спазъма, после обаче го правихме месец и половина без прекъсване и чак тогава се успокоиха нещата.

Друго ,което действаше е напарване в банята, пусках горещата вода да стане ,като в сауна, и го вкарвам да си вземе душ, от топлото бронхите се отварят и се успокояваше калшицата

Не знам какво да те посъветвам, при нас помогна и Гастротус бейби, сироп за рефлукс. Проф Переновска му откри рефлукс при прегледа и ни каза да го пие 2 седмици, от втория прием и спря да кашля сухо.
Според нея сухата кашлица е от рефлукса. Много често се случвало при деца с алергична астма да имат и рефлукс, за който не подозират родителите.

При нас слава Богу, Сингулера подейства и макар че миналата година какво ли не прочетох за него, за страничните му действия, както и споделени мнения на други майки, без него просто не ми се мисли какво щеше да ни се случва .

# 829
Да попитам Монтелукас и Сунголер или както там се казва не ли едно и също? Полмикорт и ние ще правим дълго, но и бяха изписали турбохалер и май тя не можеше да го прави както трябва. Сега започваме с инхалатора. 

# 830
До колкото ми е известно двете лекарства са  с еднакво активно вещество.При нас хремата като по график се развива ли развива. Вчера при ЛЛ всичко беше чисто, гърло, гърди...Днес кашля като "разпран", за сега не се чува хрип, твърди, че нищо не го боли, по време на сън 27 вдишвания. Сутринта направих Флексотид 3 впръсквания, 5гранули Poumon, пръсках Грип стоп, дадох шуслерови соли 3, 4 и 8. Направих разтвор за нос от шуслерова сол ₪4.....Остават ми само молитви! Няма такава тъпотия.....преди седмица беше болен! Стискайте палци да се размине тоя път!

# 831
Здравейте мами.Да се пооплача да ми олекне  Tired.Такъв вирус се завъртя вкъщи, че аз съм със спазъм трети ден (нямам астма), баткото вече с пневмония и спазъм на фона на пулмикорт, вентолин и три дни АБ (и той няма астма) а дребния(той ми е астматичето) втори ден с т, не смогвам да я смъквам, на 3-4 часа гони 39.Включих му веднага вентолин и пулмикорт, въпреки че още кашляше слабо, пуснах изследвания-чист вирус.Днес вече кашля зверски, тази вечер обърнах на инх.вентолин (по принцип той пие сиропа че инхалацията го разкашля повече) и сякаш има разлика.Възможно ли е сиропа да е изветрял, отворен е преди година и половина сигурно, съхраняван в хладилника? На листовката пише да се следи само срока на годност  newsm78.
За първи път ми боледуват едновременно  Crazy, и аз като нямам въздух направо откачам.Няма такава гадост.Дребния диша добре сега, дано го предпазя от спазъм или друго усложение  Praynig.
Бързо оздравяване на всички желая bouquet!

# 832
Лелеее, Мамекс! Бързо оздравяване ви пожелавам! Най-мразя да съм болна заедно с децата. Желая ти много сили!  Hug
Според нашия нов док Сингулар е оригиналното лекарство и държи на него. Дано ни помогне. И моят Вентолин за пиене е отворен от септември мин.г. онзи ден на първо даване спазъмът позатихна за 4-5 часа, последва втора доза, пак подейства за около 7 часа, последва трети прием, който изобщо не се отрази. Почаках около 2 часа започнахме сингулара, ксизал 10 капки, инхалация с половин пулмикорт и спазъма изчезна. Дишането се оправи, настроението дойде и беснеенето започна.
Един месец давах Ефира, нямаше никакво отражение върху честотата и силата на спазмите и я спрях. Един месец мина без да давам и вчера започнах Сингулара. Ще видя как ще мине месеца и ще ви пиша.

# 833
  • на плажа
Христос воскресе! Бъдете здрави вие и семействата ви!

# 834
Дано всички дечица бързо оздравеят и да се задържат по-дълго време здравички! Честито възкресение!

# 835
Здравейте, дами!Дойде и моя ред да се включа в темата за съжаление.
Дъщеря ми е на 5 години и след 2 години борба с чести боледувания, спазми и пневмонии и потвърдиха наличието на астма с алергичен компонент. Сега пие Кетотифен 2 пъти дневно и вентолин при нужда.

# 836
  • София
Мамекс,как сте?
Ние утре сме на първонач.преглед при новата пулмоложка.мн ми се ще като и сменят терапията,да е с нещо което се впръсква,че се срастнах с тоя инхалатор вече...

# 837
  • на плажа
Здравей, Йоана! Как се повлиява детето от лечението?  
 Да ви кажа - ние се лекуваме на парче.  Crazy Спирахме сингълера, почвахме го. Даже за няколко месеца беше на пулмикорт турбохалер. После всичко спряхме. Половин година изкарахме без проблеми и после пак се почна. Сега от зимата до момента сме в някаква черна серия. Онзи ден му спрях антибиотика и днес ми се прокашля два пъти суховато.  Crazy

# 838
Мили мами, Hug Hug Hug

Моето най-голямото дете беше с диагноза астма. Пихме сингулер, и пръскахме вентолин и онази оранжевата помпичка, от 3 до 5,5 г. Сега е на 9,5 г. , от време на време като се разболее и му изписват вентолин на сироп, защото получава спазми. Пролетно време пием ксизал за няколко месеца - от март до юни.

Ходихме при Калчева в Ст. Загора.

Ако имате опит от по-голямо детенце, моля ви да ми кажете дали сте наблюдавали да напълнеят от лекарствата? Беше ми доста слабичък и мега злояд, а сега е, хайде да не кажа дебел, но пълен. Детето се старае според силите си да отслабне малко, но не е лесно.

Имате ли наблюдения дали към пубертета, или кога, ще се изчисти от кортикостероидите, и ще поотслабне?

Пожелавам на всички болни дечица да оздравят и да израстат гадните кашлици по-бързо   Praynig Praynig Praynig

# 839
Канари благодаря че попита.Баткото се пооправя полека лека от пневмонията.Малкия още не ми е ясен-вчера докторката каза да спирам вентолина и постепено и пулмикорта защото е чист.Сутринта пропуснах вентолин и в 15 часа направих-кашлеше пристъпно.Сега спи, но се закашля.Въпреки предписаното ще карам както си усещам детето.Година и четири месеца беше чист.
  Аз вече не знам от кога-от сряда или четвъртък още съм със спазъм,нямам въздух, кашля чудовищно а съм с ритъмни нарушения на сърцето и не мога да приложа стандартното.Пустите му празници, винаги тогава ядове  #Cussing out.Вчера се снимах на ренген-поне пневмония нямам.Чакам с нетърпение първия работен ден.

Общи условия

Активация на акаунт