Искам да кажа ... (60)

• 35 906
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Няма как да няма тръба - инак къде ще се отведе влагата или конденза - нали се отделя при сушенето.
  Не съм запозната точно с устройството на сушилни - но ми се струва логично. Да са в сервизни помещения - бани или килери също.

# 601
  • Euskal Herria
Аз пък днес се сдобих с едни инструменти за хобито... ммм, доволна съм, преди малко ги пробвах. Засега се въздържам от други поръчка, ама пустия Амазон - много изкушения предлага. Че и имейли с оферти ми праща  Joy.
Ей сега вече с кеф почвам да чистя, нали си взех нещата... Да ошетам, че да седна спокойно да занимавам.

П.П. И тук има Miele: http://tiendas.mediamarkt.es/p/lavadora-secadora-miele-wt2796wpmlw-6k-1266081

# 602
  • Варна
нашата сушилня има някаква тръба май, за някакъв въздух, но не знам на какъв принцип е Embarassed
Сандо, какво стана с Миелето?
Едните са коминни, другите кондензаторни, за вторите
няма нужда от тръба, най-общо казано  Peace

# 603
Открих си сега на едно място идеално обяснено и ми стана ясно - но пак трябва да има отвод за да излезе водата - отдушник или канал.
{Сушилните са два вида - кондензационни и такива, които обдухват прането. При кондензационните в барабана се вдига някаква температура, а на гърба на машината, зад барабана една плоскост се изстудява - съответно става конденз и водата от дрехите излиза. Съответно има два начина да се махне тази вода - или машината е включена към канал и водата изтича в него или има корито, в което се събира водата и след това се изхвърля на друго място. От тези вторите напоследък май не се предлагат много.
Втория вариант е машината да прокарва въздух през дрехите и да изкарва парите през отдушник. Тогава не е необходим канал, а отдушник. }

# 604
  • Варна
Щях да пускам тема, но цял ден надничах през телефона, а сега, като седнах пред лаптопа, забравих... темата Twisted Evil
Да не се смеете много, ей!
Направо се ядосвам моя мъж какви подробности помни за някои работи преди години, а моят мозък изтрива бързо дреболиите.
Как си тренирате мозъците, пък? Напоследък не ми се пее(нали заучавам песни на непознати езици).
Освен да пусна тема :как си тренирате мозъците!  hahaha

Или да използвам патерици!  Twisted Evil

Абе добър вечер.  Simple Smile

# 605
  • Ямбол
Стейси, моят мозък не го оставям много да почива. Всекидневно уча, няма начин. Обаче и аз се улавям в последно време, че нещо изключвам. Май ми дойдоха в повече ангажиментите и ми се отрази на готвенето. Правих крем с бисквити и банан и забравих захар. На едни кюфтета забравих лук, на друго ядене забравих сол. По пет пъти слизам до магазина, че все нещо забравям. Лошо.

# 606
Жармен, не трябва отдушник за сушилнята. Водата се събира в контейнер и след всяко сушене се изхвърля. Пак казвам, нашата е в кухнята. Няма конденс и влага никъде. Трябва само контакт.

Светкавица, Айяла, Яна, рецептата:
Скрит текст:
Първо да кажа, че изглежда, че е голяма играчка, но тортата става за час, час и нещо. Айяла, направи я за РД, няма да съжаляваш.
Продукти:
Три какаови блата /взех ги от Лидл. Много са хубави и в момента са на два и нещо/
Един крем ванилия без варене на Йоткер /от Кауфланд го купих/
Крем брюле на прах /купувам го от Метро. Продават ги по два за един и нещо. За тортата ви трябва една кутия./
200-250 мл. сладкарска сметана
около 30 мл. бадемов ликьор /пак го купих от Лидл. Беше на промоция/
Белени бадеми /аз имах и си ги обелих. Може и да си купите готови./
4 с.л. какао
200 мл. прясно мляко
60 гр. масло
6 с.л. захар

1. Приготвих крем ванилията и прибавих към него разбитата сметана. Към сметаната добавих малко захар, защото ми се стори, че не беше много сладка.
2. Нарязах белените бадеми и ги запекох малко на тефлоновия тиган.
3. Приготвих крем Брюлето според указанията на опаковката.
4. Накрая смесих прясното мляко, какаото, захарта и маслото и ги заврях на котлона. Добавих бадемов ликьор на вкус. Може да съм сложила по-вече от 30 мл.

Напоих първият блат с какаовата смес. От горе сложих ваниловият крем. Поръсих с печените бадеми. Слагате вторият блат и го напоявате отново с какаовата смес. Слагате крем Брюлето. Поръсвате с печени бадеми. Слагате третият блат. Напоявате и него с какаовата смес и украсявате с крем ванилията. Аз намазах цялата торта с него. Сложихпо стените бадеми и поръсих с готова украса.

Ето снимки:

# 607
Единствения ми жив роднина по бащина линия е чичо ми, не подържаме връзка, защото е алкохолик и имах няколко много неприятни случки с него и пянството му. Вчера обаче разбрах, че е болен от цироза, умира. Сега го чух по телефона след толкова време и сърцето ми се скъса, трябва да ида да го видя, но пък не искам да го помня, като жив труп, в момента тежи 50кг. Искам като затворя очи да го виждам силен, жизнен. Свиреше ми на гайда, като бях малка. А аз исках да ми е татко, моя не го помня, починал е, когато съм била на годинка. Пустото пиене го уби, желанието да пие е по- силно от желанието да живее. Чуствам се зле. И ве пак трябва  да ида.

Лили, честита шушилня, ползвайте а със здраве!

# 608
Отиди, Жаки, после ще съжаляваш, че не си се сбогувала.

# 609
Жаки, иди и се сбогувай с човека. За да не ти е съвестно после. Ще го запомниш какъвто е бил преди.

# 610
Май ми дойдоха в повече ангажиментите и ми се отрази на готвенето.
И при мен така. Вчера правих един арабски сладкиш с фурми и така го загорих, че днес големият ми разправя да му дам чук или секира, за да си отчупи от сладкиша Laughing
Жаки, мисля като момичетата.
Стейси, помненето на детайлите си е специфика не само на паметта, но и нагласата на човека. Вероятно мъжът ти ги е забелязал и тогава повече от теб.
Не полагам особени усилия в тази посока. Тренирам ежедневно по-скоро краткотрайната памет.

# 611
  • Ямбол
Жаки, и аз мисля, че е добре да отидеш.
Алкохолът е зависимост, която понякога е по-силна от разсъдъка. Затова и аз съм много против редовното пиене.

# 612
  • Euskal Herria
Ванини, благодаря! Записах я.

# 613
Моята сушилня е точно на принципа на на конденза. Има едно "чекмедже" което се пълни с водата от сушенето. Има и филтър който чистя от косми, власинки....  Може и в дрешник да е но отделя много топлина Peace В банята е адски топло когато работи(банята е около 12 квадрата).

# 614
  • тук-там
Моята сушилня е точно на принципа на на конденза. Има едно "чекмедже" което се пълни с водата от сушенето. Има и филтър който чистя от косми, власинки....  Може и в дрешник да е но отделя много топлина Peace В банята е адски топло когато работи(банята е около 12 квадрата).

Моята е в спалнята и...изобщо не се налага да я отоплявам. Laughing
За тези, които все още търсят - гледайте да има и скара за обувки. Peace

Общи условия

Активация на акаунт