Искам да кажа ... (60)

• 35 887
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • София, Младост
Belinda,  Hug
Аз съм с петокласничка, за сега добре се справя, но всяка вечер поне по час преглеждам домашни и препитвам по разказвателните предмети. Тя самата ме кара да й прегледам домашните и се сърди ако не остане време, а време все няма  ooooh!. Три пъти в седмицата ходи на спортна гимнастика до 19:30 и се прибираме в 20 часа-след това следва проверка на домашни, вечеря, къпане... а и дребния ни ръчка през това време за внимание. Миналата вечер като проверявах домашното по математика на една задача всички примери сгрешени, а те с еднакви числа, но различни действия. Сбъркала първото делене и после навсякъде преписала грешно.. Имаше сълзи и сополи докато ги пререши наново, но това е положението  Crossing Arms
На мен друго ми прави впечатление-дали от пубертета или нещо друго, но постоянно иска да я прегръщам и целувам и много се дразни, ако гушна брат й (на 3г), а нея не я гушна в същия момент. До сега не беше проявявала ревност, а изведнъж от известно време е станала много чувствителна.

# 676
  • София
Тонка, твоята кръстът ли я боли? Joy Joy
Не. Доста бой има в нея.  Peace Но там е неспасяемо. Когато се заселим в Австралия, ще си отдъхна. Засега и 300-те км разстояние между нас са крайно недостатъчни.

Ще започвам да се оглеждам за морска почивка, въпреки че съвсем се отчаях от нашето море. (Гърция май не ми е опция, тъй като съм отпуска през август и не ни се ходи в големите жеги там.)

# 677
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Преполагам, че голяма част от вас имат вкъщи "селски" ябълки - които някой ви е донесъл от вилата или от село. Обикновено са дребнички и неугледни, трудни за белене, но пък са истински и вкусни.
Давам ви идея за тях.
Аз опитах и много ми хареса.

"Ябълковият чай е много богат на пектин и антиоксиданти, които помагат за пречистване на тялото от вредни вещества и токсини, което отново има краен резултат - загуба на килограми.

Какво ни е нужно, за да си приготвим полезния чай?

- 5 бр ябълки
- 4 ч.ч. вода
- 1-2 щипки карамфил
- 1 пръчка канела
- мед (по ваше желание)

Може да приготвите чая само от корите на ябълките или да използвате и самите ябълки. Имайте предвид, че основно в корите са съсредоточени полезните вещества.

Обелете ябълките и ако решите да ги ползвате, нарежете ги на парчета.

Сложете водата да заври. Добавете корите на ябълките (+ самите ябълки) и карамфила. Оставете да се вари 40-50 минути. Добавете канелата и оставете още 20-30 минути.

После прецедете и овкусете с мед.

Пийте от чая по 1 ч.ч. на ден. Може да консумирате топъл или студен. "

# 678
  • София
О, Светълчо, звучи много добре! Аз постоянно имам на склад нагризани и наядени наполовина ябълки (от щерката, след градина), които ми е жал да изхвърлям. Обикновено ги настъргвам в салата с цвекло и моркови, но ще го направя и това. Само няма да слагам карамфил, че ненавиждам миризмата.

А пък твоята напитка ме подсети, че и в сангрия мога да ги ползвам  Party

# 679
  • София
Някой знае ли колко време отнема смяната на вертикални щрангове?Цял ден ли трябва да вися в къщи.

# 680
Белинда, да се оправя татко ти, много е лошо като боледуват близки хора.

За пубертет не искам не само да говоря, но и да мисля. Тонка, идвайте, за да си го оправяш, че така ме вбесява напоследък. Направо искам да го бия на почивки (никога не съм го била), ама вече не мога.
Оправих си фурната Simple Smile. Оказа се изгорял бушон, ама аз от къде да знам, че тя е на самостоятелен и понеже всичко останало си работеше не ми и хрумна. Добре че в сервиза се оказаха свестни и ми казаха първо да проверя и тогава да ги викам, защото много такива случаи имали Simple Smile. Поне не съм единствената оФцЪ. Водих пубера на тренировки и още не съм готова с вечерята, а е почти 8 и ми се спи.
Днес в работата ми беше супер напрегнато, а и до края на седмицата ще е така, а трябва да кандидатствам и да си подготвя писанията. Дано да успея, че ще ме е яд, ако не опитам, макар че няма много шанс.

# 681
Онна, честито на момчето ти! Все така да постига успехи!

Мър, да е жива и здрава майка ти! Дълги години да те радва!

Белинда, дано баща ти да се възстанови!

Оказа се, че ще ходя командировка в София утре... Така да не ми се ходи. Планът беше да идем в петък, а аз да остана за почивните дни да се видя с приятели. Пък сега само за няколко часа, служебни срещи. Ама клиенти, какво да ги правиш. И още съм болна и баба ми е сварила чай за кашлица. Не знам точно какво има вътре, но е зверски сладък. Май небет шекер. И драка ми даде, довечера ще изпия и нея. Ще ми се да се прибера и да си легна, ама няма как.

# 682
Много благодаря на всички, да ви се връщат хубавите пожелания Hug
Онна, браво на нея!
Аз нещо зациклих та си направих един чай, някакъв коледен, та току виж отцикля  Crazy Започвам да виждам коледната отпуска като мираж, а тогава ми е най-любимото време за почивка да му се не знае.

# 683
Ше имаме режим на водата. Разбира се в най- натовареният период.

Последна редакция: вт, 10 ное 2015, 16:02 от JACKLIN*

# 684
  • София
Каква драма пак при вас,ужас.

# 685
  • София
Тонка, идвайте, за да си го оправяш, че така ме вбесява напоследък.
Ще дойдем, ама като му премине пубертетът.  Laughing То пък после и снаха ти ще влезе в този чуден период. ГолЕм кеф се очертава!

# 686
Ох, Жаки, много гадно, но някак почти комично си го описала. Нямате ли възможност за резервоари за вода. Не че в конкретния случай ще са от полза празни, но за в бъдеще. Тук има много населени места без течаща вода и карат на подобни. Явно има и система за пречистване, но не съм се интересувала. Ако имате подобни драми често може да се замислите.

Тони, тамън, той не знам кога ще излезе, а и тя като е там ги зарязваме да си ходят по техните си забавления. Честно, писна ми от настроения, ама го разбирам де. Не знам как майка ми се е справяла с мен, защото тя беше в критическа (по-скоро, горкият ми баща Joy).

# 687

Даун, най много за ден са я спирали и сме се оправяли, но сега е по дълго.

Последна редакция: вт, 10 ное 2015, 16:03 от JACKLIN*

# 688
Жаки, много гадно. Обаче, ако отида в хотел, в който не са ме уведомили, че няма да има вода, на мига ще се изнеса. Не ви е лесно, но трябва да видите някаква инсталация за такива случаи.

# 689
 Каква е причината да спрат водата.

Последна редакция: вт, 10 ное 2015, 16:08 от so what?

Общи условия

Активация на акаунт