Искам да кажа ... (60)

• 35 869
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Диванът вярно е голям и удобен. И аз бих полегнала върху него. Grinning  Девойката е трябвало да си седне на бюрото. Аз така правех като имах домашни.

# 706
  • Ямбол
Девойката си има бюро, но нещо е студено в нейната стая и следобед посядва в хола, докато запалим парното.
А иначе диванът е голям да, това му е късата страна. Но ще подлежи на корекция, че нещо не можахме да се разберем тази част да е така гола откъм стената.

# 707
Значи, за ей такъв диван си мечтая! И задачи съм склонна да решавам...
Предстои ни смяна и ще се оглеждам за нещо такова, с голяма лежанка.

# 708
  • В Космоса
Лиляна, да не решава тези задачи, че тъй ѝ се е доспало? Laughing

http://www.front.bg/bulgaria/society/ujas-vijte-zadacha-po-matematika-za-6ti-klas

# 709
  • Ямбол
Лиляна, да не решава тези задачи, че тъй ѝ се е доспало? Laughing

http://www.front.bg/bulgaria/society/ujas-vijte-zadacha-po-matematika-za-6ti-klas
От такива задачи може да се ужаси само един неграмотник.
99% бях сигурна, че след като се опрости изразът в скобите става едно и точно така излезе.
Дъщеря ми не е в шести клас, но подобни задачи(съобразени с възрастта ѝ, няма да каже о, ужас, като поредната журналистическа кифла, а ще се сети, че нещо трябва да се опрости.
В последно време забелязвам, че се бълват статии за ужасяване на населението и настройването му срещу образованието. Тази е поредната.

Акаша, ще си позволя да копирам линка в друга тема.

# 710
Точно това беше единият казус, който ми попадна.
Другият беше дали 5х3 е равно на 3+3+3+3+3 или на 5+5+5.

# 711
  • В Космоса
Явно голяма част от населението не е изкласило, щом се ужасява при вида на подобни задачи и се връзва на подобни статии! Wink

Можеш да я копираш, разбира се! Peace

# 712
  • София
Ех, трябвало е навремето майка ми да ми снима малоумното изражение, докато ми наливаше акъл по математика. Един път жената ме е обидила през живота си и то беше по време на математическите й напъни да ми разяснява задачите. Нарече ме тъпа.  Whistling

Следобяд дъщеря ми имаше час по модерни танци. В момента ги тренира някакъв батко (за ужас на Кати е с косми под мишниците!). Децата го кръстили Бионсе. Та този танцов и педагогически гений днес почерпил с домашни сладки четири от децата, които са се представили най-добре. Другите останали с пръст в уста.  Mr. Green Ако още веднъж се повтори това нещо, ще попитам Бионсето деца ли обучава или циркови животинчета, които получават захарчета за номерата си.  Crossing Arms Все си мисля, че нищо не може да ме изненада, но ето че току-виж се пръква по нещо интересно.

# 713
Ако още веднъж се повтори това нещо, ще попитам Бионсето деца ли обучава или циркови животинчета, които получават захарчета за номерата си.  Crossing Arms
Ами то разлика има ли?

# 714
Всичко в скобите се съкращава и остава- 0 на 2007. Лесно е и Лиляна е права.

# 715
  • Ямбол
Всичко в скобите се съкращава и остава- 0 на 2007. Лесно е и Лиляна е права.
Не се излагай, каква нула, едно остава при съкращение(деление). Няма как да умножаваш и делиш числа различни от нула и да получиш нула като резултат. Едно е.

# 716
Училищната математика според мен може да я усвои всеки средноинтелигентен човек. Изисква се да не се изпуска материал и това е. Проблемът е, че не за всеки е интересна и ако не виждаш смисъл, лесно можеш да се отегчиш.
Лиляна, много е готина "вдъхновената" от математиката девойка Grinning
Искам да кажа, че много се радвам, че не дадох антибиотик. Днес изобщо не е кашлял, дори и по време на обедния сън. Подбелът ли се оказа вълшебен, инхалациите ли помогнаха..., но в момента /пу, пу/ си е много добре. Дано и през нощта да е така.

# 717
Да, бе, заплеснах се, че и тук решаваме една http://prikachi.com/images/386/8457386k.jpg   помагай.

# 718
Аз по математика ще си трая, че много ми се доспиваше от задачите, и така ги решавах, като дъщерята на Лили:)) Явно е наследствено, щото за Мими дадохме един чувал пари за уроци по математика и файда никаква. Иначе на Дебелянов искала шестица:) То не може всичко Simple Smile
Боли ме едната гърда нещо, крайно време да ида на мамолог. Някой в Пловдив, че ми е по- удобно мога да съчетая със зъболекар.

# 719
  • ту тук, ту там
Да, бе, заплеснах се, че и тук решаваме една http://prikachi.com/images/386/8457386k.jpg   помагай.
16.

Общи условия

Активация на акаунт