Искам да кажа ... (60)

• 35 910
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Жармен, защо това да е проблем? Може детето - справя се. Моите родители от първи до 12-ти клас нямаха идея какво уча. Абсолютно всичко съм си правила сама, вкл. сама си избрах гимназията, сама намерих как да се подготвя, после същото беше и с университета. Характер. Този дребният не е като мен. Мързи го да диша. На баща си се е метнал Mr. Green

# 631

Моля някой да ми каже, че петокласниците в един момент се очовечват,

До колкото си спомням, от пети клас са с нов класен - нови учители и т.н.... Дай му време... Peace

Ай стига с тия точилки бе Joy Най се ядосвах майка като кажеше: " Донеси ми точилката".... Хем ще ме "дарува", хем да й я донеса Crazy Joy
Скрит текст:
Много се дразня на тези социални служби в западна Европа Rolling Eyes Ако си погалиш детето малко по-грубо и те навестяват. Мен не са ме, засега. Страшно е! Ние и двамата с брат ми сме бити! от родители педагози! Не зверски, разбира се, но по някой шамар, някоя точилка Crazy Ми нищо ни няма! И двамата сме добре реализирани (особено той), имаме семейства, гледаме деца.... Не са ни увредили тия шамари! Тука деца отнемат за грубо погалване Rolling Eyes
според мен са прави. Трудно се определя до къде е възпитателното и от къде е насилието. Дори и да си почитател на шамарите как се разграничава? а за някой от вън? тънък лед е това. А и снежна топка често.

# 632
  • София
Аз се шегувам за точилката, де Grinning Дърт е вече а бой. Ял е шамари по памперса 2-3 пъти в пристъпи на истерия от недоспиване и изтощение от майка си, но пак затова вижте сега как ми се отплаща Twisted Evil

# 633
Охх и мен са ме сурвакали с точилката. Един единствен път, но го помня и до ден днешен...  Cry
Белинда, гуш на теб  Hug

# 634

Моля някой да ми каже, че петокласниците в един момент се очовечват,

До колкото си спомням, от пети клас са с нов класен - нови учители и т.н.... Дай му време... Peace

Ай стига с тия точилки бе Joy Най се ядосвах майка като кажеше: " Донеси ми точилката".... Хем ще ме "дарува", хем да й я донеса Crazy Joy
Скрит текст:
Много се дразня на тези социални служби в западна Европа Rolling Eyes Ако си погалиш детето малко по-грубо и те навестяват. Мен не са ме, засега. Страшно е! Ние и двамата с брат ми сме бити! от родители педагози! Не зверски, разбира се, но по някой шамар, някоя точилка Crazy Ми нищо ни няма! И двамата сме добре реализирани (особено той), имаме семейства, гледаме деца.... Не са ни увредили тия шамари! Тука деца отнемат за грубо погалване Rolling Eyes
според мен са прави. Трудно се определя до къде е възпитателното и от къде е насилието. Дори и да си почитател на шамарите как се разграничава? а за някой от вън? тънък лед е това. А и снежна топка често.

Съгласна съм с теб, но аз говоря за някой и друг шамар а не за зверско и системно малтретиране. Не мисля, че един родител който, безкрайно си обича детето (моето е едно и е дошло с "най-тежката артилерия") може да премине границата.

# 635
По отношение на дядо Коледа.
Детето ни все още вярва, а и ние не бързаме да развенчаваме мита.

Питала ме е дали съм го виждала и как знае дали слуша цялата година и съм отговаряла ,че надали някой го е виждал ,защото идва само когато всички спим и си има тайни агенти .
За мен лично дядо Коледа ,баба Марта и Феята на зъбките са част от магията на детството.

По същия начин ме пита дали съм виждала /разговаряла с Исус и Бог и ми казва ,че те я виждат и са в сърцето и въпреки, че не ги вижда ,но вярва в тях .

За момчета .Преди няколко дни купих подарък за 8мия РД на племенника ми и избрах Майнкрафт строител и дневник на момчето . Много са му харесали . Иначе е фен на Легото и винаги съм в топ 10 ако купя подобно.

За Коледа винаги им пращаме снимка в рамка от фотографиите (портрет ) от у-ще , подаръци, книжки и картички. Същото пращам и на майка ми и на свекърите .  

Детето пише всичките картички за 22 деца в класа, 5 учителя, всичките ни приятели и съседи тук ,както и за роднините ни.

Миналата година направи над 79 картички с ръчно нарисувани послания и пакети .
Аз пък участвам в размяната на картички в канадската и в домакинската тема и винаги е голяма радост когато получим нова пъстра картичка от света . И така аз само надписвам своите и двете ги пращаме с коледни марки ,а нейните си ги раздават в у-ще или на празника у дома с приятелите ни.

Много голямо желание има да помага , да прави ръчни надписани картички, рисунки, да създава подаръчни книжки и да опакова подаръци с картички за всеки ,който познава.

Не сме мислили за Коледа още и към 1ви декември тя ще напише писмо до дядо Коледа като ограничението е да са до 4 неща и ще видим тогава какво ще купим .Тя гледа каталози за играчки, книги и списания за игри по цели дни , очертава си приоритетни желания и трие, режи, лепи в тетрадка за пожелания и така .От месеци е в треска. И аз също  bowuu

# 636
  • Ямбол
О, Белинда, минавай по-често де. Липсвате, някои хора.
Няма да се пУашиш, копеУе, нищо му няма на петия клас. Това са най-послушните деца в училище. Към шести някои се усещат и ела да видиш седми как са, ужас.

Нас днес ни зарадваха с нещо много хубаво и ако стане, а то е 90% сигурно, че ще стане и ще ни бъде много добре. Но не смея да го споделя. По-нататък.

# 637
Лили, ама лично или служено? Да стискаме ли палци:) Да не заминава свеки да живее в Зимбабве? Майтап, да не се обидиш:)))

# 638
  • Euskal Herria
Миналия ден щерката се обади - взела си е поредния изпит. Чак се учудих, че толкова бързо са излезли резултатите. Обикновено им ги бавят, ама като видях тази година колко студенти има университетът им, напълно ги разбирам защо.

# 639
  • Ямбол
Не бе, Жаки. Хахах, има надежда за свеки, че деверчето ще си я прибере в Чикаго, ама още само му ходи на гости и аз дишам свободно месец два. Уж обеща, ама да видим.
Иначе новината е лична и приятна и то не е точно новина, но е решение, което леко ни изпревари, понеже го обмисляхме само досега.

# 640
Е, все пак имаш надежда, а тя нали последна си отивала:) Значи за другата новина, пожелания ад стане и да ни се похвалиш:)
Яна, браво на момичето ти.
Схвана ми се врата, от съвсем елементарно движение, сякаш захапах нещо. Пих нещо, като Волатарен, от Италия го бях купила, там ме хвана пък кръста, да ама не действа и вратът си ме боли яко цял ден.
Дали да ида на лекар или на масаж или да пия още едно хапче? И за мазане имам Волатрен.

# 641
Жаклин, намажи си врата, тези хапчета са силни, аз за  прищипване на кръста ги пия на 12 часа.

# 642
Аз пих в два на обяд, сега не ли? Утре сутрин тогава. Не знам как ще спя, много гадно за пръв път ми се случва.

# 643
Предполагам, че за децата си е стрес пети клас. Различни учители с различни изисквания. До четвърти лесно - една учителка е нещо като мама. Познава ги всички, обгрижва ги.
Контеса ме подсети с картичките, че забравих да кажа колко се радвам на сръчните хора, които пишат тук. Все така да творят.
Малкият ми син кашля от два дни. Вчера баща му го е водил на лекар и  жената е казала, че му е много червено гърлото. Изписала е антибиотик. Реших, че още няма смисъл да даваме антибиотик, но сега пък се чудя да не стане беля и да се задълбочат нещата.... През нощта доста кашля.

# 644
  • Ямбол
И още по-голям е стресът, когато от пети клас отидат в гимназия. Там няма други малки като тях, учителите са гимназиални. Толкова са уплашени първите седмици, че се лутат като пчелички.

valerie, давай антибиотика. Щом е много червено, значи има вече процес. И дано да е подходящият АБ.

Общи условия

Активация на акаунт