Храна за кърмещата майка ?

• 3 359
  • 8
  •   1
Отговори
Вече 40 дена кърмя успешно малкия си недоносен син от скоро ни почнаха коликите и всеки се изказва  какво не трябва да ям ,за да няма колики ,кърмата да бъде хранителна и да му е приятна на вкус .Ако трябва да слушам всички трябва да живея на овесени ядки и чай от копър и анасон .
Не трябва да ям  цитрусови плодове - грейпфрут , лимони , ананас , портокали ,защото  придавали вкус на кърмата
Не трябва да ям млечни продукти -сирене ,кашкавал,прясно и кисело мляко  защото имали лактоза и водели до колики
Не трябва да ям газо образуващи храни - боб , леща , зеле ,моркови и други целулозни зеленчуци ,защото му предизвикват газове
Не трябва да ям меса и месни деликатеси ( не че ги ям ) - защото били пълни с хормони и антибиотици
Не трябва да пия натурални сокове  защото  ще му причиня диария
Не трябва да пия газирано  ,защото е било вредно
Не трябва да ям житни продукти ,защото били алергени
Не трябва да ям дребни плодове защото са алергени
Не трябва да ям ориз ,защото ще се запече
Не трябва да ям банани по същата причина
Не трябва да ям сливи , кайсии, праскови  ,че бебето ще има диария
Не трябва да ям  ядки ,защото са алергени  най вече фъстъците ,кашуто и бадемите .Май за орехите се изказаха позитивно
Не трябва да ям домати и доматени сокове ,че ще му  причиня киселини
Не трябва да ям солено и люто че ще се отрази на кърмата
Не трябва да ям лук , праз и чесън ,че кърмата ще си промени вкуса
Не трябва да пия кафе 
Не трябва да ям шоколад и сладки неща ,че ще будува много бебето
Истина ли е всичко това ?

# 1
  • Плевен
Глупости на търкалета!ВСИЧКО МОЖЕШ ОТ ИЗБРОЕНИТЕ ДА ЯДЕШ И ПИЕШ!Само цигари и твърд алкохол не трябва да се употребяват.И прясно краве мляко !Туй то!Кърмя доста време вече и ако трябваше да спазвам тези ограничения  ooooh!.Сигурно кравите дето дават мляко за адаптираните им млека я спазват тази диета  Crossing Arms.Яж всичко,още повече пресни плодове и зеленчуци заради витамините.Детето си ги взима от теб, и липсата е само за твоя сметка.И няма нехранителна кърма.Всяка кърма е точно толкова качествена и хранителна,колкото има нужда съответното бебе!Мъчат се да те метнат за да се откажеш от кърменето.Не за друго,ми да купуваш и ти скъпите изкуствени млека.Не им се връзвай и си кърми детенцето и не давай ухо на разните небивалици.Подготви се защото от сега нататък ще чуваш доста такива щуротии,целящи отказването ти от кърменето

# 2
  • Пловдив
Виж сега, дозата е важна. Всичко в умерени количества, може да бъде използвано. Вече ако ти забележиш, че когато ядеш нещо конкретно, детето ти реагира по странен начин, тогава може да го изключиш от менюто си. Бъди силна (ако наистина си решила да кърмиш по-дълго), защото може още много неща да чуеш, които да те обезкуражат.
А за коликите, най-доброто лекарство е повече гушкане от мама и тати Hug С големия ми син давах какви ли не капки против коликите, и в един момент установих, че нещата нямат никакво подобрение. Сега с малкия, и двамата със съпруга ми бяхме на мнение, че капки за колики няма да купим изобщо. Така и не ги усетихме минаха ли, не минаха ли newsm78
Щом бебчето ти е недоносено, най-доброто за него е да го кърмиш на поискване, не гледай да спазваш някакви часове, а гледай бебчето. И в никакъв случай не спирай нощното кърмене докато сам не се откаже от него. Някъде около 5-6 месец стомахчетата им са вече достатъчно големи, за да изтрайва пауза от 6-7 часа.
За млечните продукти - ако ги изхвърлиш от менюто си, ще започнат да ти страдат зъбите, защото организма ти има нужда от калций (не че в тях има кой знае колко, ама все пак).
За газообразуващите храни - как точно си представят преминавате на газовите балони в кърмата #Crazy
За ядките - препоръчват се като едно от средствата за увеличаване на кърмата
Кафе аз лично пия веднъж на ден - сутрин.
Шоколад обаче си хапвам доста, особено в следобедните часове - предполагам, че заради кърменето и заради недоспиването, тогава ми пада кръвната захар и изпитвам вълчи глад за нещо сладко.
От месото си набавяш желязо (и не само).
Дано да съм ти била полезна  Hug
Успех с кърменето!

# 3
Както са ти казали момичетата, няма забранени храни. Всичко в нормални количества. Аз единствено зелена салата избягвах, защото малката й се разстрои коремчето веднъж като бях яла. Ако специално забележиш, че някоя храна го дразни, я премахни от менюто. Аз си хапвах портокали, не съм забелязала да реагира на вкуса на кърмата отрицателно Simple Smile

# 4
Пробвай с една по една храните и наблюдавай след това дали бебо ще покаже някаква реакция. Ако не значи няма проблем и за напред ще знаеш какво да ядеш и какво да избягваш. Аз лично ям всичко и на малката не и причи. Успех Simple Smile

# 5
Както казаха по-горе можеш да се храниш с всичко, с което си се хранила по време на бременността. Аз лично съм хапвала и цитруси, ядки, дребни плодове, чесън, кисело мляко, изобщо не съм се ограничавала. Проблеми при бебето не е имало. Колики също не е имал. Ако имаш време прочети за петте метода на д-р Харп за успокояване на "коликите", написал е една много полезна книга Simple Smile

# 6
Колики вече нямаме оказа се ,че не му понася прясното мляко което консумирах в големи количества .ОЩЕ един въпрос мога ли да тренирам докато кърмя в смисъл не яко кардио ами някакви тренировки ?

# 7
  • Плевен
Аз тренирам тичане(и то доста тичане,по 8 километра през ден) от както малкия стана на 3 месеца.Сега е на 4 години почти,още суче и никога не съм дохранвала или имала проблеми с кърмата.Кърмила съм веднага след като спрях да тичам,още мокра и потна-проблем няма!Проблема е,че жените мислят че като кърмиш трябва да спазват специална диета,да не мърдат от вкъщи и да не тренират нищо-щот кърмата ще спре/намалее/промени вкуса!Разберете,кърмачките не сме раково болни които са на специална диета изключваща плодове,зеленчуци,кафе,и газообразуващи храни.Яжте и пийте с мярка обаче,движението също е задължително.Може да спортуваш,разбира се!

# 8
Здрвейте!Искам да попитам как да отбия моето бебе от гърдата нощем?Няма сън  за бебето оставете мен ,че не спя!Той е на 1г и 1 м и иска още да си суче или по точно ме изпилзва като бибя молв за помощ...Всички казват кокло е полезно ,но не казват как се отбива....защо ли..??? -Защото няма отбиване!!! #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт