Кувьоз

• 1 071
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте вчера родих момиченце 2.100 пратиха го в кувиоз днес се обадих казаха че не могат да го захранят и повръща също казаха че е на антибиотици въпросът ми е дали ще се оправи имало ли е други такива случай 😟

# 1
Успокойте се, всичко ще бъде наред. Детето ви е добри ръце. Аз също родих 2100 и захранването беше много трудно. Пиеше 20мл. Мляко за 1 час.  Първите дни са тежки, ще е трудно. Трябва да сте силна. Всичко минава. Ето сега синът ми е на 5 години вече. Вероятно му влизат не само антибиотици,но и системи храна, глюкоза.

# 2
Големият ми син се роди 3кг и също повръщаше в началото, около 12 -16 часа повръща. Имаше ниска кръвна захар заради това и му даваха глюкоза. Не е бил в кувьоз, но беше на кислородна палатка. При него беше заради тежко и травматично нормално раждане, тоновете му паднаха, роди се тъмно лилав, нагълтал се е и с околоплодни води, беше с два пъти увита пъпна връв. Също беше на антибиотик 7 дни. Оправи се и след седмица навършва 12 години.

# 3
Нашето момче също се роди 2080кг
Вече повече от месец е в кувьоз и главно го  хранят със сонда, защото повечето пъти не иска да изяде повече от 20-30мл

# 4
Моето се роди 2300кг. Първият месец ядеше по 30мл на 3-4 часа, вторият по 50/60мл пак на тези часове. Четвъртият месец ядеше по 90мл. Беше само на АМ, просто се провалих с кърменето. Сега е на 3г и 2 месеца. Тежи 20кг. Така, че, не се бой! Всичко ще бъде наред.

# 5
Толкова е вдъхновяващо да прочета тези неща от хора, които са преминали през това....
Много време ще мине докато гушна слънчицето си, което заради хелп синдром беше принудено да се появи на бял свят в 31ва седмица......
Чувам често пъти за това, че децата, родени преждевременно са си напълно здрави и пълноценни, въпреки крехкото си състояние и вид при раждането, и това е изключително успокояващо.

Обръщам се към запознатите:
Знаете ли колко трябва да тежи детето, за да го преместят в слединтензивното?

# 6
Толкова е вдъхновяващо да прочета тези неща от хора, които са преминали през това....
Много време ще мине докато гушна слънчицето си, което заради хелп синдром беше принудено да се появи на бял свят в 31ва седмица......
Чувам често пъти за това, че децата, родени преждевременно са си напълно здрави и пълноценни, въпреки крехкото си състояние и вид при раждането, и това е изключително успокояващо.

Обръщам се към запознатите:
Знаете ли колко трябва да тежи детето, за да го преместят в слединтензивното?

Това не знам. Знам,че чакат да започне да се храни нормално, да стигне 2500, поставят ваксините и изписват ако няма други проблем. При нас това се случи за 2 седмици. От 2100 до 2500. Като 8-9 дни беше в кувьоз.

# 7
  • Sofia
Моето бебе се роди 2200. Беше една седмица в кувиоз и след това в термо легло. Изписването зависи от много фактори, дано да е в добра неонатолагия и да се погрижат добре за него.

Общи условия

Активация на акаунт