РИМ - XII тема

• 64 741
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • Враца
Regina di cuori, заминаваме следващата седмица във вторник.  Simple Smile
Адресът не съм го написала, защото само това има в обявата.
Хазяинът не ми написа по-конкретен адрес, и предположих, че е това.

Нещо съм много объркана, дали грешката е в мен?
Днес, след разговора с този човек, се почувствах, сякаш съм някаква истеричка, като контрол-маниачка.
Толкова ли е странно да направиш уговорка за време и място предварително?
Или е най-нормалното нещо да отидеш в друга държава и в непознат град, и с дебилно спокойствие тепърва да пращаш смс-и на някого, за да си уговаряте среща, без да имаш интернет и да можеш да проучиш на практика къде всъщност ти казват да отидеш?!?
На косъм съм да откажа тази квартира, и да търся нова, но ще трябва да заплатя сума ти допълнителни разходи за това упражнение, и това ме спира.
 Confused

Вие как бихте постъпили с такъв хост?
Дали да съм по-остра и да настоявам да се уговорим предварително, или да бъде неговото.

Страх ме е, че всичко се случва.
Може роуминга да не ми проработи, може батерията на тел. ми да падне, може да загубя листчето се телефона му... всичко може!
И каква чудна почивка ще си изкараме тогава!

# 556
Трън, честно ти казвам, не бих отишла никъде, ако предварително не знам точен адрес, телефон и как да стигна до там..  Има ли безплатна анулация, превели ли сте предварително някаква сума?

# 557
  • Вестерос
 regina di cuori , благодаря ти! не се бях сетила , ако на касите се окаже така, да си го купил от Палатин  Hug

# 558
AirBnB не ползвам, но понякога ползвам B&B резервирано от Букинг, много често инстукцията е да се обадите или пишете СМС малко преди да пристигнете, особено в Италия е така.

# 559
  • Враца
Да, всичко е платено.
Безплатна анулация няма. Ще платя някаква сума, плйс таксата за сайта.
Тел. му го зная, нали ми го даде за да му пращам смс.

Иначе има много добри отзиви за него конкретно /нямам предвид за квартирата/.
Бил много мил, услужлив и т.н.
Аз изтеглих късата клечка май, хванах го в магарешкия му период.

Сега излизам, но вие ми пишете по темата. Като се върна ще чета.
Преди няколко поста съм публикувала линк към обявата, ако някои иска, може да го разгледа и да види отзивите.

Благодаря ви!

# 560
Благодаря на всички за отговорите..поисках да знам дали може да се плаща с карта защото колкото и да смятам все нещо не отчитам, а също съм имала близки "срещи" с джебчии и затова избягвам да нося пари в брой ..а и условията за теглене на пари в чужбина са доста натоварени с такси ...
Относно аудиенцията при папата - днес сутринта преди да тръгна на работа след указанията на Лейди  написах молбата ...и изненада към 11часа - вече имаше отговор , но отново въпрос "Reserved Tickets can be picked up on Tuesday afternoon, March 1, 2016 between 4:30 and 6:15 PM ONLY in the Parish Office to the right of Santa Susanna Church. Via Venti Settembre, N. 15.   " -в началото на темата имаше снимка с указания - това същото място откъдето се вземат билетите ли е ?

# 561
Благодаря на всички за отговорите..поисках да знам дали може да се плаща с карта защото колкото и да смятам все нещо не отчитам, а също съм имала близки "срещи" с джебчии и затова избягвам да нося пари в брой ..а и условията за теглене на пари в чужбина са доста натоварени с такси ...
Относно аудиенцията при папата - днес сутринта преди да тръгна на работа след указанията на Лейди  написах молбата ...и изненада към 11часа - вече имаше отговор , но отново въпрос "Reserved Tickets can be picked up on Tuesday afternoon, March 1, 2016 between 4:30 and 6:15 PM ONLY in the Parish Office to the right of Santa Susanna Church. Via Venti Settembre, N. 15.   " -в началото на темата имаше снимка с указания - това същото място откъдето се вземат билетите ли е ?
Не е същото.Поканите за аудиенция заявени он-лайн се получават предния ден на аудиенцията от църквата Санта Сузана от 16.30 до 18.30 ч  Via Venti Settembre, N. 15

# 562

Адресът не съм го написала, защото само това има в обявата.
Хазяинът не ми написа по-конкретен адрес, и предположих, че е това.

Нещо съм много объркана, дали грешката е в мен?
Днес, след разговора с този човек, се почувствах, сякаш съм някаква истеричка, като контрол-маниачка.
Толкова ли е странно да направиш уговорка за време и място предварително?
Или е най-нормалното нещо да отидеш в друга държава и в непознат град, и с дебилно спокойствие тепърва да пращаш смс-и на някого, за да си уговаряте среща, без да имаш интернет и да можеш да проучиш на практика къде всъщност ти казват да отидеш?!?

Вие как бихте постъпили с такъв хост?
Дали да съм по-остра и да настоявам да се уговорим предварително, или да бъде неговото.

Страх ме е, че всичко се случва.
Може роуминга да не ми проработи, може батерията на тел. ми да падне, може да загубя листчето се телефона му... всичко може!
И каква чудна почивка ще си изкараме тогава!

Странно,че след като са ти изпратили потвърждението от сайта,имаш улица,но не и номер. До сега не ми се е случвало да не ни е предоставен пълния адрес и телефон.
А каква ви е уговорката с хазяина,на адреса ли ще ви чака или в офис,за да ви даде там ключовете?
Скрит текст:
Трудно е да знаеш с точност кога ще ти кацне самолета,кога ще си вземеш багажа,не дай боже да не излезе някой куфар,отиде да се разправяш,после придвижване до града и т.н. ,за да си уговориш час на среща.За мен неговото предложение да му се обадите или изпратите смс като кацнете,или като пристигнете на гара Термини примерно, е нормално .
Последно от този сайт бяхме резервирали във Валенсия и междувременно хоста спря да бъде член на сайта.И понеже резервирам от рано,като наближи взех да му пиша,той изобщо не ми отговаряше.Накрая му се обадих по телефона,много любезен беше,всичко обясни,че ще ни чака сестра му,да му се обадим като пристигнем.Обадихме се,жената ни чакаше и беше невероятно мила ,подробна,обърна ни внимание и ни говори за града всичко,каквото ни интересуваше.
Така че ,разбирам притесненията ти,но понякога на страха очите са големи.По-добре,ако имаш притеснения,му се обади и поискай допълнителната информация,която ти липсва. Peace
В Рим,макар че бяхме в хотел,пак така като наближи да тръгваме им писах,вече не помня за какво,никой не ми отговори.Викам си и аз като теб да не стане така като пристигнем и да няма къде да се настаним.Обадих се на рецепция,хората мило и любезно потвърдиха,че ни очакват,пристигнахме по късна доба с повече от час закъснение на полета,но всичко си беше тип-топ. Peace

# 563
Момичета колко  по рано мога да купя билети за  Колизеума и Ватиканските музеи и да резервирам за Галерия Боргезе ?
Има ли някакво намаление за дете на 16г. ?
Ние ще пътуване на  30.04. и първия ден т.е. 01.05.  сме го  определили за Колизеума.

# 564
  • Milano
Тифани, ти за Великден ли ще си там?
Ето ти още една идея:

3) Si possono pre-acquistare i biglietti del Colosseo-Foro-Palatino anche presso la bigliettera di Palazzo Altemps e del Museo delle Terme di Diocleziano (Termini), durante gli orari di apertura di tali biglietterie: dalle 9,00 alle 19,00 tutti i giorni, tranne il lunedì.

E' richiesto il pagamento in contanti.

Si paga un supplemento di 2,00 Euro a biglietto per la pre-vendita. I biglietti possono essere utilizzati successivamente fino al 31 dicembre.  

Т.е. могат да бъдат закупени предварително билети за Колизеум и т.н. и от касите на Палацо Алтемпс (не го знам къде е Laughing) и Музео делле Терме ди Диоклециано (това е до Термини) от 9 до 19ч, всички дни с изключение на понеделник.

Плаща се само кеш.

Плащаш 2 евро повече на билет за предварителната продажба. Билетите могат да бъдат използвани до 31.12.

na_ny , определи си 01.05 за разходки....не работи нищо тогава или почти (ресторанти, да), в т.ч. Колизеума.

Деца под 18г. са безплатно там.

Провери си съответните сайтове. Билети, когато искаш можеш да купиш.

Гр.транспорт също спира по-рано. Питай преди да тръгнеш - при нас е до 19.30ч на 01.05, в Рим трябва да погледна.

# 565
Здравейте, момичета.Благодаря ви за подробната информация.Бих искала няколко съвета от вас, ако е възможно.
1.Първия ден пристигаме около 9 часа на летище Фуимичино и трябва да се придвижим до Термини и от там да хванем метро до нашата квартира, която е на м.с Батистини..та въпроса ми е ако взема рома пас ще ми стигне ли времето първия ден за Колизеума, Палатин и Капитолийския музей ?Не знам работното им време.Колебая се кое да ми е втория безплатен обект замъка Сан Анджело или Капитолийския.
2.Втория ден мисля от 10 да сме на аудиенцията на 2.03 и да съм взела билети за Ватикана, да разгледаме там и да се отправим отново към площада и да разгледаме базиликата и да се качим на купола.Имам желание да разгледам и Кастел Сан Анджело.Та въпроса ми твърде амбициозна програма ли е това и ще ми стигне ли времето.Ако не ще премахна от програмата аудиенцията малко тя ми обърква нещата и евентуално Капитолийския музей за друг ден.
3.Полета ни на връщане е от 9.50 часа как предлагате да се предвижим малко ми е притеснено.В колко отваря метрото?Извинявайте за дългия и досаден пост . Благодаря предварително.

# 566
Момичета колко  по рано мога да купя билети за  Колизеума и Ватиканските музеи и да резервирам за Галерия Боргезе ?
Има ли някакво намаление за дете на 16г. ?

Във Ватиканските музеи детето ползва намален билет - 8 евро.

# 567
  • Milano
Трънче, ти си в предваканционна треска. Laughing
Много ми беше забавно да те чета. Laughing

И ако се случи всичко, което изброяваш...взимаш си едно такси и за 10-12 евро ще те закара на адреса.

Аз ползвам хотели, никой не ме е чакал, не съм се обаждала и т.н. и се оправям в много по-големи градове от Рим, спокойно, и весела ваканция.

Сега...да започнем: Laughing

1. изкарала си късмет - на 23.02 вторник (тогава ли заминаваше?) имаше обявена стачка...градоначалника я е блокирал.

2. объркала съм на предната страница (коригирах се), посоката на трамваите е съответно (Толяти и Джерани, а не името на спирката до Термини), което в случая не те интересува, защото точно от 23.02 до 13.03 ще сменят релсите от твоята спирка нататък и ще върви само един трамвай н.514 (от Термини до пл.Джерани (Gerani).

От твойта спирка нататък до последна спирка, което теб не те вълнува, ще има наветта (шатъл).

http://www.atac.roma.it/page.asp?r=15794&p=159

пп. след малко ще видя нещо за wifi

Последна редакция: сб, 20 фев 2016, 10:47 от regina di cuori

# 568
  • Milano
Пак аз, Трън в Очите, това намирам за wifi (не съм го ползвала):

http://www.romawireless.com/comefunziona.htm

Тук, ако се регистрираш, 4 часа на ден безплатно:

https://www.comune.roma.it/pcr/it/digit_roma.page

Списък wifi зони:

https://digitroma.nuvolaitpeoplelinked.it/mappa_hotspot

http://www.mappawifi.cittametropolitanaroma.gov.it/

Предполагам има и в заведенията.

Приложения на телефона офлайн имам на различни градове на Ulmon - City Maps 2go mappa offline.
Всъщност в Playstore има много апп офлайн за Рим.

# 569
Тук, ако се регистрираш, 4 часа на ден безплатно:
https://www.comune.roma.it/pcr/it/digit_roma.page
Това е супер, но като прочетох условията и доколкото ги разбрах, разбира се, трябва да има италианска сим карта. Така ли е наистина?

Общи условия

Активация на акаунт