Лидл ::73::

• 85 695
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Какъв точно е шоколада - млечен има различни видове - цена - грамаж и какво ли не.
 Евтин млечен шоколад от 100г или пък млечно шоколадче от малките дето ги има на касата Grinning

Това е шоколадът-награда, преди няколко дена като пазарувахме се падна на един мъж пред нас на касата.

# 361
  • София
Аз се засилих за Яйцеварката утре - сварява ли добре? Ям само твърдо сварени яйца, не обичам да ми "мърдат" Simple Smile. За Великден също мисля, че е много удачна. Надявам се да не пука яйцата. И резачката за яйца ми хареса, но ще я видя на живо.
Само да вметна, че яйцата се пробиват с игла, вероятно за да не се пръснат не съм сигурна. Предполагам, че това важи за всички яйцеварки.

# 362
Щях да кажа същото за яйцеварките...И аз знам това,че се пробива,но на самата яйцеварка май има нещо остро и там се пробива.Става и без пробиване също,една позната е пробвала и не е имало проблем.Но аз нямам и не знам!

# 363
Следователно яйцеварката не върши никаква работа при варене за яйца за Великден - а аз точно с тази цел съм мислела да я купя . Варени яйца си правя и в тенджерка и то каквито си реша. Не съм фен на варени яйца много и близките ми също.

# 364
  • София
Да, на моята яйцеварка (не е от Лидл), иглата е вградена в средата на кръгчето. Предполагам, че са на един принцип.
Скрит текст:
Мой познат спомена, че си е омазал микровълновата, когато се опитал да свари яйца в нея. Посъветвали го, другия път да ги пробие.
Това не съм го пробвала, а нямам и намерение.  Laughing

# 365
Добре де, къде събирате всички тия яйцеварки, оризоварки  и т.н.  newsm78
Имам относително голяма кухня и пак не ми се струват толкова необходими  newsm78
Чак такова голямо удобство ли са?

# 366
Аз ям много яйца, варени, но ми е по-изгодно на газовия котлон в едно джезве, отколкото на ток.

Иначе не го знаех това за пробиването. Вероятно в упътването ще е споменато...

Писали сме едновременно с Мимето - точно щях да кажа, че е подобно на микровълновите - за тях съм чувала, че се пробива, иначе яйцето се пръска...

# 367
Добре де, къде събирате всички тия яйцеварки, оризоварки  и т.н.  newsm78
Имам относително голяма кухня и пак не ми се струват толкова необходими  newsm78

Аз имам доста празни шкафове горе, втори ред.
Някои неща са си глезотийка, защо човек да не се зарадва..А и вършат работа, тоест - полезни са за някого.
Например ел.рендето го вадя само зимата, цитрус пресата - и нея, иначе са прибрани/качени горе в шкафовете. На плота ми стои май само чопъра, че често го ползвам...

# 368
Яйцето е табу за микровълновите!!!Цяло не се слага в никакъв случай!Пробито може и да е допустимо,но цяло-не!!!
Преди години вуйна ми сложила да вари яйце в микровълновата,ама пуешко...ей,такъв гръм,не беше истина!Вратата на фурната се беше отворила с такъв ряз,а самата тя се е ударила яко в стената зад нея...Не помня после дали ставаше нещо от нея!

# 369
  • София
Здравейте момичета,
блендера който пускат утре от 55 лв., някой ползва ли го?
Има ли доволни от него?
Изглежда добре за тези пари с тези параметри  Simple Smile

# 370
  • София
Аз имам яйцеварка, не е от Лидл, но е абсолютно безсмислена покупка, според мен. Никаква разлика от това, да сложиш 6 яйца в една тенджерка на котлона. Не се и напъвам да я вадя всеки път, когато ще варя яйца, което я превръща в напълно излишна покупка, с едни пари, хвърлени на вятъра.
Ям всеки ден яйца, децата и те.

# 371
  • София
хубаво, че написахте това за дупченето и аз все ги мисля тези яйцеварки, заради великден, но  вече тотал ги отписвам Simple Smile

# 372
Хм това с пробиването не го знаех. На котлон електрически ги варя по 12мин, след като кипне водата. Не ползвам газ. Яйцеварката ми се струва улеснение като цяло, но май не като ви чета.
Аз имам само кафемашина, микровълнова и хлебопекарна на плота + сушилник за чинии. 4.5м ми е дълга кухнята, но е с прекъсвания заради комин и хладилник. Нямам много дълъг плот.
Робот навремето се отказах да си купувам, имам пасатор 3в1 на Бош, тостер, сандвич преса и цитрус преса по шкафовете. От време на време разчиствам захабена посуда и така освобождавам място за нови неща.

# 373
Аз си варя яйца от дете - мога и рохки и твърдо сварени и каквито си искате .
  Преди си мислех ,че е удобна за сваряване на голям брой яйца с цел да ги запазя здрави / Велиден/ - с друга цел не бих я купила .
 Само тя ми липсва в къщи.
 Заради липса на място няма и кухненска везна и още куп неща / Хлебопекарната я моткам напред назад / Доста от нещата ми са затикани в шкафове -едно ренде пък хич и не ползвам  - хем не ми е удобно - хем има сто джаджи за миене и прибиране.

# 374
Добре де, къде събирате всички тия яйцеварки, оризоварки  и т.н.  newsm78
Имам относително голяма кухня и пак не ми се струват толкова необходими  newsm78

Те това ни е дилемата у нас- не само кухнески и други многотии, а и инструментите на мъжката част /ама те повече от кухненските се оказват в някои къщи  Laughing/.
Аз слагам по горните кухненски шкафове, над тях това, което ползвам рядко, да се катеря по- малко по столове. Имам и по самите шкафове и по закритата ни тераса. Но гледайки любимото ни предаване по Травъла- "В търсене на дом по света", се убедихме, че всяка кухня има нужда от килер към нея.  Laughing
Всякакви "варки" не купувам, обаче. Варя си всичко "у тенджурата", че не обичам многотията в предметите, въпреки, че ми идва прекомерно и вкъщи.
Върху съдомиялната съм инсталирала кафе машината и хлебопекарната, понеже ги ползвам постоянно. Кухненската везна ми е в един шкаф, при разни тенджери и тигани. И нея я ползвам непрекъснато- най- малкото да си меря порциите за домашния хляб.

Общи условия

Активация на акаунт