Синът ми ме влудява!

• 30 707
  • 340
  •   1
Отговори
# 30
Наркотиците са най-малкия проблем тук... защото КАКВО ще прави тя като теста бъде положителен?

Не ми се сърдете Александревна, но до тук напълно сте се провалили като родител.

Сина ви няма респект от вас.
Безотговорен е.
Не учи.
Лъже и краде.
Няма контрол.

Говорим за 15 годишно ДЕТЕ, а Вие сте част от живота му все едно е на 45. Как така "случайно" видяхте бележника? Как така оставя сестра си сама и му се разминава с кавга?  Shocked Как така краде и не е наказан? Как така вие знаете, че той пуши ама си мълчите? Защо си мълчите - срам ли вие? Защо Вие върнахте откраднатите пари без него? Що за майка говори против сина си на хората? Как така "сигурно той ви е подписал", вие що за безхаберие демонстрирате и не отидохте да видите какво е станало? Защо въобще той да не си прави каквото си иска след като знае, че у дома малко ще покудкудякате и нищо няма да се промени.

Сина ви трябва да има домашни задължения.
Сина ви трябва да си понася НАКАЗАНИЯТА - вие сте родители и ТРЯБВА да знаете как да го заболи и да се осъзнае.
Трябва да поставяте на сина си цели и да очаквате той да ги изпълни.

Имате 3 години да наваксате 15 изпуснати. След 3 години ще ви тегли майната, ще вземе от дома каквото може да продаде и няма да му видите очите.

# 31
  • Тра-ла-ла
Май....му липсва внимание и обич, сигурно ревнува от по-малкото дете и се опитва да привлече внимание като прави щуротии. Класика

# 32
Относно преместването - не става така лесно. Директорът на Немската трябва да е издал удостоверение на базата на документация с обстоятелствата за преместване, характеристика на ученика, пък после трябва да има обявени свободни места в другото училище, някъде там класната все ще се сети да ти звънне, а преместването става в определен срок и тн. Само с фалшифициран подпис на възрастен не става.

М даааа Wink
И аз за това много се усъмних. Все едно преместването в друго училище е - вземам си шапката и ... айде вече ще ходя в това училище.

Но за сметка на това мама е ларж - минало - заминало, що да разбере какво аджеба става!

И от къде въобще знаят, че ходи на училище? Щото сутрин излиза от дома?

# 33
А майката ще трябва малко да си преглътне егото, щото тук чета, че на нея най-много й пука за обидата към личността й, а не за това, че детето има дълбоки проблеми.

Няма да стане само с усмивка и нормалност, ще трябва да се рови и да се решава.

Авторке, виж си пак заглавието- синът ми ме влудява. Ти си в центъра.

А не- синът ми има проблеми, как да ги реша.

Замисли се върху това.

Последна редакция: пт, 06 ное 2015, 18:35 от The Siren of Titan

# 34
Ами извинявам се, но на мен тази тема ми е бърза пързалка.

"Да и междудругото веднъж му дадох един лев, понеже знам че си купува и разни други неща"  Rolling Eyes

# 35
  • София
В Бургас сме и тук има много фитнес зали и дори братовчед му е инструктор там, но не ще. Голям инат е, а съм му предлагала толкова много от нещата, които ти си писала.
Тръгнала си с рогата напред, а то доникъде не води.
От собствен опит ти го казвам.
Така тръгнах и аз, когато синът ми беше на 13, започна да бяга от училище и го удари на разходки с приятели, игри в залите, че и " Паркизан" опита.
Имам късмет, че бързо разбрах грешката си.
Обърнах подхода по съвет от училищната педагожка.
Прав е мъжът ти в подхода, но трябва и ти да го подкрепяш.
Намери начин да покажеш на сина си, че го обичаш, че всичко, в което се опитваш да го ограничаваш, е породено от обичта към него....
Говори му със сърцето си, за да възстановиш прекъсната връзка.
" Грижа се за малко дете и нямам време да се занимавам с тинейджър" е бягство от отговорността, която имаш да изведеш на твърд бряг детето си в тия отвратителни и тресавищни времена.

# 36

"Да и междудругото веднъж му дадох един лев, понеже знам че си купува и разни други неща"  Rolling Eyes

АКО прдположим, че не е пързалка то това ще е и в основата на краденето. Wink
Дете 2 клас си знае джобните пари и си ги разпределя, а камо ли 15 годишен да се радва на 1 лев. С него може да си купи толкова много неща - дъвки, солетки, захарни петлета  Mr. Green

# 37
В интерес на истината доста майки на тийнове реагират по тоя начин, вкл. и моята- пилиш ми нервите, виж какво ми правиш, Аз, Аз, Аз- но не им стигат сили ли, акъл ли, да прозрат какво не е наред за тийна и да помогнат да се реши.

# 38
The Siren of Titan ти си тийнейджърка, така ли?

# 39

Дете 2 клас си знае джобните пари и си ги разпределя, а камо ли 15 годишен да се радва на 1 лев. С него може да си купи толкова много неща - дъвки, солетки, захарни петлета  Mr. Green

Цигари;-)

# 40

Цигари;-)

За 1 лев? Това ще са 4 бр. цигари.

# 41
  • Tам през Атлантическия океан
По кой точно закон момче на 15 години може да се отпише от немската гимназия и да се запише в друго училище без знанието и подписа на родителите? И как тези двойки се появиха за една нощ в бележника му. Или много филми гледаш или здраво си украсила историята, че чак да се стига до там да си го водила в моргата да види умрял наркоман. Титанична тема!
А де  Sunglasses

Прочетох първият пост на авторката и скролнах до този  Sunglasses
Много противоречиви неща в поста , много  Whistling

Спускане гигантски слалом  Whistling Laughing

# 42
The Siren of Titan ти си тийнейджърка, така ли?

Не бе, ама ми се появиха спомени. Аз съм Mamacita Bandida, на 33 съм. Но подходът съм го виждала често. Ядосваш ме, как смееш да ме ядосваш...

# 43
  • София
Да, вярно е, че не съм обичайната любяща, загрижена майка, но аз наистина много го обичам и се притеснявам силно за него.
 И не-никой не ме е уведомил за преместването му. Класната има телефона на мъжа ми, нямам представа защо въобще не се е обадила... Няма значениез минало-заминало. Аз се гордея с детето си по мой собствен начин и не го показвам, но той вече е голям и вече не го прегръщам, целувам, и не му показвам както трябва любовта си.  Sad Просто и аз съм една такавтакава.. Въпросът е, че ме изкарва извън нерви и за това вече се отнасям с пренебрежение към това къде отсъства толкова време, но вътре в себе си наистина си умирам от притеснение. Сега го чакам да се прибере, надъхала съм се да го посрещна както трябва с умивка, да не си повишим тон и да си поговорим нормално. Трябвя да му покажа, че държа на него. Simple Smile
Нищо не е вярно, ако ще и да се засегнеш!
Детето ми да не се прибере една нощ и на мен да не ми пука, и дасъм надъхана, и каквито и там простотии да изпишеш..................спирам, защото бих те попитала, като не си способна да бъдеш майка, защо си го раждала? #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 44
  • София
Че темата е пързалка, не се съмнявам. Но понеже и аз имам 15-годишен син и малка дъщеря, категорично мога да кажа, че колкото тя има по-голяма физическа нужда от обгрижване, толкова той има много по- голяма нужда от родителите си като присъствие, приятелство, но и строг контрол и корекция.
За оценки и отсъствия вече категорично не чакам на бележник - поне веднъж месечно се чувам/пиша с класния му.
При хващане на цигари, говорихме до пришшки на езиците с мъжа ми и му намалихме джобните наполовина.
Има вечерен час и го спазва.
Препитвам го отвеме-навреме, поглеждам понякога и домашни.
Всеки ден си говорим, хваащам го да ми помага нещо из къщи и си говорим, в час съм с приятелите, гаджето му, съучениците ... Каквото прецени да ми разкаже, коментираме без скандалии нравоучения.
Изобщо, възрастта му в момента за мен е много много трудна и ме спасява това, че винаги сме били близки. Но да намериш баланса между това да го оставиш да е самостоятелен без да го изтървеш, е адски трудно.

Общи условия

Активация на акаунт