НЕ КУПУВАЙ КУЧЕ ОТ ДЕГРАНДЕ !!!!!

• 6 386
  • 38
  •   1
Отговори
                                              НЕ КУПУВАЙ   ОТ   ДЕГРАНДЕ(de'Grande Luxery Puppy) !!!!                                  (    https://www.facebook.com/deGrande-Luxery-Puppy-156690881058996/?fref=ts   )                               Здравейте. Искам да споделя един опит , излъгаха ме и постъпиха некоректно със мен. Харесах си едно чихуахуа  от  развъдник ДЕгранде (de'Grande Luxery Puppy)   ( гр.Кърджали) . Обадих се,  попитах за кучето. Попитах дали може коментар на цената. Жената каза твърдо не, защото кученце има 2 ваксини , микрочип и евро  паспорт.(  във обявата пишеше поставени ваксини и микрочип, има европаспорт). Попитах, дали има  дефекти кученцето. Отговор беше твърд  НЕ. Гарантирам че всичко е наред. Изпрати ми снимки. Всичко беше наред. Изпратиха ми кученцето. Когато го получих погледнах в паспорта дали има лепенка за микрочип. НЯМАШЕ. Погледнах кученцето и едва не припаднах, главата му беше плешива. Обадих се на жената, каза че забравила да даде чипа и ще ми го изпрати, а по главата не е страшно  ще мине. Много си харесах кученцето и го взех. Красиво е. Иначе нямаше да го взема. Отидох на ветеринар  да пипам защо е плешив, той ми каза или гъбички или краста. Сега го мажа. Изчаках няколко дена ,чип не ми пратиха. Прилагам снимките за достоверност.    http://sofiko321.snimka.bg/animals/kuche.885731            http://sofiko321.snimka.bg/animals/kuche.885731.36250459       http://sofiko321.snimka.bg/animals/kuche.885731.36250470                                                                                                                       НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ДЕГРАНДЕ, МНОГО СА НЕКОРЕКТНИ И ЛЪЖАТ!!!

Последна редакция: пт, 06 ное 2015, 20:12 от sofiko321

# 1
Добро утро! Това не е развъдник, а борса за животни. Жалко, че все още има хора, които им се връзват...

# 2
 ooooh! Хора, това не е чувал с картофи че да си го поръчате по нета и да ви го доставят. Фермите за кучета са нещо много по-различно от легитимните, регистрирани развъдници. Във фермите ги въдят на килограм и живеят в страшна мизерия. Отидете пак при вета и помолете на кученцето да му се пуснат тестове за парвовироза и другите болести по-характерни за бездомни и кучета от приюти. Какъв чип чакате да пристигне? Чип се поставя от лекар, не ви се праща по пощата. "Европейския паспорт" нищо не значи, всеки ветеринар ще ви го издаде (малка синя книжка). Когато е напълно здраво на кученцето се бият 3 бебешки ваксини през период от време, лекаря ще обясни...едва ли това пале има и една ваксина, от всичко може да е болно и гъбите ще са му най-малкия проблем. Полудявам когато някой си поръча куче от нета без грам да потърси информация, осиновявайте бе хора, приютите са пълни, защо стимулирате търгашите? Потърсете в интернет инфо за puppy mills и дано ви просветне откъде и в какви условия идва вашето кученце. То не е виновно за нищо, надявам се че ще си го задържите, лекувате и имате щастлив живот от тук нататък..

# 3
Попитах, дали има  дефекти кученцето.

Не плешиво, а шесткрако трябваше да ви се падне.

# 4
  • Бургас
Здравей,много търговци са некоректни,аз през лятото купих морско свинче и след няколко дни видях,че и двете му предни лапички са неестествено криви и го водих на ветеринар-каза,че или са били счупени,или е дефект при раждането,първоначално се ядосах,но после ми дожаля,реших,че ще ми го сменят,но може и да го убият и не посмях да го върна.Такова си го гледаме,а то ни отвръща с искрена обич и сме много щастливи,че е при нас.Малко понакуцва,но взе да наддава и расте милата душичка,а аз му се радвам.Недейте да връщате малкото кученце,то ще оздравее,лечимо е,а миилата животинка ще ви е верен приятел.

# 5
  • София
Не купувайте, осиновявайте. Докато пълните джобовете на такива мошенници ще има и измами.

# 6
  • над кукувичето гнездо
 Confused Съм speechless  Shocked
Как се "изпраща" кутре?! По пощата, или му дават адреса и то потегля със сух пакет за из път?!
Горките хора, толкова са...не намирам думи...да си купуваш животно сякаш е чорапогащник на промоция ooooh!

# 7
Докато има идиоти, които купуват животни, така ще е.

# 8
Много си харесах това кученце, много е сладко. Сега е вече 1 седмица при нас.  Ще се по управи. Искам хората да прочитът за моят случай и да не повтарят грешката ми.  И да  имат опит повече от мен.

# 9
  • над кукувичето гнездо
И повече здрав разсъдък, амин! Peace

# 10
  • На земята, която е всъщност звезда.
Прати им данъчна проверка.

Хубаво е да се публикуват такива истории и хората да се замислят струва ли си да се замесват и да подхранват бизнеса на подобни мизерници.

# 11
Авторката предполагам, поради това не споменава цената, защото си е купила куче с 40% по-евтина такава от стандартната за породата. Като под стандартна за породата имам предвид стандартна за животно, което отговоря на всички критерии на породата, има съответните родители и може да участва в изложби. Иначе може да си купиш чихуахуа и за 250 лева, но то е толкова чихуачуа, колкото у мен е останала гръцката жилка от прабаба ми. Тя и не напразно е питала, дали "кучето има дефекти", защото вероятно цената е била съмнително ниска.

# 12
  • София

Хубаво е да се публикуват такива истории и хората да се замислят струва ли си да се замесват и да подхранват бизнеса на подобни мизерници.

Ама такива истории нямаше да съществуват ако хората се интересуваха и търсеха информация преди да си вземат кученце или котка, или хамстер, или каквото и да било животно.  В цялата история съжалявам кученцето. 

# 13
Защо? Кучето не е виновно, нито пък авторката иска да го върне, отказва се от него или друго подобно. Тя просто е неприятно изненадана, че получава кученце със здравословен проблем.
Ето, да речем аз, отдавна следя един развъднищ за котки мейнкуун. Какво лошо има да си взема една такава котка, на цена пет минимални работни заплати?

# 14
  • София
 newsm78 Кой казва, че кученцето е виновно? Кофтито в случая е, че крастата или гъбичките могат да се окажат най-малкия проблем на този хайван Sad  Затова ми е криво. На подобни места животните не се изследват за генетични заболявания (родители), отглеждат се в ужасна среда и много често се чифтосват близкородствени кучета. Последствията от това не се оправят с мазане с кремче Sad  Гадно ми е, че и тази практика се подхранва от хора, които дори не си мръдват пръста да идат да видят къде се отглежда това кученце, да се поинтересуват от здравето на родителите и от подобни неща. Както казах по-горе, ако човек си даде малко зор да потърси информация и да провери, няма да има неприятни изненада или поне ще са сведени до минимум Wink

Аз далеч не осъждам хората, които си купуват кучета, все пак не всеки харесва безпородни. Но след като реши да вложи човек пари в закупуването на домашен любимец поне да провери откъде идва това животинче Wink Иначе не намирам нищо лошо в това да бъдат дадени и 10 минимални заплати ако човек може да си го позволи и има желание Wink

Общи условия

Активация на акаунт