Боледуване на децата ни - тема 30

• 36 226
  • 727
  •   1
Отговори
# 480
  • shumen
sugar baby,аз ако имах възможност също не бих пуснала детето си на ясла.Моето миналата година като тръгна беше точно като твоето.На 15.09,тръгна и на 30.09,вече беше с гнойна ангина.После до март ми се разболяваше всеки месец,но след това спря.Лятото изкара здрав и сега от как тръгна на ДГ е сравнително по-добре.
Рали,да се оправя скоро детенце.

# 481
  • София
И аз не съм привърженик на АБ, но за съжаление при синът ми просто се убедих че не минава по друг начин,   (лежали сме вече 4-5 пъти) , та вече ми се струва по доброто зло, от урбазона и инжекциите  и стреса който изживяваме там.

Rali*, правете засега, каквото ви казват докторите, за да се излекувате - явно боледуванията при вас водят до по-големи усложнения. Дано всичко скоро се оправи, и се пазете, колкото можете, за да излезете от този "пинг-понг"!  Стискам палци. Нищо чудно, детето като поотрасне малко, да нямате такива боледувания.  Hug

Светле, на вас правиха ли ви снимка за бронхита или само на слушалка го установиха? За Фервор доколкото знам, не са ходили на рентген. Ние ходихме на снимка, за да се види дали не е пневмония  #Crazy - добре, че не е, ама се чудех дали е стандартна процедура ...

# 482
  • На брега на реката
Не ни пратиха на снимка, вероятно не е имала докторката съмнения за нещо по-сериозно.

# 483
Ашиа, за пневмонията - тя не винаги се чува на слушалка. Ако се чуе-звучало като скърцане , когато стъпваш върху сняг - така знам от педи.
Стандартно ли е да се праща на рентген при съмнение - зависи от лекаря.
Когато на нас кръвните изследвания бяха лоши и сочеха на сериозна бактериална инфекция, педи ни прати на снимка, за да изключи пневмония. Втората лекарка, която посетихме, каза, че няма смисъл от снимка, назначи ни/по-точно смени ни АБ с друг/. На въпроса ми дали не сбъркахме, като не пуснахме снимка, притеснявах се, да не е пневмония все пак, тя се засмя и каза...че тя пневмонията се лекува с АБ..тоест тя направо назначи лечение с АБ, без снимка.
Една от причината тогава да прибягна до второ мнение е, че ми се искаше да избегна снимката, а нашата педи настояваше да се направи снимка обезателно...

# 484
Рали, казваш, че изследванията показвали вирус, а всъщност не са добри от това, което си цитирала. Много объркано разказваш и не се разбира цялата картина.
Няма сополи и хрема, бъбречна инфекция също. Може би гнойна ангина е причината за бактериалната инфекция? Какво точно лекувате?

Бързо оздравяване на всички кашлящи Praynig

Последна редакция: нд, 22 ное 2015, 11:59 от Пролетен дъждец

# 485
  • София
Не, не сме правили снимка, даже аз няколко пъти съм си отваряла устата за снимка, но нашата лекарка все казва, че няма нужда. Принципно гледам, че други деца пред нас ги праща, явно наистина не е толкова зле положението. Сега даже и кръвни не сме правили, то сега и на мен ми беше ясно че си е за АБ - постоянно вдигаше Т, гледаше все да си полегне, отказ да се храни, никакво подобрение 3 дни. С предишните бронхити, които минаха без АБ не е била така, всичките бяха без Т и без промяна в цялостното ѝ поведение, кръвни пусках само един път с една кашлица, която продължи близо 2 месеца, но бяха перфектни.
С АБ се оправихме май, просто вчера го пи на гладно и явно заради това ѝ е раздразнил стомаха, с Панцефа обаче не сме имали такива проблеми, него го е пила и на гладно и е била ок. Не знам за по-ниско концентрирания Цефзил, но този от 250 е отвратителен на вкус  Sick, наблъскан е с бананова есенция и подсладител, но си горчи ужасно, то на горчиво колкото и да блъскаш сладко, ужасния горчив привкус си остава.

# 486
Знаеш ли, аз като му измервах нужната доза си я сипвах в малко водичка и така му давах да изпие. Разредено, за да не е толкова концентрирано. Иначе, да, бананово си беше.

# 487
  • София
Тете, вярно че и вие бяхте карали бронхит  Hug

Всъщност, ако детето ще пие АБ при бронхит, то май е по-добре да не го снимат. Нали, ако е болно от пневмония, пак по същия начин ще се лекува. Е, вярно че снимката носи ценна информация, но не е чак толкова ценна, че да си струва облъчването.

Моля, ако можете, опишете симптомите на бронхит, когато сте минали заболяването без АБ и как се излекувахте без АБ (само с вентолин, ериус)? Аз като цяло съм против честото и ненужно пиене на АБ - както и много други хора вероятно, но големият ми син го лекуват от бронхит с АБ (втори път вече). Ето Светла казва, че нейното дете сега е имало Т, отпаднало е и съответно пие АБ. На Фервор пи антибиотик, защото най-малко му беше червено гърлото ... Ние нямаме Т, нямаме червено гърло и пак пием АБ. Детето не е било отпаднало, имаше апетит. Дядо му, който го преслуша, каза че го е хванал съвсем в началото. Т.е. можел е да стане по-зле през следващите дни ли? Кръвни не пускахме, но го снимаха на рентген и казаха, че има течност в бронхите на място, което е гранично с пневмония, което обезсмили вземането на кръв - тъй и тъй беше вече ясно, че ще пие АБ.

# 488
Рали, казваш, че изследванията показвали вирус, а всъщност не са добри от това, което си цитирала. Много объркано разказваш и не се разбира цялата картина.
Няма сополи и хрема, бъбречна инфекция също. Може би гнойна ангина е причината за бактериалната инфекция? Какво точно лекувате?

Бързо оздравяване на всички кашлящи Praynig

Извинявам се, наистина пиша объркано защото ми е някаква каша в главата Crazy
И аз не знам какво лекуваме точно ,вчера ходихме в спешното, и докторката каза явно в гърлото е бактерията, защото е зачервено,  но няма как да пуснем гърлен секрет, пил лекарство подобно на Аб и няма да отчете нищо.., не искаше да пускаме други изследвания каза нямало нужда.. 
Сега се чудя , не сме пускали урина, има ли смисъл да правим в понеделник ?
За гнойна ангина не трябва ли да има налепи ?

Говорих обобщено че винаги когато му направим кръвна картина излиза вирусно, сега обаче, не сме правили изследвания първия ден на заболяването,  а чак вчера на 4тия, и излезе бактериална.

Снощи вдигна 39,2 и започна да получава като леки спазми на мускулите или тикове да ги нарека и изпаднах в ужас да не получи гърч... и сега като спи и няма Т, пак прави така, чудя се на какво се дължи , възможно ли е да е от лекарствата?   

# 489
  • София
Rali*, за конвулсиите прочети в листовките на лекарствата, които приема детето, дали пише нещо в частта, където са описани страничните реакции. Питай и доктора, защото не звучи като да е нещо "нормално", при липса на Т  Sad.

Единствено се сещам, че потрепванията може да се дължат на магнезиев дефицит - това не е нещо страшно. Просто, ако е така, детето трябва да приема повече витамини и минерали. Разбира се, трябва да питаш доктора.

# 490
  • София
Предишните пъти, като е минавал без АБ, винаги е била без Т, без да е отпаднала, без липса на апетит. Личната все го пишеше "спастичен бронхит" и имаше предимно свиркане в дробовете, а сега гледам го е писала "остър бронхит". Минавал е предимно с Вентолин и Ксизал. Моето дете обаче е с АБКМ, не знам има ли значение, но според лекарката ни алергиите са предпоставка да получава по-често бронхоспазъм и да прави нещо като алергична реакция към самите вируси.

Rali*,  почти всеки човек има такива потрепвания при преминаване през различните етапи между будно състояние и сън, наричат се миоклонуси и все още са с неизяснен за медицината произход. Все пак ако в случая ти се струват необичайни, консултирай се с лекар. А това от високата Т, по-скоро ми прилича на обчайната треска при такава Т.

# 491
  • shumen
Рали,според мен се консултирай с лекар.
Светле,Ашиа,оправяйте се скоро.
За гнойна ангина мисля,че детето трябва да има налепи по гърлото.
Аз да Ви кажа пък забелязах,че на малкия урината от няколко дни е много мътна и се чудя дали да не му пусна една урина.

# 492
Ашиа, ние бронхит досега не сме карали. За бронихт знам, че може да има бронхит, без да е налична кашлица - пример е племенника ми. Без кашлица се установи бронхит. При пневмония винаги има кашлица - това го знам от педи, разпитвала съм Mr. Green

За червеното гърло - може да е бактериално, без да е гнойна ангината. Аз бих дала АБ, ако педи прецени, че е бактериално. Може да се пусне кръвна картина и ако левкоцитите са високи-значи е бактериално. Изобщо силно червеното гърло минава бавно и не е за подценяване.

Това с потрепването на мен ми прилича на втрисане. Получава се, когато Т се вдига..Не е гърч това категорично. Когато моето дете вдигаше до 39 и нагоре, така го тресеше яко - това е втрисането.

# 493
Тета,моля те,дай подробности за бронхита без кашлица...Как се установи,какви други оплаквания имаше детето?

# 494
Относно страничните ефекти-не помня коя майка писа тук, че от суметролим-а може да се под..риска допълнително-искам да ѝ благодаря много  smile3525 smile3525 smile3525
Спрях го на своя глава, че снощи пак го почна и беше нещо страшно  Sad едва го овладях, бягах и за хидрасек.
 Бронхит досега сме лекували или с АБ или Вентон и Пулмикорт на инхалации.
Разни бабини илачи не действат нито на него нито на мен.

Общи условия

Активация на акаунт