Боледуване на децата ни - тема 30

• 36 189
  • 727
  •   1
Отговори
# 555
Силве точно така се действа  Peace

Не както при мен предпоследният път да ме питат какво да й изпишат  Shocked

# 556
  • София
Лисе, явно си им вдъхнала доверие като Силвето, щом те питат за мнение.  Joy

Тете, и аз съм като тебе. Смятам, че наша отговорност е да сме информирани.  bouquet

# 557
Лисе, явно си им вдъхнала доверие като Силвето, щом те питат за мнение.  Joy

Тете, и аз съм като тебе. Смятам, че наша отговорност е да сме информирани.  bouquet
Мани ,мани ,бях изпаднала в тих ужас ,преди да ме осени идеята да идем на прегледи в Пловдив Simple Smile

# 558
ох, лисе, да, спомням си случката, много неприятно те бяха изненадали.
аз вече си позволявам и лечение да предлагам, че и коригирам: “ама тя нали пи такова преди 3 седмици, да не ѝ дойде много". една перната педиатърка ми се обиди и ми вика "ама вие защо идвате при мен, като си знаете явно?", а аз ѝ казвам: "че да носите отговорност вие, нямам професионална застраховка за лекар". не бях такава нахална, ама откакто детето ми боледува, съм станала много устата  Embarassed
майка ми все казваше: “за дете като е, срамно няма“.

# 559
И аз съм чувала същото , Силве  Hug

Да са ни живи и здрави ,другото ще му намерим колая ,както се казва.

# 560
  • София
Моето миналата година правеше много серозни отити, не е като да няма болка, по цяла нощ се е превивала от болки, е, не за дълго, по ден-два максимум продължаваше болката. АБ ѝ изписаха един единствен път за такъв тип отит и то беше абсолютно без нужда, тя тогава и лекарката си го каза, че го изписва превантивно за да не станело възпаление, но била длъжна да вземе мерки, беше една младичка лекарка от нощната смяна в почивен ден на УНГ в Токуда. Другите пъти, когато е пила АБ е било един път за инфекция на пикочните пътища, при която дълго време следихме микробното число на e.coli преди да започне АБ и един път за тежък ларингит, при който пак дълго време беше видимо зле, както и при сегашния бронхит, а и кръвните изследвания бяха с лоши показатели. Аз също не мисля, че в БГ прибърано се изписват АБ, освен може би в спешните дежурни кабинети. Категорично не съм против пиенето на АБ при нужда, принципно нито бронхопневмонията, нито гнойната ангина са смъртоносни заболявания и преди да измислят АБ доста хора пак са ги карали и не са умирали, но пред вероятността от около 20% да развие ендокардит или подобно "прекрасно" усложнение при нелекуване с АБ, естествено че предпочитам да си го пие и да ми е мирна главата, а не да разчитам на естествения подбор.

# 561
Знаете ли, аз до ден днешен имам съмнения, че болките в сърцето, с които живея вече около 20 години могат да се дължат на множеството ангини, които изкарах. Да, без Аб са ме лекували - такава беше практиката тогава. Не помня вече през колко кардиолози минах, какви ли не изследвания си правех и правя с цел следене на пролапса на митралната клапа, който ми бе диагностиран, но всички лекари са категорични, че няма физиологични промени и не знаят защо ме боли. А то си ме боли... На невролози ме пращат, ендокринолози, ортопеди дори - нищо...
Ще питате защо не са ми ги премахнали - на майка ми са и били махнати на 14 год. възраст и след това почна да прави пневмонии вместо ангини. Та, тя беше категорично против.

# 562
Светле, лекарката от токуда е д-р георгиева, която работи и във вма. млад и неопитен лекар е, за съжаление в събота вечер в софия е само тя и дежурният от исул. такива ядове ми е докарвала с недобре почистено ухо при спукване на тъпанчето, че не ми се говори, определено не я препоръчвам.
Скрит текст:
момичета, много е тъпо, но да ви споделя, ако видите зор. в исул единственият начин да се пререди опашката от чакащи пред дежурния кабинет, особено през нощта и през уикенда, е ако сте спешен случай, докаран с линейка. ясно е, че не са таксита, но веднъж ми се наложи да чакам 4 часа с детето за неотложна парацентеза. изгубихме ценно време и детето се влоши. вече си знам. а за да не роптаят медиците от линейката, ще трябва да ги "уважите".

# 563
Скрит текст:
Аз когато ми се наложи да викам бърза помощ и линейка изтървах 300 пъти телефона ,докато обясня за какво иде реч - картинката беше следната дете с много висока Т и подскачащи гърди от зверско сърцебиене ...
Направо ми се ще да не си спомням този момент.

# 564
  • София
Лисичка, да не дава Господ да изпада майката в подобно положение. Маме, ти си един герой  bouquet

Искате ли малко инфо за антибиотичните капки и лечението, изписвано БЕЗ антибиограма: На синковеца му излезе най-последната антибиограма (току що), в която най-сетне включиха тобрамицин и гентамицин. Ами познайте - R e (резистентен)! А УНГ специалистът му предписа тобрадекс (с тобрамицин без антибиограма), пък аз си мълчах като пън, че досега сме изкапали тонове такова и може вече да сме резистентни. Ама и никой не се сети да ме пита с какво сме се лекували. Добре че послушах във форума и го лекувам с антибиот. капки, които ги има в антибиограмата (единствените, от втората такава) - пак на своя глава, с/у мнението на УНГ, с помощ от педи по телефона.

Също, ако беше излязла читава първата антибиограма, докато си бяхме още на вилата, и бях започнала лечението по-рано, вярвам, че сега детето нямаше да е с бронхит.

# 565
Ашия, стискам палци да се отървете бързо от бронхита и бактерийчето.
Как са останалите членове на семейството? Дано се подобрявате Simple Smile

# 566
  • София
Мерси, Олечка. Всички се лекуват от бактерията (и бабите). Борис, таткото и бабата пият антибиотик и през устата, а останалите сме само на капки. Бабата и тя цъфна с бронхопневмония. Не знам това заразно ли е!? Май в нашия случай не е - защото не започна с висока температура. Мисля от това, което чета, че е рецидив на бактерията, която открихме. Дядото, който е доктор, веднага отсече "просто от настинка". Голям образ е.

# 567
Ашиа, не се обвинявай. Имало е да става. Не може да се предвиди всичко, колкото и да опитваме.
Бързо да се оправяте всички вкъщи Hug

# 568
Хм.. ми защо да не е заразно? Нали има причинител и ако се предаде по въздушно-капков път мисля, че може да се зарази някой. Ако е различен от стрептокока, който го имат останалите, разбира се.

# 569
Аз си мисля, че е заразно. Ако е вирусен бронхит - вируса също се предава. Ако е бактериален - пак. Но не е казано, че непременно друг ще се зарази. Аз например не се заразявам от вирусите и сополите на детето, поне не всеки път де Mr. Green Абе божа работа, но нормална хигиена, мисля, е достатъчно в случая.. Peace

Общи условия

Активация на акаунт