Боледуване на децата ни - тема 30

• 36 267
  • 727
  •   1
Отговори
# 375
Ashia, дъщеря ми има таква ваксина. Тази година се опитах да давам и Рибумонил по схема, но тя всеки месец беше на антибиотици и аз си бях въобразила, че от него прави бактериални инфекции. За сега винаги я засягат болестите в горните дихателни пътища - нос, носоглътка, гърло. Само веднъж февруари се появи и кашлица и то от нелекуване седмица, в която ЛЛ на детето не даде АБ, а кръвните не бяха добри. Тогава пулмолог назначи кратък курс вентолин и пулмикорт + два сиропа за кашлица, единият за започване, другият -  като стане влажна кашлицата + АБ. Детето много бързо се повлия. Все пак от есента отчитам подобрение, изкарва по две седмици на градина. От ноември 2014 до април 2015, когато се наложи престой в Пирогов и два АБ, изкара в ДГ общо 7-8 дни, с прекъсвания - 3дни градина, месец вкъщи. Изследвания са пускани, секретите чисти. За това и УНГ и ЛЛ казват, че третата сливица е причината, а слабото място е гърлото (наследствено е). Има си и симптоми за проблем с нея. Но за сега се въздържам от темата за операция.

# 376
  • На брега на реката
Ашиа, голямата ми дъщеря е със склонност към задни хреми с неизяснен произход. За това и караше на ксизал месеци нареди и се повлияваше добре.
Флуитек е пила и тя заради ушен проблем от насъбрали се секрети. Но такава ударна доза беше изписана, че за ден започна и да чува, и главата спря да я боли.
Малката до лятото боледуваше леко, само с хреми. Обаче лятото изкара тежък стомашен вирус, който я повтори, имаше усложнения и явно яко й се разби имунитета. Всъщност двама доктори ме предупредиха, че вероятно така ще стане ако я пусна на ясла след такова боледуване.
Ксизалът сега й е спрян, защото стават много химиите, а и не знаехме как ще й понесе АБ (не беше пила до сега, освен Бисептол) и отделно Вентолина. Тя е дребничка и дозите, които й определят за като за бебе, нищо, че е на 2 г Simple Smile Дори Панадол давам обикновено като за нейните килограми, а не според възрастта.

# 377
  • София
Tottó, съжалявам. Може би ваксината помага, дотолкова че да няма груба инвазия на стрептокока, за който е предназначена - нали казваш, че секретите са чисти. Другото при вас е въпрос на лечение с АБ и превенция. Дано го израстете скоро.

Фервор, дано се оправите и вие. Питай ЛЛ за алергията, ако искаш ...

# 378
Ние си кашляме.Сопол няма,потвърди унг.Пусна секрет от нос и гърло.Личната пък каза,че гърдичките са чисти,а тя кашля ли кашля,а аз трябва да звънна да кажа,че пак съм болничен...и събирам сили.Боже,неудобно ми е вече  Confused

# 379
Нашата постоянна задна хрема се оказа стафилокок. За съжаление го установихме когато се възпали и ухото.

# 380
момичета, благодаря, че ни мислите.
изкарахме нощта добре, снощи се опита да вдигне температура и дадох нурофен. днес сутринта е жизнена, казва, че не я боли ухо, нямаше темп, но за всеки случай сложих отипакса. не смея да давам балони за надуване преди лекар да ми потвърди дали отита не е гноен, защото при гнойния и при катаралния са противопоказни. в първия случай способстват възпалението, а във втория усилват болката. само при серозен отит ги дават, но тя като че ли чува добре, та май сме с катарален (дано, дано не е гноен  Praynig).
през нощта като се разкрещя, ми изкара акъла, а тя сънувала, че чудовище ѝ взимало одеялото (беше паднало на земята)  ooooh!
днес не можем да се видим с док, в дълга операция е и решихме да не чакаме пред кабинета, защото имаше поне 20 души наблъскани в тясното пространство отпред и всички смъркащи и видимо болни. сега се опитвам по телефона да се разберем за друг час за преглед, но все още не ми вдига и не връща обаждане, дано оперираното детенце е добре.
бистрата хрема продължава, чудя се дали да не пусна носен секрет.  newsm78 с прекъсвяния от по няколко дни, тази бистра хрема я влачим доста дълго, нямаме реално повече от 5 дни сухо носле.

# 381
Бързо да се оправят всички!
Силве,какво стана?
Уми,дано няма причина и бързо да отшуми кашлицата.Каква е-суха или влажна?Щом няма сополи и гърдите са чисти каква ще да е причината  newsm78

Моето си кашля от време на време,сутрин киха по един-два пъти и се проточва сопол,иначе няма за издухване през другото време...Фитолора свърши,а полза не видях този път,вече няма да купувам от него  Mr. Green само дето ви го хвалих толкова,чак го прехвалих...Купих му Проспан и се надявам да помогне,защото кашлицата е остатъчна.И друг път сутрин си е имал секрети,даже повече от сега и не е кашлял,а това какво е сега-не знам!Писна ми!!!
Аптекарката ми предлагаше друг сироп-БенТус.Давали ли сте го?Добър ли е?

# 382
  • На брега на реката
Ние се върнахме от преглед. Сополът е както и тук предположихте, от втечнини секрети. Хриповете са остатъчни, гърлото е чисто. Само в моята глава изглеждаше бавно оздравяването.

# 383
Относно Изопринозина: схемата е 10 дни по 1мл на кг тегло и после още 10-20 дни по 0,5 мл на кг. Няколко лекари ми я казваха така. Да, химия е, но ефектът е много съществен. Аз лично не бих давала по-малко от предписаното. поне като давам да има ефект, не само да се "трови".
Ние както си бяхме добре, като спрях Грип стопа и пак почнах да чувам похъркване в носа. Иначе, сополи няма, спи добре, диша. И сега се чудя тези остатъчни секрети ок ли са? Бяхме при педи, а тя била болна и я нямаше Sad

# 384
Уми,дано няма причина и бързо да отшуми кашлицата.Каква е-суха или влажна?Щом няма сополи и гърдите са чисти каква ще да е причината  newsm78

Сутрин влажна,през деня няква никаква-ни суха ни влажна,една такава ларинго -трахеитна.Все едно нещо и дразни в гърлото,а и то е чисто.И като закрещи или зареве,вади един такъв гаден звук от трахеята...Тикам каквото се сетя,ефект не виждам...

# 385
  • София
Да се разпиша и в тази тема за съжаление  Sad Уми, при нас е същото положението - яката кашлица, вече втора нощ се дави и не може да спи, не чувам да има хрипове, гърлото изглежда ок, вдигна малко Т един ден, хрема има някаква незначителна, но нощем дори си диша през носа без да хърка особено. След близо 3-те месеца, които изкара на градина без да се разболее, миналата седмица ми вдигна за 1 ден Т и гърлото беше зачервено, за общо 2 дни се оправи, но аз с всичкия си акъл я замъкнах абсолютно здрава в поликлиниката за бележка за ДГ и да я видят все пак, че отдавна не бяхме ходили  ooooh! След няколко часа висене там с един куп кашлящи около нас, 2 дни по-късно последва това с кашлицата. Не виждам ефект ни от Фитолор, ни от Хербитусин за момента, а в поликлиниката хич не ща и да припарвам с нея, но май ще се наложи.

# 386
  • София
Силви и Яни - я пуснете по един носен секрет  ooooh!. Мисля, че срещу заплащане от лабораторията правят и домашни посещения (оскъпява с около 20 лв.). Това го казвам, за да не се бутате при всички болни, както направихме ние. Яни, ние ползвахме Грин-тус. При по-сериозен проблем не помага повече от домашно приготвения чай от мащерка или живовляк.

Светле, дано не е нещо сериозно. Не можеш ли да изчакаш ден-два и после да се буташ в поликлиниката и да пуснеш изследвания.

Уми, а какво каза ЛЛ за кашлицата? Гърдичките са чисти, но според нея нормално ли е да се кашля така? Моята пулмоложка си подържа такава теория в стил "нормално е" до към 30-ия ден.

Оли, остатъчните секрети трябва да минат напълно или някой доктор да ти обясни каква е причината и защо ги има.

# 387
Уми,нищо друго не ти остава освен да изчакаш резултатите от секрета...може там да излезе нещо,иначе не виждам от къде е тая кашлица.
Ашиа,ослушвам се аз за секрет,ама да видим до кога...То при нас освен в поликлиника има лаборатории и на други места,но понеже му е прозрачен секрета и все си мисля,че няма да излезе нещо кой знае какво,но сега тая кашлица ще видим колко ще я влачим и ще преценя.За срам е,но честно казано не съм му пускала носен секрет от преди да тръгне на градина,ама миналата година  Mr. Green  Embarassed Той обаче пи няколко пъти АБ,последно пролетта и някак не ми е бил чак толкова на дневен ред,а и личната му твърди,че за един сопол нямало смисъл.Тая кашлица обаче ще я наблюдавам колко ще я влачи и ще предприема нещо.Като имаше Ауреус беше с доста сополи,течаха напред и се разкашля влажно,но пи АБ и се оправи....ама след 5 дни пак се разкашля и чак тогава пуснахме гърлен и носен секрет(аз тогава не знаех нищо за тези секрети и бактерии) по идея но педи(не сегашната,а друга беше тогава) и излезе причината-ауреус.Сега ще видим какво ще стане...

# 388
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Уми,Яни,и аз май искам да пусна един носен и гърлен секрет на моето,ама нещо все не идва ред до тях.Сутрин като стане и той се прокашля няколко пъти и после няма нищо.
Силве,дано се оправи скоро малката.

# 389
  • Варна
Тото, за комбинацията соли 3+11+12 д-ра ми каза, че е с цел изчистване на токсините от тялото и има противогнойно действие. Едната докторка му ги изписа за 6 месеца, по три таблетки от всяка сол, а другата за 40 дни по 2 таблетки от всяка. Давах втория вариант. При него беше препоръчително да ги пие, защото лятото беше с тежък, гноен, бактериален синузит, 20 дни в болница.
Желая скоростно оздравяване на всички, че празниците наближават.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт