Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 21
Здравейте!
Съжалявам ако темата ми се повтаря, но много се интересувам от нужния среден успех от дипломата, за да следвам в Германия.
Ако това е от значение, 11ти клас съм и уча в немската, всички ми казват, че трябва да проуча университетите и да се ориентирам. Със сигурност ще взема сертификат DSD, така че езикът няма да ми е проблем при приема. Искам да следвам нещо в областта на информатиката или информационните технологии, но идея си нямам каква диплома ми е нужна за целта и въобще дали за прием в Германия дипломите са от значение. Не знам в кой университет ще кандитатсвам, но със сигурност ще е държавен.
Ще бъда много благодарна ако споделите информация или пуснете линк относно това, понеже аз не намерих почти нищо по темата.

# 1
  • София
  • Мнения: 7 948
За българските кандидат-студенти, особено за такива от елитни гимназии, на практика дипломата няма значение, освен ако не става въпрос за някоя специалност с много ограничен прием, а информатиката не е от тях. Германците са с доста по-ниски дипломи и наша диплома над 5,00 е напълно достатъчна за прием в почти всички университети. Разбира се, колкото ти е по-висока дипломата, толкова по-добре, но и не бива да изпадаш в паника ако не си пълна отличничка.  Wink

А това е темата за кандидатстване в Германия - http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=871316.0 Повечето пишещи са майки, но няма нищо лошо да има и млади попълнения.

Общи условия

Активация на акаунт