Може ли да сме здрави, без да харчим много?

• 9 979
  • 144
  •   1
Отговори
# 105
Както и да не се виждат другите разлики между живота на един монах в Шаолин и един съвременен човек в западноевропейска страна и да се смята, че само яденето на месо е разликата.

Къде пиша, че само неяденето на месо е разликата? Без спорт и движение и ядене много на каквото и да било се качват кила. Някои се опитаха да внушат, че без да ядеш месо, няма да имаш мускули, и ще си с целулит и подобни. Че то най-едрите животни са тревопасни на планетата, от къде си вземат протеина, да се чудиш. Затова ги дадох за пример. Също човека като примат, изцяло хищническа диета, му е противопоказна и то доказано. Месото е по-калорично и трябва да се яде в по-малки дози, а вегетарианско ядене, може да се яде по-обилно, пълен стомах, по-малко калории.  Peace

# 106
Естествено че само с неядене на бързи въглехидрати не става, трябва и да се поизпотиш в залата . Аз бързото ходене не го броя за физическо натоварване и винаги съм се чудила на хора които идват в залата качват се на пътеката и започват да ходят цъкайки си на телефона. Еми то по добре се разходи на вън , поне ще подишаш чист въздух, така или иначе резултата и от двете разходки ще е еднакъв -  никакъв. Каквто казах за мен доброто здраве и добрата фигура са съвкупност от правилно хранене (но не диета ) и спорт ( но не с гири от по 1 килограм) . Много просто и елементарно. Проблемът е че повечето хора ги мързи , предпочитат да седнат пред ТВ-то отколкото да се поизпотят във залата . Не познавам нито един човек който се храни правилно , който спортува качествено и който има проблем с килограмите .

P.S. 30 + съм  Laughing

# 107
Не сме масово затлъстели, но има много диабет тип 2 на стари години. А всъщност точно на стари години българинът развива типичното шкембе на инсулиновата резистентност. Тоя панкреас не може да се труди цял живот и накрая да не даде фира от толкова производство на инсулин, та да отработи въглехидратите.

Освен това към добрия метаболизъм спадат и неща като спокойствие, стрес и кортизол, нормално наспиване, нормални нива на хормони.

Е те точно високия холестерол, е виновен за диабет тип 2. Дори за диабетиците се каза вече, че не трябва да ядат повече протеин от другите хора, което 30% та от храната. Превенция срещу диабета е точно намаляне на месото. Шкембе от маруля никой не е направил, виж от свински пържоли и кебапчета, може да се съглася.

# 108
adelinda Не съм съгласна, че спирайки месото можеш да плющиш баници на корем и да иглеждаш добре и здрав. Кой го е казал това за диабетиците и протеина може ли да цитираш??Също и връзката между месото и диабета????

# 109
Истината е, че повечето хора не осъзнават, че трябва да ядат доста по-малко и да тренират доста повече и по-силово и качествено.

Освен това тук удобно се пропуска, че или ще се ядат баници, или сухо пилешко филе с маруля.

Има и трети вариант: да ядеш повече полезни мазнини и да си подобриш по този начин мазнинния метаболизъм. Хем не прекаляваш с протеин, хем и с въглехидрати.

# 110
  • MI
Естествено че само с неядене на бързи въглехидрати не става, трябва и да се поизпотиш в залата . Аз бързото ходене не го броя за физическо натоварване и винаги съм се чудила на хора които идват в залата качват се на пътеката и започват да ходят цъкайки си на телефона. Еми то по добре се разходи на вън , поне ще подишаш чист въздух, така или иначе резултата и от двете разходки ще е еднакъв -  никакъв. Каквто казах за мен доброто здраве и добрата фигура са съвкупност от правилно хранене (но не диета ) и спорт ( но не с гири от по 1 килограм) . Много просто и елементарно. Проблемът е че повечето хора ги мързи , предпочитат да седнат пред ТВ-то отколкото да се поизпотят във залата . Не познавам нито един човек който се храни правилно , който спортува качествено и който има проблем с килограмите .

P.S. 30 + съм  Laughing

Бях забравила, че вманиачените по фитнеса са по-досадни и от веганите  ooooh! Спорът започна защото ти написа, че "здравословното" ти хранене на практика изключва въглехидрати. Като искаш го практикувай, но не го препоръчвай на останалите, защото може в по-дълъг план да се разболеят.

И да ти е хрумвало, че не всеки държи да има мускули на културист или да тежи точно 52,5 кг например? На повечето хора им стига да е в рамките на нормалното индексът им на телесна маса, холестерола, кръвното налягане, да не се задъхват като трябва да се затичат или качват стълби. Да не говорим, че не винаги е мързел - може да са проблеми със ставите например. Или пък липса на време (отиване, преобличане, време в залата, връщане - дори в по-малък град трудно по-малко от 2 часа, ако сложим по-дълъг път...) 3 пъти седмично и да предпочитат да прекарат това време със семейството си. Може би не пред телевизора, а в парка.  Laughing

# 111
Може ли да посочиш къде съм написала, че не ям въглехидрати? А овесените ядки какво са? Зеленчуците какво са? Кафевия ориз и сладките картофи??? Не препоръчвам на никой нищо, просто споделям кое работи за мен. Иначе приемам забележката за фитнес вманиачеността си - такава съм.  Laughing Laughing Laughing

# 112
Моля, моля какво им е гирите 1кг? В организиран клас ни упражняваха както с щанга, така и с гири 1 и 2 кг.  Но се сдобих с болезнени ставни проблеми. Сега правя упражнения само вкъщи и то с импровизирани гири 0.700кг.

# 113
  • MI
Може ли да посочиш къде съм написала, че не ям въглехидрати? А овесените ядки какво са? Зеленчуците какво са? Кафевия ориз и сладките картофи??? Не препоръчвам на никой нищо, просто споделям кое работи за мен. Иначе приемам забележката за фитнес вманиачеността си - такава съм.  Laughing Laughing Laughing

Каза че не ядеш картофи, тестени, ориз. Няма как да знам че ядеш кафяв ориз, все ориз е. Пак ти казвам, ако от ориз се дебелееше, горките китайци и виетнамци. Зеленчуците не могат да ти заместят картофите, ориза и т.н. Ако ядеш достатъчно кафяв ориз и сладки картофи ОК, но се съмнявам - най-малкото ще ти омръзне. При това има разлика във видовете пшеница, видовете ориз, видовете хляб. Ясно е че ако ядеш по един добружа на ден или по четвърт торта ще се затъркаляш. Никой не го оспорва. Но ти или някой друг каза че от всякакъв хляб се дебелее,от всякакво тестено.е не е така, зависи и с какво ще го съчетаеш.

А за фитнеса - няма лошо, стига да не казваш че който не го прави е мързелив. Аз правя супер лесно мускули, ако тренирам като теб ще заприличам на борче, без преувеличения.  Sick

# 114
Както и да не се виждат другите разлики между живота на един монах в Шаолин и един съвременен човек в западноевропейска страна и да се смята, че само яденето на месо е разликата.

Къде пиша, че само неяденето на месо е разликата? Без спорт и движение и ядене много на каквото и да било се качват кила. Някои се опитаха да внушат, че без да ядеш месо, няма да имаш мускули, и ще си с целулит и подобни. Че то най-едрите животни са тревопасни на планетата, от къде си вземат протеина, да се чудиш. Затова ги дадох за пример. Също човека като примат, изцяло хищническа диета, му е противопоказна и то доказано. Месото е по-калорично и трябва да се яде в по-малки дози, а вегетарианско ядене, може да се яде по-обилно, пълен стомах, по-малко калории.  Peace

Ти нали знаеш разликата в храносмилателната система на големи тревопасни животни и човешката?

Защо да е по-калорично месото? 100 гр. пилешко има около 120 калории. Зрял боб/леща - 110-115. Кафяв ориз - над 300. Въобще варива, сирена/кашкавали, тестени са с доста калории. Не ми казвай, че вегетарианците ядат само марули, защото няма да ти повярвам

Гири от 700 гр.? Че тя дамската чанта тежи повече - за мен е загуба на време тренировка с такива

# 115
Абе, както и да го въртите и сучете, умереност и баланс му е майката.
И за храната, и за движението, и за работата, и за удоволствията.....    Grinning
Почне ли да се прекалява с нещо, нещата излизат от контрол.Доказано.

Скрит текст:
Апропо, няма сила, която да ме вкара в мръсна, прашна, вмирисана и "потна" фитнес зала.
Това за мен са основно развъдници на микроби, бацили, вируси и всякакви гадости.
Бях попадала на информация, че уредите са "изобретени" от човек, видял някога някъде древни уреди за инквизиция и решил, че могат да се използват и за друго.    Laughing
Колко е вярно, не знам, но наистина приличат на уреди за мъчения....А психическото добруване е основополагащо за физическото такова, така че ...... уредите за мъчения ги оставям за мазохистите.   

# 116
adelinda Не съм съгласна, че спирайки месото можеш да плющиш баници на корем и да иглеждаш добре и здрав. Кой го е казал това за диабетиците и протеина може ли да цитираш??Също и връзката между месото и диабета????

Холестерола и диабета. Инфо има където и да четеш.

http://media.framar.bg/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8 … D1%86%D0%B8%D1%8F
http://media.framar.bg/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8 … %82%D0%B8%D0%BF-2

И тук имаше епизод в който жена в преддиабетно състояние, и направиха диета като и намалиха драстично месото:
https://www.youtube.com/watch?v=hgkWDUpP0QQ

http://www.diabet.bg/index.php/feeding
...Храненето с добри и ограничени въглехидрати и избягването на мазни храни, с много холестерол е най-добрата превантивна мярка....

...Други важни принципи, които трябва да се спазват за здравословен режим на хранене са: приема на пет порции плодове и зеленчуци на ден като трябва да са разнообразни на цвят; поне 6 порции нерафинирани и необработени нишестени продукти като хляб, зърнени култури и нишестени зеленчуци – това са грах, боб, леща и картофи; храни с високо съдържание на баластни вещества; прием на много течности, като водата и неподсладените билкови чайове са най-добрия избор....
 Whistling Whistling Whistling

Баници по цял ден къде пиша? Не ми влизат в разбиранията, за дравословно хранене, с много плодове и зеленчуци, но баничка от време на време. ..Също може да се направи с пълнозърнести кори и зехтин.  Wink

Последна редакция: ср, 11 ное 2015, 13:23 от adelinda

# 117
  • MI

Ти нали знаеш разликата в храносмилателната система на големи тревопасни животни и човешката?

Защо да е по-калорично месото? 100 гр. пилешко има около 120 калории. Зрял боб/леща - 110-115. Кафяв ориз - над 300. Въобще варива, сирена/кашкавали, тестени са с доста калории. Не ми казвай, че вегетарианците ядат само марули, защото няма да ти повярвам

Гири от 700 гр.? Че тя дамската чанта тежи повече - за мен е загуба на време тренировка с такива

Сама си противоречиш - варивата имат калории горе-долу колкото месото, че и по-малко. И засищат. Вярно е че ако ядеш пилешко със зеле без олио ще се заситиш и почти няма да поемеш калории, но колко време ще издържиш така? И колко е здравословно? Затова наистина по-важно е да има баланс - ориз, картофи, паста - основно на обед. Вечер по възможност месо, варива, зеленчуци.

Межу другото порция паста с доматен сос има около 350 калории. А те държи сит до вечерта. С пилешки гърди и маруля съм озверяла към 4-5 следобед и като изям нещо сладко каква полза от обеда...  Laughing

# 118
Скрит текст:
Апропо, няма сила, която да ме вкара в мръсна, прашна, вмирисана и "потна" фитнес зала.
Това за мен са основно развъдници на микроби, бацили, вируси и всякакви гадости.
Бях попадала на информация, че уредите са "изобретени" от човек, видял някога някъде древни уреди за инквизиция и решил, че могат да се използват и за друго.    Laughing
Колко е вярно, не знам, но наистина приличат на уреди за мъчения....А психическото добруване е основополагащо за физическото такова, така че ...... уредите за мъчения ги оставям за мазохистите. 
Ето това е нещото,което ме спира да отида във фитнес зала. Предпочитам каквото и да е движение - навън да е. Разходка в  планината през уикенда или каране на колело вечер след работа. Упражнения у дома май не съм достатъчно дисциплинирана да правя, но опитвам не особено успешно.  Имаме добре оборудвана и светла зала, но не съм в душевен мир със себе си да слушам мъже как крещят, да ми мирише на потта на още 10 човека и т.н.

# 119
Красимира, ти май във фитнес зала не си влизала  Laughing

Тези, които посещавам нито са мръсни, нито са прашни  Mr. Green и със сигурност въздухът в тях не е по-мръсен от градския такъв

Общи условия

Активация на акаунт