Може ли да сме здрави, без да харчим много?

• 9 978
  • 144
  •   1
Отговори
# 135

Е те точно високия холестерол, е виновен за диабет тип 2. Дори за диабетиците се каза вече, че не трябва да ядат повече протеин от другите хора, което 30% та от храната. Превенция срещу диабета е точно намаляне на месото. Шкембе от маруля никой не е направил, виж от свински пържоли и кебапчета, може да се съглася.

НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ, УМОЛЯВАМ !!! За диабет тип 2 кой ''учен''е казал,че трябва да се набиват въглехидрати, а протеина да е само 30% ???  ooooh!. Аз съм диабетик тип 2 !!! От години. И не е вярно,че диабет тип 2 го получават само възрастните ! Поограмотете се, преди да пускате заблуди, моля. И, да, стресът е един от факторите при диабет тип 2.

Холестерола и диабета. Инфо има където и да четеш.

http://media.framar.bg/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8 … D1%86%D0%B8%D1%8F
http://media.framar.bg/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8 … %82%D0%B8%D0%BF-2

И тук имаше епизод в който жена в преддиабетно състояние, и направиха диета като и намалиха драстично месото:
https://www.youtube.com/watch?v=hgkWDUpP0QQ

http://www.diabet.bg/index.php/feeding
...Храненето с добри и ограничени въглехидрати и избягването на мазни храни, с много холестерол е най-добрата превантивна мярка....

...Други важни принципи, които трябва да се спазват за здравословен режим на хранене са: приема на пет порции плодове и зеленчуци на ден като трябва да са разнообразни на цвят; поне 6 порции нерафинирани и необработени нишестени продукти като хляб, зърнени култури и нишестени зеленчуци – това са грах, боб, леща и картофи; храни с високо съдържание на баластни вещества; прием на много течности, като водата и неподсладените билкови чайове са най-добрия избор....
 Whistling Whistling Whistling

Wink
 Ограмотили сме се, ти си свери часовника.

# 136
Е хубаво може да са ви смешни 700гр, но и с тях понякога изпитвам болка. Чантата редовно предизвиква болка в  шийните прешлени и я олекотявам. Пък на най-спортните им пожелавам да не чуят, че имат артроза, защото големия хъс става голяма душевна болка за слабост. Ама който не го е изпитал не знае...

# 137
  • Има много детски смях.
Ох, отново големи умности са се изписали. И от едната, и от другата страна.
 Stop

Мила, радвам се, че съм била полезна.  Hug

Красимира, ти май във фитнес зала не си влизала  Laughing

Поне последните 20 години  Laughing

# 138
Авторката на поста искаше да чуе съвети, рецепти, а вие го превърнахте в бойно поле.
Аз пък съм живяла в доста страни и на няколко континента, но по-затлъстели хора от американците не съм виждала. И то нямам предвид закръглени и пухкави, а болезнено дебели, които едвам ходят. В по-"образованите" градове тип Сан Фран, Ню Йорк (Манхатън предимно), Бостън и т.н., са по-рядко. Но мръднете ли извън тези градове, положението е трагично. И основната причина е ГМО, хормони, антибиотици, които масово присъстват в храната там. И то не трябва да е опакована. Месо, мляко, млечни продукти, не са ли органик са 100% ГМО. В Европа тези неща все още са забранени, радвайте се, докато е така, и си яжте, каквото ви се яде.
А като споменахте за старите българи, баба ми е разказвала, че месо са яли само по празници. Основно са консумирали бобени, житни култури и много зеленчуци. Не мисля че са били болни или уморени. Работели са предимно на нивата, което е много по-трудно от това, да седиш 8 часа зад бюрото.
И като сте почнали да давате примери за вегетарианци и вегани, моят любим веган е Майк Тайсон. Кой би помислил Simple Smile Иначе в Холивуд е пълно с вегани - Хоакин Финикс, Алек Болдуин, Памела Андерсън, дори Бил Клинтън и много много други. На мен никой от тях не ми изглежда недохранен.
Аз самата нямам толкова воля да стана веган или дори вегетарианец, но искрено се възхищавам на такива хора.
Гледали ли сте документалния филм Forks over Knives? Полезен е. Всеки, който го е грижа за здравето си, трябва да го гледа.

# 139
  • София
При диабет тип 2 клетките не могат да реагират на отделения инсулин( който трябва да помогне на клетките да усвоят глюкозата) . Проблемът може да се разреши с прием на инсулин... Ама защо човек трябва да се тъпче с въглехидрати -> които тялото му не може добре да абсорбира Thinking че да трябва да поема хапове и др неща newsm78 Вярно и диабетиците са хора, ама да трябва да ядат въглехидрати, защото имат диабет? (или защото да не се чувстват ограничавани?) Като човек има алергия към фъстъци, не яде фъстъци. Когато не му понася лактозата, не яде мляко. Когато не му понася целулозата, избягва сурови зеленчуци и други дразнители. Защо тогава трябва да се ядат въглехидрати и то в такива проценти (50%), ако тялото ти не може да ги усвои/абсорбира?

# 140
  • Има много детски смях.
Гледали ли сте документалния филм Forks over Knives? Полезен е. Всеки, който го е грижа за здравето си, трябва да го гледа.

Много тенденциозен филм   ooooh!

За мен най- добрата продукция последните години е "Тежестта на нацията"- поредица на HBO. Там не се делят хората на вегани, вегета и месоядни, а се разглеждат причините за масовото затлъстяване сред народонаселението.  Peace

# 141
  • в колонките
При диабет тип 2 клетките не могат да реагират на отделения инсулин( който трябва да помогне на клетките да усвоят глюкозата) . Проблемът може да се разреши с прием на инсулин... Ама защо човек трябва да се тъпче с въглехидрати -> които тялото му не може добре да абсорбира Thinking че да трябва да поема хапове и др неща newsm78 Вярно и диабетиците са хора, ама да трябва да ядат въглехидрати, защото имат диабет? (или защото да не се чувстват ограничавани?) Като човек има алергия към фъстъци, не яде фъстъци. Когато не му понася лактозата, не яде мляко. Когато не му понася целулозата, избягва сурови зеленчуци и други дразнители. Защо тогава трябва да се ядат въглехидрати и то в такива проценти (50%), ако тялото ти не може да ги усвои/абсорбира?

newsm10 , Съгласна съм, точно си писала за въглехидратите. Но, ''умници'' предпочитат да пуснат търсачката за диабет тип 2 и да дават неуместни съвети. Аз, ако ям картофи, или ориз ще е веднаж на месеца, че и по-рядко. Веднага глюкомерът бие тавана. Далеч от такива ''полезни'' въглени,  Wink.  Става въпрос за диабет тип 2, да не стане недоразумение,  Peace

# 142
Тенденциозен или не на мен филма ми отвори очите за много неща, които не знаех. Не съм се зацикляла на това, дали хората са се делили на вегани или нещо подобно.
Американците определно имат нужда да изгледат много документални филми. Те още от училище зарибяват децата с пържени храни, чипсове, безалкохолни и тем подобни боклуци. Как да порастнат здрави хора така!

# 143
Скрит текст:
Като всяка съвременна жена и аз се старая да се поддържам за да изглеждам добре и да съм с добро здраве.
След определена възраст обаче много неща не са вече така лесни,като например наднорменото тегло.

За моите 43 години се оказа,че е болезнено трудно (и съвсем неикономично..)да Влезна  отново във форма.
Не съм от спортните фенове...но не съм и в абсолютна безтегловност поне за 2-3 дена от седмицата.
Гладът, диетата,режима на живот ....За последните 4 години само операция не опитах.....
Реших, че природните методи ще са много по ефективни, отколкото каквото и да било.
Но ето ти отново проблем....
В съвременния свят е трудно да се опазим от кулинарните изкушения които ни се предлагат.За съжаление тази ни слабост се е прeвърнала в бизнес мотивация за  огромните мастодонти които ни поглъщат с перфектно разработените и хитро изобретените си  химически и гемо производства.
Какво ли не се вкарва вече в консервна кутия или найлон..?Менделеевата таблица може да се открие почти във всичко което е в хладилника или в килера....А т.н. "органично чист" продукт или няма нищо общо с етикета си или е толкова скъп,че здравословните мисли се изпаряват на мига.....
Oтново дилема : как да се грижим за здравето си,без това да повлияе пагубно на бюджета?

Ще запазя всяка препоръчана идея,билка или рецепта.

Споделете ми вашите идеи,опит или предложение ще съм ви благодарна от сърце.

Забелязала съм, че качествената храна е по-скъпа. А храната бъкани с консерванти е евтина. Логично е предвид заплатите си повечето българи да посягат към евтината.
Най-добре е човек сам да си готви и да ограничи вкусните, но вредни храни.
Повече плодове, зеленчуци и домашна храна. Максимално избягване на сладките вкусотии. Да се четат етикетите.
Да не се пуши и пие, да се спортува.

# 144

На авторката мога да кажа, че му е изтървала края, тотално.
Как може жена на 43, да се оправдава, все едно е на 83?
На 43 трябва да е във върхова форма, а не с тежко затлъстяване, от чиста лакомия.

Може да се оправят нещата, но се иска голяма дисциплина.
Промяна в храненето, спиране на доста храни, двигателна активност, ежедневно, и по възможност разделно хранене, но базирано на нисковъглехидратно такова.
Без алкохол, газирано, джънк, сол.
Ще има резултат, ако спази всичко. Но не да пита какво да готви, а да мисли как да минимизира обработената храна. Основно печене и варене. Без пържено.

Последна редакция: вт, 17 ное 2015, 16:56 от Tatti

Общи условия

Активация на акаунт