Може ли да сме здрави, без да харчим много?

• 9 986
  • 144
  •   1
Отговори
# 120
Красимира, ти май във фитнес зала не си влизала  Laughing

Тези, които посещавам нито са мръсни, нито са прашни  Mr. Green и със сигурност въздухът в тях не е по-мръсен от градския такъв

Тук познавате ли се? Говорите си с имена, а не с никове...

# 121
Моля, моля какво им е гирите 1кг?

Просто нищо не правиш с тях, не може да ангажираш най-силните, съответно метаболитно активни мускулни влакна.

И много ясно, че месото ще пречи, когато метаболизмът ти е яко счупен.

А това "засищане" е проблем точно за хората, които не правят разлика между това да са приели достатъчно полезни вещества и това да изпитват "глад на стомаха". Тоест трябва да усещат пълен стомах, иначе се изнервят и ядат, дори да няма нужда.

И аз във фитнес не влизам. Движа се навън. Дори самото адаптиране към външна температура си е половин тренировка. Да не говорим, че във фитнеса си 40 мин- 1 час, а навън може да си и цял ден.

# 122
Точно на място си ми идва баничката, "глад на стомаха", можеш да изпитваш като чакаш да освирепееш от глад и тогава мухаш калория екстра, в случая месо, да се наситиш от раз. Същото правя с един шоколад. Човека е устроен да яде редовно, не веднъж на 3 дена или на ден. Анорексия ми се чини да имаш. Твоя метаболизъм е "счупен". Правилен метаболизъм е да се яде редовно, стомаха да е пълен, всичко друго води до хранителни разстройства.

А на фитнес като съм ходила, съм го правила сутрин като няма мъже да дават "акъли". Краси, ти си в моя квартал, при нас май няма читав фитнес. Една позната ми показва, един който не е далече, който бил по читав, ако те интересува ми пиши на лични.  Peace

# 123
Точно на място си ми идва баничката, "глад на стомаха", можеш да изпитваш като чакаш да освирепееш от глад и тогава мухаш калория екстра, в случая месо, да се наситиш от раз. Същото правя с един шоколад. Човека е устроен да яде редовно, не веднъж на 3 дена или на ден. Анорексия ми се чини да имаш. Твоя метаболизъм е "счупен". Правилен метаболизъм е да се яде редовно, стомаха да е пълен, всичко друго води до хранителни разстройства.

Нямам анорексия. А има доста данни, че човек е устроен именно да яде нередовно и неритмично, като от време на време оставя стомаха си празен. Правилен метаболизъм е когато не хапваш непрекъснато, тялото лесно да започне да използва резервите, а когато седнеш да ядеш, да попълни ефективно резервите. И никога не освирепява от глад.

Не е нормално човек да търси непрекъснато откъде ще дойде следващото ядене и да не може да изпусне едно хранене без драма, а после да навакса нормално, без тъпчене.

165 съм, 57 килограма в нормално състояние, в 9 месец достигам около 67 килограма, като родя, веднага се връщам на същото тегло.

# 124
Въх, един път да се съглася с Мамасита - с 1 кг. гири не правиш нищо. Хората в ежедневието си носят и вдигат много по-тежки и обемни неща - пазарски торби, чанти с лаптопи, деца и т.н. Та затова е неефективно да се тренира с толкова малки гири.

Относно редовното хранене - не, човек не е устроен да дъвчи постоянно нещо. Погледни назад във времето - ама не баба си и дядо си, а ооооще назад и ще видиш, че човек се е хранил когато събере/убие нещо, а не под точен час. Отделно има значение и изразходваната енергия през деня - ако седиш зад бюро е едно, ако влачиш камъни е друго

# 125
  • MI

А това "засищане" е проблем точно за хората, които не правят разлика между това да са приели достатъчно полезни вещества и това да изпитват "глад на стомаха". Тоест трябва да усещат пълен стомах, иначе се изнервят и ядат, дори да няма нужда.

Добре де, като ми е гладен стомаха какво да правя според теб? Да изям някого защото съм се изнервила ли? Твърде вероятно, затова предпочитам едно бананче например, та ако ще според теб да нямам нужда. Мен една пилешка пържола от гърди с малко салата от маруля не ме държи сита до вечерта, та ако ще да съм ламята Спаска.  Crossing Arms И кой каза постоянно дъвчене?! Просто по някое време следобеда ме хваща такъв глад че две не виждам.

Иначе срещу гиричките нямам нищо против, но лично на мен повече от 4 кг едната (не на уред, гирички) ми идват множко и не вижам защо да се мъча с повече.

# 126
Въх, един път да се съглася с Мамасита - с 1 кг. гири не правиш нищо. Хората в ежедневието си носят и вдигат много по-тежки и обемни неща - пазарски торби, чанти с лаптопи, деца и т.н. Та затова е неефективно да се тренира с толкова малки гири.

Относно редовното хранене - не, човек не е устроен да дъвчи постоянно нещо. Погледни назад във времето - ама не баба си и дядо си, а ооооще назад и ще видиш, че човек се е хранил когато събере/убие нещо, а не под точен час. Отделно има значение и изразходваната енергия през деня - ако седиш зад бюро е едно, ако влачиш камъни е друго

И сега има хора, които живеят както преди хиляди години, да не би да се хранят на 3 дена веднъж, или веднъж на ден с екстра протеин?  Не казвам да пасем цял ден маруля, не сме и преживни. "Когато събере", човек е оцелявал там, където има изобилие. Почнал е да убива, когато не е имало какво да събере. Ощеее по назад, не са яли бекон с яйца на закуска, свинско със зеле на обед и пиле с ориз на вечеря. Баба ми и дядо ми, само на протеинова диета са били, т'ва хляб, боб хич не са яли. Самото тяло на човека не е устроено да гони дивеч и убива. Тук, там някой екстра протеинов скакалец или ларва, може и да са изяждали.   Whistling

# 127

Нямам анорексия. А има доста данни, че човек е устроен именно да яде нередовно и неритмично, като от време на време оставя стомаха си празен. Правилен метаболизъм е когато не хапваш непрекъснато, тялото лесно да започне да използва резервите, а когато седнеш да ядеш, да попълни ефективно резервите. И никога не освирепява от глад.

Ми от де да черпи резерви ако ги няма ма моме китна. Като го оставиш тялото гладно и защото в природата хладилник няма и иска да трупа резерви, от там се увълчваш от глад. Вечно гладна и злобна, и дебела.
 Аз съм 168, тежа 53 до 57 зимата, +/- 1- 2 килограма.
Неля, ще седиш гладна и ще броиш калории.  Joy

# 128
nelig, огъваш се от гирички 4 кг, следобед ти притреперва от глад...и твърдиш, че моят метаболизъм е счупен, а твоят е здрав?

# 129
Редовно хранене НЕ означава постоянно да дъвчеш нещо.Елементарно.....

adelinda ,
Скрит текст:
благодаря за предложението, но фитнес залите за мен са кауза пердута.    Laughing
Смятам, че човек няма нужда от толкова силови и натоварващи тренировки, освен ако не иска да става културист.
Бързо ходене, каране на колело, йога, плуване, планински разходки са в пъти по-добри и полезни.
Придържам се към тях.

# 130
  • MI
nelig, огъваш се от гирички 4 кг, следобед ти притреперва от глад...и твърдиш, че моят метаболизъм е счупен, а твоят е здрав?

За твоя метаболизъм пък кога съм казвала нещо? Казах за авторката - предположение при това. Ми моя си е ОК, иначе с моето готвене щях да се търкалям, а съм си в нормата, макар и с извивки.  Joy И каква връзка има с метаболизма ми? Има супер слаботелесни хора, на които им работи даже прекалено метаболизма.

4+4=8. 8 кг за жена са си ОК. Повтарям, гирички, поне за мен те са по-трудни отколкото да идеш на уредите. И с това пак правя мускули на ръцете повече отколкото ми харесва, но такъв ми е организма. Както знаем има три типа, да не почваме от началото. Аз с малко клекове сутрин правя мускули че после ме питат какво тренирам.  Sick Да не говорим че фитнесът и тежестите не са единствения начин на движение, стига сте се вманиачвали вече!

# 131

И сега има хора, които живеят както преди хиляди години, да не би да се хранят на 3 дена веднъж, или веднъж на ден с екстра протеин?  Не казвам да пасем цял ден маруля, не сме и преживни. "Когато събере", човек е оцелявал там, където има изобилие. Почнал е да убива, когато не е имало какво да събере. Ощеее по назад, не са яли бекон с яйца на закуска, свинско със зеле на обед и пиле с ориз на вечеря. Баба ми и дядо ми, само на протеинова диета са били, т'ва хляб, боб хич не са яли. Самото тяло на човека не е устроено да гони дивеч и убива. Тук, там някой екстра протеинов скакалец или ларва, може и да са изяждали.   Whistling

Ако пък се вгледаш във времето на прабабите и бабите ни, ще видиш, че повечето религиозни традиции в света са запазили нередовното хранене, но под формата на пости. Сряда и петък постно, по празници- преяждане с месо, плюс още 3-4 периода на пост. По-благочестивите бабички в петък въобще не са се хранили. Прабаба ми е спазвала "тримирене" в първата седмица на Великия пост. Тоест човечеството е намерило начин да доближи диетата на земеделеца до тази на ловеца и събирача, като я направи неритмична.

Къркоренето на стомаха в определен час е въпрос на навик. Може да промениш навика така, че стомахът ти да си 'почива" и да работи само тогава, когато седнеш за хранене. Апетитът се регулира от мозъка и навиците, той не е вграден, човек може да го овладее. Пробвай 3 седмици просто да не ядеш традиционната следобедна закуска и ще видиш, че стомахът ще спре да я търси.

# 132
  • MI
Къркоренето на стомаха в определен час е въпрос на навик. Може да промениш навика така, че стомахът ти да си 'почива" и да работи само тогава, когато седнеш за хранене. Апетитът се регулира от мозъка и навиците, той не е вграден, човек може да го овладее. Пробвай 3 седмици просто да не ядеш традиционната следобедна закуска и ще видиш, че стомахът ще спре да я търси.
Аз всъщност следобед ям само плодове, но и обядът ми отдавна не е пилешки гърди, а паста/яйца/ориз. И не огладнявам. Много пъти съм пробвала, огладнявам си като вълк ако не се нахраня на обед с нещо по-съществено. Затова просто внимавам кога какво ям - сладко само сутрин, паста и сие - на обед, а по-лекие неща вечер. Така поне има време да се изгори изяденото.... Всеки организъм е различен, аз например горя сравнително бързо храната, но и много бързо огладнявам. Мъжа ако не го карам да яде ще забрави. Но и по-трудно сваля ако сложи веднъж някой килограм отгоре. Затова толкова пъти вече повторих - най-добре всеки да си следи тялото и да реагира спрямо него.

# 133
Тотално некомпетентна си мамсита, и явно и тялото си не познаваш. И В йога препоръчват да не се яде един ден в седмицата, и са вегетарианци при това, няма нищо общо с хаотичното хранен, което препоръчваш. Мозъка, контролира тялото, но волево много малко можеш да промениш. Определено за мен имаш хранително разстройство. В постите се яде постно, което е 200 дни в годината. Но не се седи гладен. Иначе с доближаването на ловеца и земеделеца, казваш че хората са хващали плячка рядко, за сметка на растителната храна? Е да де, аз друго не казвам.

Чакам някой да ми даде разумна причина, да не се храня по 3 пъти на ден. В дните, в които не мога да съм в режим и веднага ми се отразява и на перисталтиката, и почвам да тъпа да наваксам.

# 134
  • в колонките

Е те точно високия холестерол, е виновен за диабет тип 2. Дори за диабетиците се каза вече, че не трябва да ядат повече протеин от другите хора, което 30% та от храната. Превенция срещу диабета е точно намаляне на месото. Шкембе от маруля никой не е направил, виж от свински пържоли и кебапчета, може да се съглася.

НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ, УМОЛЯВАМ !!! За диабет тип 2 кой ''учен''е казал,че трябва да се набиват въглехидрати, а протеина да е само 30% ???  ooooh!. Аз съм диабетик тип 2 !!! От години. И не е вярно,че диабет тип 2 го получават само възрастните ! Поограмотете се, преди да пускате заблуди, моля. И, да, стресът е един от факторите при диабет тип 2.

Общи условия

Активация на акаунт