Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 156 570
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
Остатъчна урина,постоперативна хипоспадия на уретра,постоперативна фистула и неоткрит рефлукс.

# 451
  • Благоевград
Остатъчна урина,постоперативна хипоспадия на уретра,постоперативна фистула и неоткрит рефлукс.

За рефлукса какво изследване се прави, за да се установи дали има такова нещо? Аз съм със "Синдром на Фралей" на десен бъбрек, но и двата бъбрека са в еднакво състояние, но много често ме боли само десния и в него се образуват повече камъни и песъчинки. Казват ми, че не е необходимо да се оперирам.

# 452
С микционна цистография се е виждало на рентг.снимки,но уролога ми не го е видял.Опитен ехографист го заподозря по данните от ехографа,но уролозите не го приеха.
Извън Бг -го видяха с цистоскопия от състоянието на орифициумите и поддържаната хидронефроза.

# 453

Постоперативна означава ли, че е в резултат от операция? Къде те диагностицираха?

# 454
Да,в резултат на неуспешни операции.

# 455
  • някъде
Чай Урогард пил ли е някой?

# 456
Здравейте момичета,
включвам се към темата.От 3-4 години съм с хроничен цистит.Какво ли не правих , къде ли не ходих! Родителите ми се бяха побъркали с мен ,че чак и в чужбина ходихме!резултат нулев! Всички ми казваха супер си нямаш аномалии незнаем от къде се появят тези бактерии.Правих куп изследвания ,цветни снимки,уродинамики и какво ли не изпих 15 антибиотика за година и половина до момента в който си казах край - не мога повече да се тровя.Съвсем случайно майка ми намери контактите на една хомеопатка - Др.Костова която препоръчвам с 2те си ръце Hug ! Страхотен човек , прие ме ,излях си душата.Бях много отчаяна ,явно така и съм изглеждала.Забравих само да спомена ,че аз имах много тежки кризи,7 месеца подред всеки един с цистит + изолирана бактерия + кръв в урината + АБ и така до следващия,имала съм случеи в които не можех да ходя.Била съм на АБ през устата + гентамицин (мускулни инжекции)
Та....връщам се на др.Костова отидох тя ми даде едни капки почнах да ги пия по схема и момичета нямах от тази гад 1година! Тази жена беше бог за мен ,дори и с други проблеми си ходех при нея за всичко..и така мина тази 1 година,до момента в който смених партньора (при мен проблема главно идваше след секс) март месец миналата година и аз глупачката пак тръгнах по доктори пак антибиотици,профилактики,лекарства от чужбина-смятам че няма лекарство което да не съм опитала и ефекта винаги е един и същ.Сега отново съм решила да не пия антибиотици пак се обърнах към хомеопатката + цистинол акут много ми помогна ,но той не може да се пие май повече от 5 пъти годишно както мога да ви препоръчам чая на др.Михайлов казва се чай номер 33 и се продава в една билкова аптека в центъра ,казва се https://verbena-m.com/ ,имам приятелка която се отърва от е.коли 10/5 само с него но много продължително приемане и от тогава не е имала цистит вече 2-ра година ! Лошото е че всеки организъм отреагира различно и всяка една от нас трябва да си намери правилния лек , но не антибиотик.Тези ваксини уроваксом и уростим -никога! Точно те хронифицират нещата.
Последното което ми помогна беше кантарис 9CH + цистинол акут + червена боровинка + топла бутилка поставена на пик.мехур , мен това много ме успокоява ( при кризи винаги седях в банята с горещия душ на корема, това беше единственото което ме отпускаше и ми позволяваше да заспя ).
Момичета моя съвет е обърнете се към алтернативната медицина - да върнаха се цистите при мен , но не са толкова силни колкото бяха и се върнаха защото аз го позволих тъй като се върнах към порочния кръг с АБ!Това е една пералня за пари която не лекува а ни прави зависими от тях!
П.С : има нещо което е дълбоко свързано с цистита : ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО всекидневно изхождане по голяма нужда ! дебелото черво както знаете е залепено за пик.мехур и ако там се трупа то всичко отива в пик.мехур и дори бактериите да не са вкарани отвън те си намират път и отвътре...
Препоръчвам също така имуностимулант САМЕНТО .
Извинявам се ако съм се повторила и съм казала нещо което вече е коментирано ,просто са прекалено много страници които признавам си не прочетох всички  Blush
Надявам се и си пожелавам всички НИЕ да се избавим от тази МЪКА  bouquet Hug

# 457
  • Благоевград
Здравейте Simple Smile Аз бях вчера на преглед при нашия приятел уролог в "Пирогов". Прегледа ме и каза, че е останал в долна чашка един камък 5 мм и някакви дребни песъчинки. Левият бъбрек е в добро състояние, някакви дребосъци има, но нищо сериозно. Като му казах, че пия от тези червените хапчета ме пита как изобщо се храня, защото те са зловещи за стомаха. Преглеждайки ми пикочния мехур, първо се загледа и вика "А, тая жена камък ли има бе?!?!?"  Laughing Обаче пак се загледа, но каза, че не било камък и после вече аз му казах, че имам полип и той каза изобщо да не се чудя, да го махам. Казах му, че ме е страх, заради бактериите, които имам и той ми вика "Ми ти в следващите 10 години едва ли ще се отървеш от тези бактерии" и аз  Shocked За съжаление след 2 седмици заминава за Англия, там ще работи и ме препрати при негова приятелка, пак уролог, която му наследява пациентите, препращал ги към нея, той я обучавал и каза,че може да разчитаме за всичко на нея. Изписа ми Фуролин. Ще го пия 6 месеца, каза, че не било тип ваксина, а било противовъзпалително и антибактериално и каза, че много ще помогне. Имам още 5 хапчета да допия от тези червените и после ще пусна стерилна урина. Имам си оплаквания иначе. Пари ме сутрин като ходя до тоалетната. Ще видим до къде ще го докараме.  Каза ми, че бактериите умирали в кисела среда и 10 дни да пия 2х1 вит. С, за да може Ph да е 5. Аз му казах, че в момента е 6, той каза "Пиеш лимони, пиеш вит. С и Ph да е 5".

# 458
Как се казва лекарката към която те препрати?

# 459
  • Благоевград
Как се казва лекарката към която те препрати?

Д-р Галя Музикаджиева, пак работи в "Пирогов".

# 460
  • някъде
Тина този полип в мехура ли е? Ако да- как са го видяли и как се маха?
Не избързвай с това махане, консултирай се с няколко лекаря, защото четох в интернет разни неща, а и за един определен случай са ми казвали.....така че помисли и прочети всичко в нета /не се доверявай на първия лекар/
Чела съм, че лимона прави алкална средата... от друга страна при бактерии казват да се подкисели, за да се изхвърлят, а при чести цистити да се алкализира урината...нещо не мога да разбера много смисъла на всичко.
На последната урина ми пишеше РН 7 или 7.5 не помня, не е при мен листа, но знам че се учудих, защото винаги ми е било 6- максимум 6.5

# 461
Подкиселяването става най-успешно с кока кола. Ако трябва да е кисела средата. За лимона както се оказва въпросът е спорен....трябва да проведем личен експеримент за да разберем истината...да си купим лакпус, да се наливаме с лимон и да си мерим рН-то. Да видим качва ли се или се понижава....дотам ни докараха вече с некадърността и безотговорността си да трябва сами да си провеждаме експерпиментите....и като ще взема и ще го направя ей така за да разреша този въпрос веднъж завинаги.

# 462
  • Благоевград
Диди, имам полип в матката. Доста е голям и дълъг. Трябва да се махне. Ходила съм при 4 лекаря, дори при професор Карагьозов, но той ми каза абразио, а аз на сляпо няма да дам да ме режат и съм се решила на резекция. В Благоевград има частна болница, в която правят такава процедура, ходила съм при този лекар, той ми го откри и оттам нататък тръгнах да се консултирам и с други специалисти. Но щом и професора казва, че трябва задължително да се махне, значи ще го махна. Въпросът е, че не искам кюретаж, защото е много трудно възстановяването след него, другата процедура е по-щадяща за нераждали жени. Отделно от това, заради проблемите с инсулина не ми се съсирва бързо кръвта и като се порежа някъде, то тече ли тече. Направо е ужасно и ме е страх от обикновен кюретаж, още повече, че се прави без упойка. Та моят доктор видя полипа в матката. За щастие няма към момента нищо обезпокоително в мехура. Продължавам да си пия Неоренала форте, щом стопява онези гадинки, ще го пия още 2 месеца. Лятото ще ходим до Хисаря. Проблемът е, че в момента още ме боли като ходя по малка нужда и честно казано не съм обнадеждена, че тези червените хапчета действат. Не мисля, изобщо нямам облекчение от тях, а и от няколко дни ги пия на 12 часа, не на 8, както беше казал уролога, защото наистина много ме боляха червата и стомаха от него. 

# 463
  • някъде
Чувала съм за някакво "светило" в Плевен /за гинекологията става въпрос/- една позната от Бургас е ходила при него, ако искаш да попитам как се казва?

# 464
  • Благоевград
Чувала съм за някакво "светило" в Плевен /за гинекологията става въпрос/- една позната от Бургас е ходила при него, ако искаш да попитам как се казва?

Аз честно казано вече не съм много по тези "светила", защото и без това те точат като касичка. Професор Карагьозов ми искаше 200 лева за кюретаж, а тук при нас дори в частната болница не е повече от 50 лв. Ако не те затруднявам, може да попиташ и точно в какво е добър.

Общи условия

Активация на акаунт