АВГУСТинче вече бяга, мама за коледен хаос се стяга!

• 61 174
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Ей, ма на! излагам се вече, толкова пън д ане намеря време да напиша 2 реда.
Какъв е тоя хаос около мен, не знам. не мога да си сложа нещата в ред. Едвам смогвам напоследък - работата ми несвършена, къщата ми непочистена, децата недогледани, аз пък съвсем не съм се и видяла на какво приличам. Сутрин се сещам, че не съм се сресала по настойчивите погледи на хората, с които се разминавам на входа на петрото. Ужас!
Честито родило се бебе! много радост (поне двойна Simple Smile ) на цялото семейство пожелавам.
Споделям набързо някои неща и бягам пак в сянка.
Случайно преди няколко дни открих два горни кътника излезли в устата на Коко. Ама излезли ви казвам и вече в употреба! Голяма изненада, събра ми очите, а аз други очаквах Simple Smile
И тая сутрин се събуди с лека температура, никой не ми е звънял до сега, надявам се, че няма за какво и си трая. Дано като се прибера всичко е наред.
Фиона наби ми се в ума днешната дата. На мен тия неща са ми много на мерак. Стискам палци от сутринта, да знаеш и само щастие!
Друго после и друг ден. Сори, напоследък се усещам,ч е влизам само да споделя нещо мое и много не коментирам по вашите писания, тъпо е така. Ще се опитам да се поправя, имам какво да кажа на места Simple Smile
ИЖИНКА Къде се покри? Я да се покаже поне да поздрави Simple Smile
 bouquet

# 571
ymemansi, одобрени сме, тъкмо се хваля наляво-надясно. Благодаря ти, че си ни мислила!

Детските се подават наново всяка година. Обаче за тези без брак не знам вече как се случват нещата, нали някакви закони приемаха уж да е официално съвместното съжителство и т.н.

Вода пият все по-рядко, давам им от малка истинска чашка след хранене. Имаме 4 вида всякакви чаши, по-добре да им давам аз от малка чашка. Заливат се, лигавят се други щуротии. Обаче не мисля, че има строга последователност кое след кое ще научат.

# 572
Аз давам вода все още от чаша с мек накрайник. Даже тези дни купих нова, че предната я изгриза. От нормална чаша ще се учим на лято като се стопли, че сега не ми се преоблича.
Фиона, честито!

Последна редакция: ср, 13 яну 2016, 16:13 от kremolin

# 573
Фиона честито  bouquet
За чашите - какво значи твърд накрайник? Ние имахме една с твърд накрайник, ама той беше по-скоро като биберон, но пластмасов  newsm78 Сега пие от шише със сламка и от истинска чаша. Залива се малко с чашата, но с всеки ден е все по-малко  Joy Сам си я държи. За мен следваща фаза е да пие от нормално шише  Thinking Няма пък цял живот специални шишета да купуваме  Laughing
И аз искам да се оплача от вечерното заспиване - направо ме изкарва извън равновесие. По един час се приспиваме, не знам зъби ли са, не го изморявам достатъчно ли, но е малък ужас  Rolling Eyes

# 574
Фиона, честито!

За чашата съм купувала само шише с накрайник като сплескан биберон и сега не особено успешно пие от шише/чаша. Сламка не съм давала, защото само си играеше с тях.

# 575
  • София
Ние пием от една като лейка от Икеа. Сам си пие от нея. От нормална чаша с помощ. Навън давам от шише с накрайник от ДМ му бях купила водичка. Може и със сламка, но нямам специално шише, а съм му давала обикновенна леко скъсена.

# 576
Ние вода пием май най-много вечер ...примерно с приспиването до окончателното събуждане по около 300-350мл,като при заспиването пие по около 60,зависи дали се лигави или заспи бързо.Иначе шише с вода има в ръката постоянно или някъде ,където може да си вземе,ходи пие си,лигави се ,понякога си ляга в кошарата да пие,супички яде много,яйрян понякога,сокове,а и сутрин 210 АМ...не знам по колко е нормално...а и вечер правим и един чай успокоителен на гранули пак към 250 мл,към 4 като се размърда вече не иска вода,рано е за мляко и затова даваме него.., но си остава бая не го пие целия .преди като си спомня,че се оплаквах ,че само тези чайове пие,не близваше вода и то в какви количества ги пиеше  Laughing всичко с времето си

# 577
  • София
Ние пием от една като лейка от Икеа. Сам си пие от нея.
И Миа така. Освен тази чаша, която ми се разлива в чантата и затова не я нося навън, имаме и едно шише с биберон за през нощта и за в чантата през деня. Та, от тези двете пие, но не особено. Отделно вечер правя айранче вместо да греба с лъжицата киселото мляко и го давам от обикновена чаша. Голямо оливане пада. Още не е за обикновена чаша, да не говорим сама да я държи. И до там ще стигнем.
Фиона, не разбрах какво ти честитят, ама честито и от мен!  Sunglasses
Аз нали още си страдам, че нощем не спим... И не мога да се примиря, че не намирам решение. Нали от тая каша вече съм се парила....  newsm78 Тази вечер реших, че може би биберона разваля спането. Буди се и докато го намерим и й го дам и вече се е разсънила. Пък и това, че го е изпуснала може би е повод да се буди. Реших, че ще махам бибата. Еми, няма заспиване. Дадох я....  Sad Не бях достатъчно упорита. А тя беше...  Joy Ще трябва да пробвам някакви плавни методи. Просто ми писна с това неспане.  #2gunfire Дори не знам дали ще си заслужава зора, ако и това не е проблема. Оплаках се, лека вечер!

# 578
  • Пловдив/София
Десимира, доста е вероятно да е от бибата. Опитвала ли си да й дадеш да я посмуче вечерта, но не непоредствено преди лягане? Да замениш с гушкане, четене, музика, каквото обича...
И мен ме мъчи постоянно въпросът за спането, но от всички изчетно и опитано: май просто трябва да чакаме да им дойде времето. Аз не съм от търпеливите и хич не ми е лесно, но вече мисля, че колкото повече се фиксирам върху това, по-лошо става. Тази седмица 2 пъти спа много добре без да съм очаквала. Май просто зъбите поранаха основните и сега ако се буди е защото е мокър или е сънувал нещо, не просто така по 100 пъти без видима причина, което ме подлудяваше...ТА съветът ми е -опитай се да замениш с нещо биберона (казват,че отнема 3 нощи мъка), ако не става, просто приеми, че ще чакаш още. Много е възможно зъби да я мъчат и бибата само да я успокоява. Ако си сигурна, че е само бибата, бих предложила рязък метод (изхвърляш биберона и една нощ просто да нямаш у вас, за да не се изкушиш). Но пак казвам, рисковано е, може пак да се буди и да няма какво да я успокои...освен ако не ти се експериментира за 3 нощи, не знам.

Аз още се чудя дали направих грешка като го отучих от биберон докато беше на около месец само...Нали уж били вредни за зъби, кърмене и тн, но на практика имах нервно и ревливо дете и все се чудя дали ако беше свикнал на биберон, нямаше да ни е по-леко?Или обратно, деца каот него просто не обичат биберон?

# 579
По отношение на биберона - в момента, в който дребния си откри ръцете - на 3 месеца - хвана бибата и я изхвърли. Молила съм му се да си я смуче - е не! Хиляда вида смених - не пожела. После ме беше яд, че съм купувала Simple Smile Simple Smile Сега вече съм доволна, че я отказа сам, но си има моменти, в които ми се иска да можеше да му бутна биба и да се свърши Simple Smile

Предлагайте заглавия за новата тема, тази бавно, но славно върви към финал Simple Smile

# 580
Момчетата също понякога се разбуждат, търсейки бибите си. А пък ако се случи да хвърлят някоя в тъмното под леглата....става страшно, аз залягам, зяпам в сумрака-станала съм като батман. Сега вече през деня не ходят с тях. Но забелязвам, че в един момент започват да хленчат и щом дам бибките се успокояват. Посмукват ги и ги хвърлят след това отново. Може би съветът на Пипи е добър, трябва да опиташ.
Честитките са за успешното интервю за американски визи.

Малък Сечко идва на шейна при августовските деца. - пък дано донесе един качествен сняг да се потъркаляме, че след двата неуспешни опита космонавтите бяха кални, а не мокри.  ooooh!

# 581

Фиона, хареса ми заглавието, но докато изпишем темата ще дойде Баба Марта Wink.

# 582
Аз вече за пролетта си мисля, вие за сняг и сечковци Simple Smile

# 583
  • София
Ние сме с биба само за спане. Будим се нощем и я търсим, но аз съм чевръста и в тъмното бързо я намирам и веднага заспива. Давала съм я и в мола, че тогава имаме спокойствие, а иначе тр все солети да давам. Два дни пробвах на обед да сме без нея, заради яслата, но хленчеше и я дадох, а и не съм сигурна че е толкова нужно да я махна за там. Все пак да кажа, че ако не ни мъчат зъби спим спокойно най-много едно две будения за биба или въобще. Та не знам дали причината за лошия съм може да е бибата. При всеки случай аз държах да сме с биба, че много ме беше страх да не засмуче пръст и все още ме е, ако я махна да не го направи. Сори за грешките от тел съм...

# 584
Фиона, незнам дали да ти честитя, понеже съм живяла навън (не в САЩ) и знам за какво иде реч.Може пък там да е различно Simple Smile Желая ви успешна интеграция и много късмет във всичко.
Вода - пие доста, може би около 400 милилитра плюс едно АМ вечер 200. Мисля, че е добре, че пие. Ползва чаша със сламка. От няколко дни й давам от обикновена, но не е много готова.
Периодично пробвам и авентската чаша за приучаване към нормална, и там удрям греда. Имаме и с накрайници, може го, но предпочита със сламка, така най-добре пие.
Вчера й купих обувки от Спорт депо - има 30 и 40% намаление. Много съм доволна, нали пак съм опукала пари Simple Smile
Имаше и друго, но забравих....а, да! Спа цяла нощ в леглото си без нито едно будне. Много беше хубаво....
Хайде, днес ще е хубаво времето, грабвайте децата и навън!

Общи условия

Активация на акаунт