Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 11

• 104 470
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • гр. София
Сега почивам, настройвам се положително, възстановявам си вярата в добрия край и така ...

Това е много важно. Колкото и да е трудно понякога, главата винаги трябва да се държи високо и да се върви напред  Hug Успех!

sesesita, успех и на теб!  Grinning

# 76
Отчет от посещението при д-р Юнакова днес.

Не ми назначи никакви нови изследвания, според нея нямало смисъл - биохимичната бременност се дължала на възрастта и намаленият брой качествени яйцеклетки.
Продължавам с инсеминация след Нова година, като ще мина след процедурата на фраксипарин, за да тушираме тромбофилиите.
Ако и тази инсеминация е неуспешна - ин витро и подготовка на документите за фонда.

Сега почивам, настройвам се положително, възстановявам си вярата в добрия край и така ...

Браво миличка!
Сега почивка и спокойствие Simple Smile

# 77
За болничните само да кажа, т.к. днес минах да си го взема - 15 дни е, след пункция, включва и трансфера. Пише : женско безплодие, тубарен произход!

# 78
sesesita стискам палци за добри новини  Hug

Благодаря за подкрепата момичета  bouquet

# 79

Отчет от посещението при д-р Юнакова днес.

Не ми назначи никакви нови изследвания, според нея нямало смисъл - биохимичната бременност се дължала на възрастта и намаленият брой качествени яйцеклетки.

Чета редовно, но предпочитам да не пиша. Просто днес отворих и ми попадна този пост- биохимичната бременност се дължала на възрастта и намаления брой качествени яйцеклетки.

На Юнакова това й е редовното оправдание за некадърността си.

При мен лично- уж перфектен ембрион при трансфера, след 2 седмици при коментар- изведнъж стана лош, щото виждаш ли яйцеклетката ми била лоша, заради преклонната ми възраст от 34 години...

# 80
Mega77,
аз не съм лекар и честно казано, не искам да ставам. Затова и не мога да кажа дали д-р Юнакова е права или не. Ако знаех отговора, щях сама да се лекувам. Не ми е приятно да хвърлям пари, нерви и време, за да се окаже че съм претупана или жертва на недоглеждане. Затова си смених и лекарката преди този опит - според мен не обърна внимание на нещо, което и дилетант като мен го забелза.

Относно това, дали сега Юнакова е права или не - не мога да ти кажа. Защо смяташ, че обяснението й не е вярно? Питам те , за да мога да се ориентирам дали да търся второ мнение или не. Само за сведение - аз съм на 39 , така че при мен фактора възраст е много по-сериозен.

# 81
Mega77,
аз не съм лекар и честно казано, не искам да ставам. Затова и не мога да кажа дали д-р Юнакова е права или не. Ако знаех отговора, щях сама да се лекувам. Не ми е приятно да хвърлям пари, нерви и време, за да се окаже че съм претупана или жертва на недоглеждане. Затова си смених и лекарката преди този опит - според мен не обърна внимание на нещо, което и дилетант като мен го забелза.

Относно това, дали сега Юнакова е права или не - не мога да ти кажа. Защо смяташ, че обяснението й не е вярно? Питам те , за да мога да се ориентирам дали да търся второ мнение или не. Само за сведение - аз съм на 39 , така че при мен фактора възраст е много по-сериозен.

Защото аз й ядох попарата. За справка темата Неуспешно инвитро. От алчност, некадърност и претупване, недоглеждане и неглижиране, в момента съм хем без замразени емрбриони, хем без яйчник и тръба. Обяснението й беше същото, на всичко отгоре- необосновано високомерно.

# 82
Момичета,
Зная колко е тежко да приемеш неуспеха и колко е лесно да хвърлиш вината върху лекуващия лекар. Истината е, че основен проблем на съвременното общество е възрастта, на която жената започва да има репродуктивни намерения. От физиологична гледна точка най-благоприятната възраст е между 18 и 22-24 години. След това с всяка изминала година шансовете за реализиране на бременност намаляват. Нормално е да намалява и броя на качествените яйцеклетки. Едни ембриони може да изглеждат добре на 5-ти ден, но всъщност да не е съвсем така и да не могат да се имплантират добре. Има един куп причини да не се реализира бременност и не всички са под контрола на лекарите.
Никой не иска да е жертва на недоглеждане или претупване, но и никой лекар не цели провал. За нас сбъдната мечта би било да забременеем. А за лекарите - професионален успех, към който се стремят. Не е честно да им лепваме етикети, че са некадърни, защото това не е вярно!
Всяка една от нас просто трябва да намери, този лекар, на който има доверие и да се въоръжи с вяра и търпение, за да извърви заедно с него този път. За мен това е именно д-р Юнакова:)

# 83
Скрит текст:
Mega77,
аз не съм лекар и честно казано, не искам да ставам. Затова и не мога да кажа дали д-р Юнакова е права или не. Ако знаех отговора, щях сама да се лекувам. Не ми е приятно да хвърлям пари, нерви и време, за да се окаже че съм претупана или жертва на недоглеждане. Затова си смених и лекарката преди този опит - според мен не обърна внимание на нещо, което и дилетант като мен го забеляза.

Защото аз й ядох попарата. За справка темата Неуспешно инвитро. От алчност, некадърност и претупване, недоглеждане и неглижиране, в момента съм хем без замразени емрбриони, хем без яйчник и тръба. Обяснението й беше същото, на всичко отгоре- необосновано високомерно.

Мега, видях темата ти. Много съжалявам за това, което се е случило с теб. Каквото и да ти кажа, едва ли ще помогне.

Относно д-р Юнакова - мисля, че във всяка клиника стават грешки и претупвания, които естествено са за наша (на пациентите) сметка. Дали в твоя случай има лекарска небрежност или лошо стечение на обстоятелствата - не знам. Не пожелавам на никой да мине през това, което си преживяла.
И на мен ми се иска да имам повече от 10 мин преглед при лекаря, да не вися с часове дори когато имам запазен час, да ми се обръща специално, индивидуално внимание и екип от лекари да се върти около мен (много съм гледала и Анатомията и д-р Хаус, май), но едва ли в Бг има подобна клиника. Да, понякога има леко залитане към търговска, а не към лекарска насока, но все пак да не забравяме, че сме в България и това е неизбежно. Не звучи примиренчески, по-скоро реалистично.

Аз вече смених веднъж лекаря - ще пробвам още веднъж да се доверя на сегашната си лекарка, защото не е показала с нищо, че пренебрегва моето състояние. Както казах, по-възрастна съм, процедурата е инсеминация. Сама видях в нета, че успеваемостта при такава процедура, на тази възраст е 10-на %. Какво да направи лекарката в случая и как да повлияе на организма ми да благоволи и да развие оплоденото ембрионче?

Благодаря ти за предупреждението и ти пожелавам скоро да се оправиш и да изпълниш мечтата си за дете  Hug

# 84
  • София
здравейте, момичета, искам да попитам следното: имате ли представа дали в "Щерев" има по- специален подход към жените с намален ЯР, и по- специално дали се прилагат следните  протоколи:
единият е Microdose flare-up protocol , другият е  estrogen priming protocol- така нареченият "пач" протокол?
Известно ми е, че тези протоколи се практикуват в чужди клиники, включително и в БГ, но не знам как стои въпросът в София?

# 85
Скрит текст:
Mega77,
аз не съм лекар и честно казано, не искам да ставам. Затова и не мога да кажа дали д-р Юнакова е права или не. Ако знаех отговора, щях сама да се лекувам. Не ми е приятно да хвърлям пари, нерви и време, за да се окаже че съм претупана или жертва на недоглеждане. Затова си смених и лекарката преди този опит - според мен не обърна внимание на нещо, което и дилетант като мен го забеляза.

Мега, видях темата ти. Много съжалявам за това, което се е случило с теб. Каквото и да ти кажа, едва ли ще помогне.

Относно д-р Юнакова - мисля, че във всяка клиника стават грешки и претупвания, които естествено са за наша (на пациентите) сметка. Дали в твоя случай има лекарска небрежност или лошо стечение на обстоятелствата - не знам. Не пожелавам на никой да мине през това, което си преживяла.
И на мен ми се иска да имам повече от 10 мин преглед при лекаря, да не вися с часове дори когато имам запазен час, да ми се обръща специално, индивидуално внимание и екип от лекари да се върти около мен (много съм гледала и Анатомията и д-р Хаус, май), но едва ли в Бг има подобна клиника. Да, понякога има леко залитане към търговска, а не към лекарска насока, но все пак да не забравяме, че сме в България и това е неизбежно. Не звучи примиренчески, по-скоро реалистично.

Аз вече смених веднъж лекаря - ще пробвам още веднъж да се доверя на сегашната си лекарка, защото не е показала с нищо, че пренебрегва моето състояние. Както казах, по-възрастна съм, процедурата е инсеминация. Сама видях в нета, че успеваемостта при такава процедура, на тази възраст е 10-на %. Какво да направи лекарката в случая и как да повлияе на организма ми да благоволи и да развие оплоденото ембрионче?

Благодаря ти за предупреждението и ти пожелавам скоро да се оправиш и да изпълниш мечтата си за дете  Hug

В моя случай е не само лекарска небрежност, а безочлива лъжа с търговски привкус. Последствията са само за мен и то не бяха от най-леките и най-приятни- 2 хоспитализации по спешност + коремна операция и то след "компетентната" намеса на въпросната персона, към която именно се обърнах първо.
Някои момичета ме бяха обвинили, че съм трол, че съм не знам каква, истината е, че съм достатъчно интелигентна да си събера всички видове изследвания и да отида на 3-то , 4-то и 5-то мнение- едното в Майчин дом, другите в 2 различни клиники по репр.медицина. Категорично изводите са- не сте имали никакъв шанс с тези показатели на Estradiol, при мен в извънредно големи стойности. Именно той е скапал яйцеклетките ми, именно той доведе до хиперстимулация и торзия на яйчника. Самата докторка обаче даде зелена светлина както на пункцията, така и на трансфера.

Дали тя е била права или не, мен не ме интересува, защото аз съм поверила живота и здравето си, и то срещу заплащане, а последствията са само за мен и семейството ми. Нито ми е майка, нито ми е сестра и не виждам защо трябва всички да мълчат и в надеждата да имат дете да оправдават бруталните действия върху здравето си. Гледам, че тя не се е трогнала хич и продължава да си действа по стария начин.

# 86
  • София
здравейте, момичета, искам да попитам следното: имате ли представа дали в "Щерев" има по- специален подход към жените с намален ЯР, и по- специално дали се прилагат следните  протоколи:
единият е Microdose flare-up protocol , другият е  estrogen priming protocol- така нареченият "пач" протокол?
Известно ми е, че тези протоколи се практикуват в чужди клиники, включително и в БГ, но не знам как стои въпросът в София?

Какви са ти показанията за намален ЯР? Колко ти е АМХ и Инхибин Б?

# 87
Mega77 аз лично не съм от тези, които си мълчат. При първото ми съмнение, че лекаря ми не е обърнал внимание и ми е направил процедура с минимален шанс за успех, когато можеше да изчака по-благоприятен момент, се преместих при друг. Но засега, за д-р Юнакова такова нещо не мога да кажа.

На теб мога да ти кажа само успех и скорошно възстановяване.

# 88
  • София

Какви са ти показанията за намален ЯР? Колко ти е АМХ и Инхибин Б?
АМХ -  0, 55,  реф. 1-6, Инхибин Б -60 при реф. 40-200

# 89
запис за темичката Wink

Общи условия

Активация на акаунт