Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 11

• 105 120
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Момичета, съжалявам, че така отново навлизам в темата, но след лекарствата за стимулиране на овулацията, следват инжекциите, нали така? По-ефикасен метод за стимулация има ли? Те същите ли са като тези при ин витро? newsm78

# 286
Момичета, съжалявам, че така отново навлизам в темата, но след лекарствата за стимулиране на овулацията, следват инжекциите, нали така? По-ефикасен метод за стимулация има ли? Те същите ли са като тези при ин витро? newsm78

Въобще не съм наясно, но мисля че не са едни и същи.. Моя позната я стимулираха с инжекции, а след това каза, че докито й е дала инжекция за ин-витро (с която има успех!) и по това уточнение съдя, че са различни...

# 287
  • София
Да, следват инжекции, ако няма добър яйчников отговор само с хапчета, или комбинация хапчета+инжекции.
Инжекциите са едни и същи и при инвитрото. Само дозите са различни, тъй като при инвитрото се целят повече фоликули, единиците лекарство са по-високи. При мен и за инсеминациите, и при инвитрото бях стимулирана с един медикамент. Друг е въпросът, че когато се ползват инжекции, а те са доста скъпи, може би е по-добре да се приложи АРТ, а не да бебеправиш в къщи.

# 288
Здравейте, момичета !
Малко се отклонявам от темата, но искам да попитам имали тук момичета, които са пациентки на МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе  ? Искам мнение за гинеколог... Благодаря Simple Smile

# 289
Ние сме малко консервативни по темата за неестественото забременяване и поради тази причина все още се борим за естествено такова. Ще помоля гинеколожката си да ми предпише инжекции в огроомни количества, та дано стане!  Crossing Arms

# 290
Не ти препоръчвам, може да се получи многоплодна бременност.

# 291
То дано стане само.....само да стане...... Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 292
  • В сърцето на любимия човек
То дано стане само.....само да стане...... Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
Имаш ли представа какви рискове крие многоплодната бременност? Преди да си пожелаваш нещо не е лошо да се информираш по въпроса.
Слагам в скрит текст, защото тук има бременни:
Скрит текст:
Като за начало повечето близнаци, ако успеят да се износят се раждат недоносени. Това от своя страна може да доведе до редица усложнения като:
Ретинопатия
Детска церебрална парализа
Белодробна недостатъчност
Проблеми в неврологичното развитие

Влез в подфорум рискова бременност или в темите за родители на близнаци.

# 293
 ooooh! ooooh! ooooh! В стремежът си да забременея, не се замислям за това какво би могло да се случи вследствие на една такава бременност. Време е да погледна нещата от всички страни - трезво и отговорно.
Благодаря за "стряскането", имах нужда.

# 294
Извинявам се , че се намесвам, но при АРТ техниките, рискът от многоплодна бременност е доста по-висок. Все си мисля, че лекарите би трябвало да знаят това. Този факт мен ме вълнуваше много при последната процедура, (И все още ме вълнува), затова говорих с лекаря си. Тя ми обясни, че , да, при АРТ шансът за Многопл. е по-висок, но се предлагат процедури при три-, и дори при близнаци, за премахване на единия ембрион. Досега не бях чувала за нещо подобно, но вярвам на лекаря си и едва ли тя го е измислила, за да ме успокои (бях в паника). Но все пак, за да обясня намесата си - пънче-мънче е права - хубаво е да разглеждаме всяка една ситуация от всички страни и трезво да преценяваме и плюсовете и минусите.

# 295
Момичета, пррдстои ми хистероскопия. Утре ще ходя при доктор Савова за мокробиология. Оттук 1вият ми въпрос-след колко време ще е готов резултата? И ако всичко е ок с микробиологията( дай Боже), за хистерокопията в определен ден от цикъла ли се прави? По-конкретно ме интересува дали се прави преди или след МЦ?

# 296
Слейър при ин витрото има контрол, могат са ти върнат и само един ембрион. Тук се говореше за друго - естествено забременяване със стимулация.

Последна редакция: ср, 17 фев 2016, 23:46 от amini

# 297
  • Вдън горите тилилейски
Момичета, пррдстои ми хистероскопия. Утре ще ходя при доктор Савова за мокробиология. Оттук 1вият ми въпрос-след колко време ще е готов резултата? И ако всичко е ок с микробиологията( дай Боже), за хистерокопията в определен ден от цикъла ли се прави? По-конкретно ме интересува дали се прави преди или след МЦ?
Прави се в първите чисти дни след цикъл.

# 298
Amini, ясно за ин витрото. Аз когато питах док за многоплодната, бях на инсе, там няма контрол колко ще се оплодят. И понеже бях в паника дал да продължа с процедурата или да я отложа, заради повече Ф, док ме успокои с това, че има възможност за махане на ембриончета. За мен беше тотално нова информация, никога преди не бях чувала/чела за нещо подобно и затова реших да споделя тук, може на някой, някой ден да му потрябва.

# 299
Пожелавам ти да не стигаш до редукция  Hug

Общи условия

Активация на акаунт