Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 11

• 105 112
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
zvezdichka7, да, има смисъл от физиотерапията!

Аз бях с калцификати по антрални фоликули и болки в ляво. Ходих във Света Марина - Варна. Правиха ми ултразвук и магнит. Наистина се почувствах много по-добре! Дори от физиотерапевтите там разбрах, че помага при сраствания, разхлабва срастванията, не че изчезват напълно...

Аз съм с ендометриоза и докато правих физиотерапията бях на противозачатъчни и всичко това ми повлия много добре.

Най-добре е 2 или 3 месеца да се прави. В последствие не успях да направя инвитро веднага след физиотерапията, но по други причини и така изпуснах най-подходящото време.

Наистина има смисъл и наистина е с противовъзпалително действие.

Надявам се, че си изключила всякакви половопредавани болести при теб (хламидии, микоплазми, уреаплазми и т.н.). Виж пусни си и стерилна урина.

При мен се случи следното: след физиотерапията винаги отново се активизираше пикочен мехур. Пуснах стерилна урина и какви гадинки излязоха от там......
Благодаря ти,много ме успокои. Аз се притеснявах да не стане нещо от нагряването и тока,но щом е полезно ще го направя. Правих си изследвания,бяха в норма. А на мен ми казаха,че действието на тези процедури е 2 месеца и после пак. Това,което се чудя е те помагат на стимулацията или после на инплантирането?

# 346
Това,което се чудя е те помагат на стимулацията или после на инплантирането?

Не мога да дам еднозначен отговор. Физиотерапията по принцип подобрява кръвообращението в малък таз, има противовъзпалително действие ако няма активен патоген (неслучайно ти писах за изследванията по-горе), разхлабва срастванията, или намалява образуването на сраствания (ако се прави веднага след операция).

Най-добре е да се комбинира и с някакъв спорт. Доц Щерев беше препоръчал за мен колоездене, за да се подобри още повече кръвообращението в малък таз.

Не очаквай чудеса веднага, но определено има смисъл от това. Аз лично почувствах подобрение и дори смятам пак да отида на физиотерапия.

# 347
Това,което се чудя е те помагат на стимулацията или после на инплантирането?

Не мога да дам еднозначен отговор. Физиотерапията по принцип подобрява кръвообращението в малък таз, има противовъзпалително действие ако няма активен патоген (неслучайно ти писах за изследванията по-горе), разхлабва срастванията, или намалява образуването на сраствания (ако се прави веднага след операция).

Най-добре е да се комбинира и с някакъв спорт. Доц Щерев беше препоръчал за мен колоездене, за да се подобри още повече кръвообращението в малък таз.

Не очаквай чудеса веднага, но определено има смисъл от това. Аз лично почувствах подобрение и дори смятам пак да отида на физиотерапия.
Аз ще ги започна съвсем скоро и ще пиша отзиви как се чувствам и какво точно включват процедурите. Но определено сега след твоите думи се чувствам много по-спокойна,за което благодаря.

# 348
Моята хистероскопия беше февруари месец.Бях с пълна упойка по медицински показания.След операцията нямах никакви болки.Изрично бях предупредена да нямам лак на ноктите и грим по лицето.Казаха,че това е важно,защото когато човек е под упойка му се следят освен показателите по апаратурата,така и цвета на лицето и ноктите и ако те са лакирани и си с руж примерно това може да ги заблуди.Аз лак нямах,но бях с руж и момичето с мен в стая също,та ни донесоха мокри марли да се изтрием. Embarassed Според мен,най-гадното е наливането с вода предния ден.И наистина е важно на обяд да се хапне нещо леко,примерно само супа и после абсолютно нищо до процедурата.Прави се на сутринта и клизма за всеки случай,ако е останало нещо по червата,защото като се постави упойката нищо не се усеща и можеш да се изпуснеш недай боже и на операционната маса.Момичето,което беше с мен в стая,беше си хапнало и вечерта след Х-препа,следователно е имала храна по червата и след операцията,като я върнаха в стаята се изпусна по голяма нужда.Сестрите,колкото и да са мили,при тая гледка й се скараха,казаха й - "Ние като казваме да не се яде е за нещо,ами ако се беше изпуснала по време на операцията знаеш ли колко опасно е това?"А за срама въобще няма да го коментирам....Така,че мили момичета,изпълнявайте стриктно това ,което ви  кажат лекарите,дори и да не ви е обяснено подробно,причина със сигурност има.
Има ли преспиване в клиниката при хистероскопия

# 349
Има ли преспиване в клиниката при хистероскопия

При желание на пациента - Да. Аз бях така, помолих ги да остана пред моята лекарка и да преспя в клиниката след хистероскопията и така и стана.

Може да се реши това в последният момент предполагам. Така че няма страшно. Сестрите са страхотни. Аз чак се просълзих на излизане... а не съм ревла изобщо! Simple Smile
Много добре се погрижиха за мен и съм много благодарна! Simple Smile

# 350
Момичета, имам въпрос. Бях на преглед в "Щерев" и ми препоръчаха преди инвитро да направя физиотерапия на малък таз, някой правил ли ди е такава процедура и помага ли? Очаквам мнения. Предварително благодаря.

И аз живо се интересувам от физиотерапията.При мен също я назначиха-2 курса.Първия мина сега чакам за втория.
Да се очаква ли повече яйцеклетки или не в тази насока Grinning

# 351
Момичета, имам въпрос. Бях на преглед в "Щерев" и ми препоръчаха преди инвитро да направя физиотерапия на малък таз, някой правил ли ди е такава процедура и помага ли? Очаквам мнения. Предварително благодаря.

И аз живо се интересувам от физиотерапията.При мен също я назначиха-2 курса.Първия мина сега чакам за втория.
Да се очаква ли повече яйцеклетки или не в тази насока Grinning
И на мен това ми е въпросът Grinning Как мина първия ти курс,болеше ли те? Дано ни помогне това,че вече не знам какво да направим... Дръж ме в течение моля те,че и аз сега като започна не знам как ще ми повлияе.

# 352
Момичета, днес д-р Савова ми върна обаждане (явно са й предали от регистратурата Simple Smile ), на 14.03 ми каза, че ще е хистероскопията .... Шубе ме е много, ама да идва 14-ти и да минава Simple Smile Да попитам нещо - тъй като ще е с упойка, чувала съм, че не трябва да имам лак по ноктите, а аз съм с гел- та, да го свалям ли преди това или няма да има проблем? Simple Smile

П.С. Сори за глупавия въпрос, но вече като знам кога ще е тази манипулация, започват да се сещам всякакви неща , които май трябва да направя, за да не оплескам нещо Simple Smile

Препоръчвам ти да си махнеш лака, без грим, без парфюм, без бижута. Всичко това е за твоята безопасност. Има си процедури, които трябва да се спазват.
Capriccio е обяснила много добре.
За болничния: трябва като те приемат да носиш амбулаторния картон. Можеш да поискаш по-малко дни болничен.
Предния ден (или по-рано) трябва да минеш на консултация с анестезиолог. Тогава главната акушерка ще ти даде инструкции за хранене, рецепти за слабителното, най-вероятно и лексотанче за отпускане на гладката мускулатура.
Ако минаваш по здравна каса, мисля, че има задължителен престой 1 или 2 дни. (За лапароскопията е 2 дни).

Пожелавам ти успех!  Flowers Four Leaf Clover

# 353
  • София
Колкото пъти съм била под упойка в "Щерев" винаги съм питала анестезиолозите изрично за гел-лака дали да се маха ... И винаги отговорът е бил, че не е необходимо.
За разлика от контактните лещи, които е желателно да се махнат.

# 354
  • София
Момичета, интересувам се от инжекциите при инвитро процедура. На място ли ги слагат или ти дават да си ги слагаш сама? В клиниката има ли фиксиран час, в който трябва да ходиш за инжекция или може в удобно за теб време (разбира се по график)?

# 355
  • Italia
Можеш да си ги слагаш и ти,а пък може и в клиниката-както ти е удобно. Дали трябва под час да ги слагаш ще ти каже доктора-при първия ми опит не съм ги слагала под точно определен час,при втория опит обратно! А когато и да отидеш в клиниката за инжекция,все ще се намери някой да ти я сложи.  Peace

# 356
  • София

При мен нямаше никакъв ефект. Явно бях закъсняла. С изчерпан яйчников резерв съм, пих добавки, физиотерапия и нищо - насочиха ме към донорска Я, 2-3 месеца по-късно.

# 357

При мен нямаше никакъв ефект. Явно бях закъсняла. С изчерпан яйчников резерв съм, пих добавки, физиотерапия и нищо - насочиха ме към донорска Я, 2-3 месеца по-късно.
Аз скоро ще започна и ще кажа при мен как е било. Съжалявам,че при теб е нямало ефект,желая ти много успех и скоро да бъдеш зарадвана.

# 358
  • София
Благодаря, успех и на всички момичета! Шанс винаги има, аз предприех други стъпки към това да имам дете, но не се отказвайте и дерзайте!  Hug

# 359
Момичета, от 1.03. съм в "цикъл" ( по-скоро е зацапване.. но не спира вече 10-ти ден), пия Регулон от 01.03... На 14-03 ми е насрочена дата за хистероскопия за премахване на полип... доколкото знам трябва да е в чист ден... Вчера си пуснах всички изследвания, които ми каза док да направя, утре съм на консултация с анестезиолог и кардиолог...

Според вас може ли да се направи хистероскопията при положение, че имам такова зацапване ( ако не е свършило до неделя... ама като гледам няма шанс скоро да приключи)?

Общи условия

Активация на акаунт