Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 11

• 105 055
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте на всички в тази група, искам да изкажа разочарованието си от самото начало от тази клиника и по конкретно към една от докторките в тази клиника. съжалявам,  моя лекар не е в тази клиника . Не може от първи разговор без преглед да ви пратят за донорска яйцеклетка и след пет минути да кажат че от първа ръка не може да се говори без допълнителни изследвания. Звучи най малкото непрофесионлано и безотоговорно .Човек първо отива да се бори в тези клиники преди да стигне до такива процедури.И ако един доктор не му вдъхне куража ..за какво говорим хора

# 496
Fatmagul, явно не е била твоята докторка! И аз в началото ходих при една и след второто ни виждане се отказах от нея. Смених лекарката, че клиниката ми е удобна и с малки забележки съм доволна Peace

# 497
Не мислете ли че едно такова натоварване не вреди на всеки поотделно. Това безкрайно чакане като че ли всичко върви на конвер ..бързо чакане.Мисля че в тази клиника всичко е малко по прехвалено.не казвам че липстват специалисти но ....след това което видях и чух

# 498
  • София
Това безкрайно чакане като че ли всичко върви на конвер ..бързо чакане.
Не може от първи разговор без преглед да ви пратят за донорска яйцеклетка и след пет минути да кажат че от първа ръка не може да се говори без допълнителни изследвания.
Човек първо отива да се бори в тези клиники преди да стигне до такива процедури.
Fatmagul, не те разбирам съвсем какво искаш да кажеш  newsm78 Правила ли си изследвания?
Яйчниковият резерв се определя по следните показатели:
- нива на ФСХ
- брой на антралните фоликули в началото на цикъла
- размер на яйчниците
- нива на АМХ и инхибин.
Какво е положението при теб? Ако са ти лоши резултатите и ако годините са ти повече, не губи време, а най-добре се насочи към инвитро на ЕЦ или да се пробва с лека стимулация. Ако се налага донорство, също е вариант.
Успех!

# 499
Fatmagul , съжалявам за разочарованието. Не всеки улучва своя лекар от първия път. Аз също смених моята, защото доверието е най-важното.

Но защо не разпиташ отново? Нещо неясно ми се струва - как без преглед имаш такава сериозна диагноза? върху какво ти я поставиха - изследвания от други клиники или ...?
Не е ли обичайната практика да се ходи първо на преглед, лекаря да ти свали анамнеза (?)и да те насочи за изследване, които след това отново коментираш с него/нея?
Не знам - нещо може би не сте се доразбрали  - провери отново на какво се е базирала тази диагноза, защото така "една жена ми каза по телефона" е малко несериозно.

Само за инфо - като ми правиха генетичните изследвания, някакъв юнак от лабораторията , който ми се обади че са готови, с гробовен глас ми каза "изследванията не са добри". Изкара ме едва ли не че не мога да забременя. Аз си знам как стигнах до клиниката разревана и се оказа, че нещата въобще не са такива, каквито той ги е описал. Лекарката много внимателно ги прегледа, прати ме на генетик и сега живот и здраве, октомври бебето ще е налице. Така че, провери нещата няколко пъти преди да се отчайваш.
Успех!

# 500
  • Варна
”Юнака” от лаборатория Геника ли беше? На мен един такъв започна да ми обяснява някакви сложни неща, за лоши резултати, и то след като му казах, че в момента не мога да говоря. Един от най-кофти моментите ми...

# 501
Pollly - от същата лаборатория. Явно си му е "патент" да се прави на лош вестоносец. Док беше бясна след това, като й казах какви ми ги е наговорил и ми обясни, че лаборантите само правят изследвания, а лекарите тълкуват резултатите. Но явно момчето обича да се прави на важно - сега ми е смешно, но тогава съвсем не беше така.

# 502
  • Варна
Дано да са му посвили сърмите оттогава, защото заради това, че се правеше на важен се скарах с варненската ген.лаборатория.
Сори за офф-а, утре сме на втори преглед, вече със всевъзможни изследвания, да видим какво ще ни назначат.
И да попитам - при кой доктор се прави пункция? Или доктора, който си избрал е с теб при всички процедури?

# 503
При мен специално, моята лекарка си беше на всички процедури, но аз нямам пункция, затова не съм сигурна, че мога да ти дам най-точно инфо.
Успех утре и дано са добри новините.

# 504
Пункция ще ти направи доктора, който си си избрал да ходиш при него. Ако се случи да не е в Бг тогава или отпуска, за което ще знаеш предварително, манипулацията ще ти бъде извършена от друг. Същото е и при трансфера. На мен веднъж ми се случи, отношението и на другия доктор беше прекрасно.

# 505
kalfova, аз ходя при Арабаджи от самото начало.  Heart Eyes Инсеминация ми прави тя, тя ме следи сега и живот и здраве тя ще ме изроди (секцио). Страхотен човек и специалист!  Peace

Здравей минах първия преглед при Арабаджи и останахме доволни мислим да си продължим при нея, наистина е внимателна и компетентна. Живот и здраве другата седмица сме на втори преглед при нея, не знам само как ще избутам прегледа от 2-3 дена ми започна едно гадене от сутринта без повръщане, но е ужасно, доколкото прочетох маи е нормално влязох в 6 седмица.

# 506
Kalfova, нормално е гаденето, за съжаление. И моето започна 6седмица, като по учебник. Моята доки в Щерев ми изписа Вомитусхил, хомеопатични капки. Не ми помогнаха.На някои бременни помага айран и газирана вода. Мен ме облекчава вода с изтискан лимон в нея или смучене на самия лимон.  Peace

# 507
аз днес за пръв път си направих лимон с вода като че ли ме пооблекчи малко, но ми мина като хапнах 2-3 парченца луканка, иначе деган ми дадоха за гаденето но не го пия предпочитам с хапване на нещо солено да се позакрепя

# 508
За Тимева става на въпрос.О,ДА ЗА ПРЕТУПВАНЕТО Е ЯКО ПРИ МЕН.А ЗА ЧАКАНЕТО ОТ ВЪН 4-5 Ч МИНИМУМ Е УЖАС,АЗ СЪС ЧАС ВИНАГИ СЪМ ЧАКАЛА МИНИМУМ 1 Ч. НИКОГА НЕ СЪМ ВЛЕЗНАЛА НА ЗАПИСАНИЯ ЧАС.Да подновя малко темата ма хич не съм доволна.Загубих си 3 бр. заповеди от фонда.Без тя да търси проблем,а аз се бутах и търсех сама,сама си назначавах имунология,генетичен анализ  ДНК и .т.н. Тя ми викаше,че са излишни ,правех над 10 яйцеклетки на всеки опит и накрая какво 0 бебета даже с голямата си наглост ми предлага донорска яйцеклетка.Е да ми моите ги откраднаха ,а аз да плащам донорство. Схемата е вадим N на брой яйцеклетки тоест 100% в деня на пункцията,на първия ден от позвъняване на ембриолозите остават 50% ,трансфер на трети ден винаги бързат на трети,разбира се да  си гепят парите от фонда и остават едва 10%,тоест един максимум два ембриона.Та Вие как мислите дали не е кражба на моите яйцеклетки и да плащам донорски? Не ,не ми е правила ревизия или оглед на матката,само повтори цветна снимка  на тръбите.Аз я питах над 100 пъти дали това,онова не трябва,а тя не, НЕ ТРЯБВА.Е КАК ДА ТРЯБВА ,КАТ ТРЯБВА ДА ИМА И БАЛЪЦИ ДА ПЛАЩАТ ХИЛЯДИ ПОД МАСАТА ЗА ДОНОРСТВО,НО УДАРИ НА КАМЪК.АЗ ОТКАЗАХ ДОНОРСКА ЯЙЦЕКЛЕТКА ЩЕ ПРОБВАМ НА ЕСТЕСТВЕН ЦИКЪЛ В ДРУГА КЛИНИКА.УСПЕХ НА ОСТАНАЛИТЕ ДОВЕРИЛИ СЕ!БАЛЪЦИТЕ ДА ЧАКАТ  С ЧАСОВЕ ПРЕД КАБИНЕТА ,И ДА ИМ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИТЕ ОТ ХИЛЯДИ ЕВРО!

Последна редакция: пт, 22 юли 2016, 20:43 от taifun

# 509
В интерес на истината аз не съм доволна от д-р Андреева.
Имах 2 опита при нея. Нейните грешки бяха, че ме остави на противозачатъчни и схемата беше: противозачатъчни -> стимулация -> противозачатъчни -> стимулация. FSH се вдигна от 5,75 преди първият опит до 18,75 !!! Реагирах много трудно, винаги бавно вървяха фоликулите, дозите бяха големи. Възелът в щитовидната жлеза нарасна от 1 см (осем години под ред следен и наблюдаван) до 3 см за няколко месеца. (само за сравнение единият лоб на щитовидната жлеза е около 2,5 см).

Щеше да започва и 3-ти опит, но влязох при доц. Щерев 2 дни след нейният преглед. Той беше категоричен изобщо да не започвам стимулация предвид възпалението в малък таз. А вече ми бяха подготвили и дозите за стимулация и всичко!
После сама си пуснах стерилна урина и изолирах от там стафилококус ауреус и уреаплазми, които лекувах.

Но относно пункцията на киста и хистероскопията - доволна съм от д-р Андреева - тук се справи добре.

Но за другото - не. И аз имам усещането за конвейр и давай да правим инвитро.

А първият път бях с едно момиче на 40 години, много лека форма на ендометриоза. И д-р Андреева веднага започна стимулацията след 6-месечният золадекс. Съответно 2 фоликула и естрадиол в плачевни граници и нула яйцеклетки. Още тогава трябваше да ми светне голямата лампа на мен! Трябваше поне 1-2 цикъла да изчака. Все пак и нейните яйчници бяха преподтиснати. Какво толкова все си бутат пациентите за донорски програми - идея си нямам.

Общи условия

Активация на акаунт