Искам да кажа ... (61)

• 49 196
  • 839
  •   1
Отговори
# 240
  • Ямбол
О, вкъщи по тези въпроси съм много по-пряма и доста по-свободно споделям позицията си, но не мога да ограничавам и да налагам своето. Всъщност за много повече неща по тези въпроси той се е съобразявал с мен, отколкото аз с него. Постигаме компромиси.
Във форума споделям само мнения и позиция.

# 241
Искам да кажа, че съм болна, като за световно. Мислех си, че ще ми се размине АБ, но не би. Поне нямам температура.

# 242
  • Mediterraneo
Искам да кажа, че водихме децата на дълга разходка. Малкото каталяса и сега спи, но другите двама( голямата и племенника) беснеят навън. Луд уморя няма, ей!
Същото и за мен важи. Така ми се спи, а се набутах в кухнята. Мариновах едни агнешки котлети за довечера, но госпойците отсякоха, че агнешко няма да ядат( намерили, че премерили!). Айде, за тях метнах един ориз със спанак. Баклава ми се ядеше отдавна, вчера се снабдих с кори най- после и я направих. Господинът пък каза, че толкова отдавна не съм правила от "моя" кекс! Айде и кекс пека в момента! Някой ако има поръчки нещо, да каже, на линия съм!

# 243
Толумбички!
Аз след епопеята с моя болничен и прекръстването ми отново съм си с моята фамилия - извъртях някви си 15км май днес пешком , а краката ми са болни - здраве да е - като си болен - жив умрял нужно било да се занесе болничният в деня . И отделно ако ми се случи доктор дет не може да пише на клавиатура - тичай пак за здраве и на другият ден .

# 244
  • тук-там
........ здраве да е - като си болен - жив умрял нужно било да се занесе болничният в деня . И отделно ако ми се случи доктор дет не може да пише на клавиатура - тичай пак за здраве и на другият ден .....

Къде да го занесеш?  newsm78
Вече не е необходимо дори да носиш оригинала на работодателя.  Сканираш и пращаш на мейл или факс.

# 245
........ здраве да е - като си болен - жив умрял нужно било да се занесе болничният в деня . И отделно ако ми се случи доктор дет не може да пише на клавиатура - тичай пак за здраве и на другият ден .....

Вече не е необходимо дори да носиш оригинала на работодателя.  Сканираш и пращаш на мейл или факс.
Мислиш, че всеки си има сканиращо устройство и факс вкъщи?

# 246
В Човешки ресурси - точно на работодателя ги нося, така ми е казано - това правя.  Оригинала се носи там.
 Не е проблем до скенера - просто така се процедира тук.

# 247
  • тук-там
Скрит текст:
Скрит текст:

Мислиш, че всеки си има скенер и факс вкъщи?

Не, разбира се! А телефон? Както и да е - друго си е 15 км с болни  крака.  Peace

# 248
Ако някой ми изпрати болничния си сниман с обикновен телефон, не бих го приела сериозно. Все пак за тези 15 км. сигурно има все 1 човек с кола, който да го занесе.

# 249
Ами тичам като луда три дена -първо по лекари и там беше сложно издаване на болничният и после го и объркал - днес таман спокойна аз и ми звънят да съм ходела да ми го коригират .
  То реално можеше само да се коригира и да не се анулира и да не тичам за нов , но лекаря дойде в кабинета чак следобяд ииииииииииии ..... не ми се обяснява.
  Важното е друго ,че успях да пратя книжката за една хубава кауза или инициатива и намерих пари да я купя.  Това ме прави щастлива и удовлетворена днес .
 И контакта ми с няколко добри хора - това ме зарежда много. Денят беше топъл и слънчев и парното е спряно и вратата на терасата отворена и е топло в къщи.
   Спирам да коментирам за км , нямам пари за таксита и нямам кола и си вървя пеш - как и защо не мисля да давам отчет и рапорт тук .

# 250
Явно болничен само здрав човек може да си извади като ви чета направо се чудя..какви абсурди има ..ама кво ли се чудя де, все едно не знам колко безумно е организирано всичко.

# 251
Моята работа не се работи от вкъщи . Както и да е .
 Всеки си вижда нещата от своята купчинка.
  Просто споделих - оправих си болничният / краката ми дето не трябвало да мърдам и да лежа поне месец за да зараснат - ами наложи им се да по ходят - здраве да е / .
  Чудя се какво прави човек в още по - лошо състояние . За мен е идиотия просто .
 А и хирурга милият така бавно щрака на тази клавиатура вчера ,че ми дожаля - а той от добро сърце и една буква повече ми сложил във фамилията Grinning

# 252

Чудя се какво прави човек в още по - лошо състояние . За мен е идиотия просто .

Дано се оправиш. Не знам какво се е случило с крака ти, но аз преди време жестоко закъсах с кръста и получих пареза на единият крак. Ходих с бастун и не можех да измина 5 метра без да почна да вия от болки.  Личния ми обясни, че трябвало да дойда при него, да си купя здравен картон, да ми го подпечатат, да ми даде направление и после след това според епикризата и болничен.

Аз обаче отидох в близката поликлиника в частен кабинет на един невролог, после на друг. Те ми дадоха направление за св. Наум, където отидох в Петък и на рецепцията ми обясниха да дойда в понеделник след 10ч. сутринта, защото нямало кой да ме приеме в петък.
Едвам шофирах с малко дете в колата, защото мъжът ми беше в командировка. Не ме питайте как се натиска педал с парализиран от коляното надолу крак и зверски болки в кръста. Не се сетих , обаче да си взема такси от пуста моя спестовност...
Накрая отидох при един масажист, рехабилитатор, платих си му на човека и ме изправи на крака след точно 5 масажа. Да е жив и здрав човека-за мен той е направо Господ-спаси ме от страшни мъки.

Междувременно работих и от вкъщи, без да съм в офиса и така и още нямам здравен картон.

# 253
Лиле, много хубаво да изкарате утре. Купонът да е на макс и много гости и приятни емоции в новия дом.

# 254
  • Варна
Жармен, какво се е случило с краката? Инцидент ли?
Оправяй се бързо! 
Иха, Лиляна, весело изкарване на партито в новата къща!
Аз преди години прекарах едно прищипване на седалищен нерв и също с масажи ме оправиха.

Общи условия

Активация на акаунт