Неспящо новородено?

• 8 672
  • 44
  •   1
Отговори
Здравейте ..имаме си бебка на 6 седмици която по цял ден от 8-9 сутринта до 10-11 вечерта  стои будна .. като  мине през баня и се нахрани чак тогава можем да я приспим  към 10-11 както казах .. това нормално ли е.  Нали уж бебетатса спят много а моето изобщо не е така.  А гадното е че  и след 12 на обед вече започвва да се изморява и става нервна ако не съм при  нея да я занимавам или люлея започва да плаче. Още след 3тия ден започна така. В родилното спокойно ангелче беше ...но след като се прибрахме акъла ни взе.. Не я претопляме в стаята подържаме 21° не и е студено ..от какво може да е това голямо бодърство???? Thinking

Последна редакция: пт, 13 ное 2015, 09:33 от Редактор*

# 1
  • Пловдив
Опитваш ли да я приспиш-с люлеене в леглото,люлеене в количката,возене в кола,друсане на шезлонг?Принципно спят много,да,но винаги си има изключения

# 2
Плаче ли? Моят голям син беше така. Беше голяма изненада. Ние го гледахме по книга, никой не ни е помагал. А в книгата пише, че новородените спят през повечето време. Моето момче спеше много малко и през повечето време плачеше. Казаха,че били колики. Беше ни подлудил. Към края на 3-тия месец нещата се пооправиха. Напълно те разбирам.   В училищна възраст не можехме да го събудим за у-ще, а баща му и сега се дразни, когато спи до обяд , а като малък ни побърка. Може да не и стига яденето. Ние към 40 тия ден почнахме да дохранваме, но пак не спеше и плачеше.  Нерви здрави ти трябват! Ако имаш помощ би било добре за теб

# 3
Да ..пробвам да я приспя ..унася се за 2 минутии пак е будна дори навън като сме с количката не спи  ... Мисля че не е гладна защото ние сме на шише и в момента яде допъстимия максимум ..има доста колики постоянно пръцка но даваме капки и спря да се превива  от болка и да се дере от рев. Но пък цяла вечер спи ..само като огладнее сама се събужда 

# 4
  • Пловдив
Но пък цяла вечер спи ..само като огладнее сама се събужда 

Това е хубаво.Много по-добре от това да спи цял ден и цяла нощ да будува.

# 5
Моята госпожица беше абсолютно същата. Аз много се притеснявах да не и има нещо. На всичко отгоре беше дете гледана само на ръце. За мен беше доста позакъсняла първа рожба много се притеснявах за абсолютно всичко. Не съм си оставяла детето да поплаче както ме съветваха. Не можах.
Не спеше по цял ден вечер от 10 до към 1-2 и от там осъмвахме носейки се.Ако придремеше за малко се събуждаше с писък в момента в който се опитам да я сложа в креватче.
ДО 6-ТИЯ месец бях свалила 38 кг (а през бременността защото беше лежаща бях качила 34) и бях в страхотна форма.
Не обичаше в количка ,но попридремваше в люлка, ако стоя до нея и я люлея.
Ще ви посъветвам гушкайте се повечко и не се притеснявайте. Peace
Като поотрасна на година и половина отказа да спи въобще денем .При положение че вече ходят и би трябвало да се изморяват, но не.
Днес е на 8 и също много малко спи, а е толкова енергично и будно дете.
Има такива хора ,които спят много малко.

# 6
Има такива хора,които спят много малко.
И аз така съм чувала.

# 7
И моят като бебе (а и сега) спеше много малко. До 3-4 месеца имаше колики и само ревеше; след това започна да спи следобяд, но спането му беше 30-50мин макс. Освен това започна да спи цяла нощ чак след 2г до тогава се будеше през 2-3ч всяка нощ...Сега започна да спи малко повече (до 2ч следобяд).Имало е дни, в които издържа цял ден без да спи - става си сам към 7ч и ляга към 23ч   Peace

# 8
А нищо не споменаваш за нощта? Като заспи в 10-11,спи ли плътно до 8-9 часа? Нашата госпожица беше така през първата година. Бях като зомби, защото освен, че не спеше през деня, през нощта ме будеше 7-8 пъти за кърмене.  ooooh! Лошото беше, че като не спеше, ревеше само. И така около година, година и половина, а ревът продължава до ден днешен  Sick

# 9
  • Варна
Един слинг няма ли да реши донякъде проблема? Хем детенцето ще усеща близост до теб и ще му е по-спокойно, хем на теб няма да ти отмаляват ръцете по цял ден и ще можеш да посвършиш това-онова. А ако за сметка на целодневното бодърстване спинка по цяла нощ без да ви вдига, това определено е по-добрият вариант отколкото обратния.

# 10
Значи вечер като заспи се събужда през 3-4 часа за хранене ..но след това за  20тина минути заспива (сравнително бързо) а за слинга не стои мирно в него постоянно рита и аз през цялото време я обръщам в различни посоки

# 11
Божее направо не вярвам, че има такива деца... Моят принц е на 2 месец и половина и нито колики е имал, нито плаче (е плаче като всяко бебе, но макс 1-2 часа общо) на кърма си е, почти след всяко ядене спи, а той яде на 2 часа и половина тъй като много повръщаше преди, а ако не спи се смее и гука :Д Вечер заспива между 21:00 - 22:00 зависи кога му е къпането и се буди към 7-8 сутринта чак.. Даже не се налага да го приспивам, на ръце се взима само като яде или се разплаче много, не и като мрънка, а при теб щом нито ръцете помагат, нито количка и т.н направо не знам... консултирала ли си се с педито - тя какво ти казва? Не вярвам, че може да будуват и да плачат без причина, сигурно нещо ги мъчи и им е некомфортно.  Ако мислиш, че са колики как й даваш капките, по колко пъти?

# 12
  • София
Големият ми син беше доста неспящ... Помагаше слинга и аз да трамбовам по улиците, също и количка...
Опитай с бял шум - сешоар например, като се умори, слагш в леглото и пускаш да шуми. Биба не иска ли? Много хора са против, но ако помага, хич да не ти пука как ще я откажеш после.
В нета има и записи на вътреутробен шум, също много са ни помагали.
Има неспящи бебоци, да, обаче те докато спят, растат, така че не е добре да будуват толкова, особено щом й се доспива и се нерви...

# 13
Божее направо не вярвам, че има такива деца... Моят принц е на 2 месец и половина и нито колики е имал, нито плаче (е плаче като всяко бебе, но макс 1-2 часа общо) на кърма си е, почти след всяко ядене спи, а той яде на 2 часа и половина тъй като много повръщаше преди, а ако не спи се смее и гука :Д Вечер заспива между 21:00 - 22:00 зависи кога му е къпането и се буди към 7-8 сутринта чак.. Даже не се налага да го приспивам, на ръце се взима само като яде или се разплаче много, не и като мрънка, а при теб щом нито ръцете помагат, нито количка и т.н направо не знам... консултирала ли си се с педито - тя какво ти казва? Не вярвам, че може да будуват и да плачат без причина, сигурно нещо ги мъчи и им е некомфортно.  Ако мислиш, че са колики как й даваш капките, по колко пъти?

Не всички деца са така спокойни. Моите две са коренно различни. По един и същи начин гледани. Този период при бебетата преминава. Просто някои са по-нервни, неспокойни.  Както и при големите хора между другото. На нас също ни се случва без причина понякога да сме нервни. Поне на мен де... Wink

# 14
Завиждам ти за спокойното бебенце. Аа за коликите да имаме ужасно много но даваме капки на всяко хранене (на адаптирано млякосме)и не ги усеща уж ..ходихме и при педиатърката каза че е напълно здрава ..нито болна нито я боляло нещо надавала добре (за 2 седмици  520 гр). Била идеална но и аз така знам че като спят се отделя хормона на растежа.  А нашта кукла дали има нямс 10 часа и се събират може би сън. Биберона го давам винаги като иска защото я успокоява малко от малко (на отучването ще му мислим) Започна тези дни да заспива навън нобна мен ми се разглобиха кракат  вече а зима идва като паднат температурите е снегът как ли ще я карам  Grinning

Последна редакция: ср, 11 ное 2015, 18:59 от Петя К.

Общи условия

Активация на акаунт